To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Dywaniki welurowe (lub podobne) do Galanta

jacekwa - 22-05-2011, 21:09

mar111cin napisał/a:
mam gala w automacie, dywaniki kupiłem na aukcji i pasują idealnie.

(nie pamiętam nicka gościa, ale jak ktoś chce to poszukam, były 3 rodzaje grubości z tego co pamiętam i były z napisem galant z boku - napisałem do gościa że jak można to bez tego napisu i przyszły bez ;) )

Jeśli byłbyś w stanie poszukać to ja bardzo chętnie bo po swoje dywaniki byłem prawie 200 kilometrów a tak zamówię i wiem że przyjdą takie jak powinny(potrzebuję jeszcze jeden komplet)

Spróbuję sam poszukać na allegro ale jak nie kłopot to dla ciebie to prosiłbym o namiary na gościa.

mar111cin - 22-05-2011, 21:22

http://allegro.pl/dywanik...1581370274.html
a tutaj link do konta sprzedawcy :
http://allegro.pl/show_user.php?uid=1787724

ja mam takie i jestem zadowolony. Jedynie co jak patrzę, to faktycznie nie mają otworu na ten haczyk. Sam się zbieram już rok czasu żeby doszyć do dywaników jakiś rzep ;) żeby nie jeździły pod nogami.

jacekwa - 22-05-2011, 21:31

Oki jak mówisz że pasują to pewnie je kupię ale mam wrażenie że oryginały mają inny kształt.
zbir - 22-05-2011, 21:58

Te dywaniki 'classic' od sprzedawcy allegro 'szczepekzecho' to badziew, kupiłem je rok temu, 40 tys km przejechane i teraz są całe zdeformowane i mocno wytarte.

Są po prostu za cienkie i sie non stop przesuwają i podwijają.

Jesli już chcesz je kupić to lepiej zawczasu dorób im jakiś rzep żeby sie dobrze trzymały podłogi, wtedy może dłużej posłużą. Albo lepiej dołóż i kup te grubsze "premium"

Tomek - 23-05-2011, 09:30

mam te same co zbir, te najcieńsze i najtańsze
dywanik jest wycięty jak oryginalny, ale nie wiedziec czemu sie przekreca lekko
ale nie ma tragedii, raczej malo jezdze, wiec wytrzyma z 5 lat u mnie
wiadomo, ze nie jest to oryginal (oryginal u mnie jezdzil 10 lat, ale dywan kierowcy byl juz mocno sfatygowany), ale za ta cene nie ma sie czego spodziewac, w ASO 2 przednie idą za cos kolo 150 zł,

mar111cin - 23-05-2011, 10:24

ja brałem te troche grubsze i jak narazie to jest ok ;)
w sumie u mnie zniszczony miałem tylko kierowcy, reszta jak nie używana (głównie jeżdżę sam), no i teraz też tylko kierowcy jest używany, to zrobię fotkę jak wyglądą po pewnym przebiegu ;)

fergul11 - 23-05-2011, 10:53

odwiedzilem aukcje ktora podal mar111cin i napisalem do sprzedawcy czy zrobi mi dywaniki na RHD i wysle do irl , dostalem odpowiedz ze- nie maja takiego szablonu !?!?!?
win_p - 23-05-2011, 19:45

zastanawiam się jak wyglądają te dywaniki w aucie (automacie) tzn jak się układają i jak leżą, bo moje wyglądają troszkę inaczej : stare dywaniki
czy mar111cin, mógłbyś wstawić takie foto skoro używasz ich w automacie? chodzi o fotkę w aucie, gdy leżą na swoim miejscu - jeśli to nie problem :)

SPIDER-ek - 23-05-2011, 19:54

Moje dywaniki też już okropnie wygladają, ale szukam i szukam, i jakoś same takie słabej jakości.
mar111cin - 23-05-2011, 21:19

trochę brudne po ostatnim grillu, ale robione przed chwilką na szybko i nie chciało mi się ich czyścić. Dywaniki są trochę zagięte, bo ich jedyną wadą to to, że trochę jeżdżą, miałem je krzywo, dopiero do zdjęcia ułożyłem tak jak powinno być, dlatego zagięte (trzeba by faktycznie rzepy doszyć)

przejechane na nich mam około 14tys km. Może i ta "poduszka" na dywaniku kierowcy powinna być umiejscowiona trochę niżej, ale możliwe że to ja mam problemy przez swoje rozmiary ;)

dywanik kierowcy:
widać że wyprofilowane pod przycisk kick-down, oraz z lewej strony pod "odpoczynek dla nogi" ;) z drugiej strony wyprofilowane tak że wchodzą pod cięgna bagażnika/wlewu:

dywanik tylny bez komentarza, bardzo ładnie pasuje, nawet pod przednie siedzenie jest niesymetrycznie wycięty i pasuje jak ulał:

a tutaj dywanik dla pasażera z przodu, on niestety był najbardziej przesunięty przez co najbardziej się zagiał (są dość sztywne), ale widać że też jest dobrze wyprofilowany:

fergul11 - 24-05-2011, 15:23

witam , temat nie daje mi spokoju !!!
jest wielu pośród nas co sprowadzili galanta z RHD chociażby na części , mógłby ktoś sprawdzić jak układa się dywanik z RHD odwrócony do góry nogami w aucie LHD (manual).
jak wygląda sprawa ze spoczynkiem na nogę , bo pedały mamy w tej samej kolejności , ale inaczej od słupka.

win_p - 24-05-2011, 16:16

wielkie dzięki mar111cin, zamówię te grubsze i najwyższej podkleję je jakimś rzepem - myślę że będzie bosko :mrgreen:
mi tez zgodzili się na wersję bez napisów :P

[ Dodano: 24-05-2011, 16:21 ]
fergul11, jak się pytasz na allegro to chyba nie używasz skrótów RHD i LHD ?
bo oni pewnie nie wiedza co to oznacza i o co Ci może chodzić, zapytaj się o możliwość zrobienia lustrzanego odbicia z tego szablonu co do zwykłego gala, bo nie każdy kuma
a potem dodaj że to do fury z kierą po prawej
heh dla pewności o Irlandi wspomnij dopiero w ostatnim mailu ;) hehe

seba.mak1 - 22-12-2011, 10:04

Witam,
a ja odnowie temat szukam oryginalnych dywaników gumowych do Gala :)
Na alledrogo znalazłem ale same podróbki czy ktoś może polecić jakąś firmę?

Juiceman - 22-12-2011, 10:12

Jeśli oryginalne to tylko ASO xD ale ~300pln to ciut za dużo
marcinzam - 22-12-2011, 10:36

Juiceman napisał/a:
Jeśli oryginalne to tylko ASO xD ale ~300pln to ciut za dużo

ja mam właśnie z ASO na przodzie kosztowały około 150 zł i wydaje mi się że nie jest to drogo jak na oryginał ,