[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] Lampy tylne
zuku3210 - 22-12-2009, 23:08
robertdg napisał/a: | ja ostatnio u siebie wymienialem ta zarówke wyglądała następująco, oznaczenia jak pisze spown, koszt 8zł | wygląda podobnie, tylko mi chodziło o te dwuwłóknowe, obrazek przedstawia jednowłóknową mam nadzieje tylko ze nie bedzie trzeba doplacic jeszcze drugich 8-miu zł
Hugo - 22-12-2009, 23:40
zuku3210 napisał/a: | mam nadzieje tylko ze nie bedzie trzeba doplacic jeszcze drugich 8-miu zł | Niestety będzie trzeba. To żarówka typ USA.
http://www.allegro.pl/ite...5w_typ_usa.html
W ASO też są.
tomasek - 23-12-2009, 07:55
Te żarówki z alledrogo to są LED a tu wystarczą zwykłe ja za 2 sztuki płaciłem coś ok 16zł na tył pozycja/stop w normalnym sklepie a nie w ASO poszukaj w innym sklepie
spown - 23-12-2009, 12:12
Dokładnie, ja też niecałe 10zł za sztukę... Może nawet i 8 to było
robertdg - 23-12-2009, 12:59
Opcja z alledrogo, coprawda drożej niż w przeciętnym sklepie, ale widać dokładniej o co chodzi KLICK
zuku3210 - 23-12-2009, 20:46
a ja za jedną jakąś zwykłą bezfirmową w ogóle zapłaciłem w sklepie z japońskimi częściami 15zł no ale nie miałem ochoty latać już po tym błocie po mieście
Co do lampy od Depo jestem powiedzmy zadowolony.Na aucie nikt nie odróżni,wykonanie zaskakująco dobre, żadnych zadziorów,niedoróbek,odlew pokrywy jak i klosza niemal że idealny,kolory plastików identyczne. Jeden z mankamentów to trzymając obie w dłoni widać minimalną różnice kolorów obwoluty tej bordowej okalającej wsteczny i migacz,na aucie nie do odróżnienia.Ale jak się zapali światła to czar pryska z tym że zamiennik Depo świeci o niebo lepiej czyli pozycja się świeci tak szeroko okalając cały ten środkowy romb odblasku, a oryginał Koito świeci tylko z boku a wokół tego odblasku ciemno bo jest tam wkład inny Gdyby rozebrać lampę łatwo można to usunąć, z tego co patrzyłem to połączone obie części są na zatrzaski.
robertdg napisał/a: | klosz jest niewymienialny, jest on na stale zgrzewany z lampa, jedyne co mozesz zrobic to wymienic cala lampe. | jesteś pewien że to jakoś zgrzane jeszcze jest
robertdg - 23-12-2009, 21:27
zuku3210 napisał/a: | jesteś pewien że to jakoś zgrzane jeszcze jest | no nie wiem jak u Ciebie ale ja ostatnio sciagałem u siebie tylna lampe w celu wymiany i nie widzialem tam zadnych zatrzasków poza dwoma jakimis cycami montazowymi klosza na samym boku lampy od zewnetrznej strony blotnika, no chyba ze pod uszczelkami cos takiego jest, ale raczej jestem na 80% pewien ze jest to zgrzane albo sklejane, nie widzialem jeszcze w zadnym osobowym aucie rozdzielanego klosza lampy tylnej od czesci odblaskowo-montazowej.
zuku3210 - 23-12-2009, 21:42
No to ja mam w Koito i Depo wokół całej lampy na łączeniach zatrzaski, z 8 jest ich napewno, wyglada to tak że; w kloszu dziurka a w obudowie "dzyndzel" i jakby bylo zatrzaśnięte to na sobie. Będzie chwila to spróbuje to rozebrać bo dziś już czasu nie było na przeróbki
Hugo - 24-12-2009, 15:35
Fotka tylnych pozycyjnych, ale słabo widać (spróbuję lepszym aparatem):
Generalnie widać mniej więcej jak to wygląda, ale w rzeczywistości efekt jest naprawdę fajny.
Nev-X - 25-12-2009, 10:13
Pewnie fajnie to wygląda w nocy Ja u siebie mam troszkę inne lampy. Na zdjęciu niżej zaznaczyłem gdzie chciałem wstawić żarówkę. Nie bardzo jest miejsce, trzeba by wiercić pod skosem trochę. W miejscy tym jest odblask więc nie wiem też jakby to wyglądało.
Hugo - 25-12-2009, 12:12
Nev-X dokładnie w tym samym miejscu chciałem i ja wstawić żarówkę, ale poległem. Nie pamiętam już dokładnie co mnie powstrzymało, ale naprawdę nie było możliwości.
kub - 07-11-2011, 10:04
Czy ktoś wie jakie oznaczenie ma żarówka od światła cofania? Zauważyłem ostatnio, że się przepaliła (mam nadzieję, że to tylko to...), a niebawem przegląd się szykuje, więc zależy mi, żeby jak najszybciej ją kupić i wymienić.
komarsnk - 07-11-2011, 10:07
kub napisał/a: | Czy ktoś wie jakie oznaczenie ma żarówka od światła cofania? Zauważyłem ostatnio, że się przepaliła (mam nadzieję, że to tylko to...), a niebawem przegląd się szykuje, więc zależy mi, żeby jak najszybciej ją kupić i wymienić. |
Ło matko... Wyciągnij sobie żarówkę i sprawdź czy jest przepalona. Jak tak to ją weź do sklepu i kup identyczną...
Hugo - 07-11-2011, 13:28
kub napisał/a: | Czy ktoś wie jakie oznaczenie ma żarówka od światła cofania? | http://allegro.pl/zarowka...1868217474.html
kub - 07-11-2011, 16:18
Dzięki Hugo!
Wykręcenie żarówki to nie problem, natomiast kupienie identycznej wymaga wiedzy CO TO ZA ŻARÓWKA JEST, a nie kupowanie na oko bezsensowne.
|
|
|