To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Tuleje wahaczy tylnich - Cari GDI

Anonymous - 20-07-2007, 17:11

ja też mam pytanie mianowicie chodzi mi o zawieszenie tylne w Cari GDI z 97r.
wyżej padł adres : http://www.tedgum.pl/pl/index.html i oni tam mają jeszcze te "cukierki" do zawieszenia:
http://www.tedgum.pl/pl/k...ZEDNI-ZEWN.html
mam pytanie ma ktoś może ich wymiary i może zamawiał już je bo tak w ciemno to nie chcę zamawiać.
Co prawda mam 3 do wymiany: główną i te dwa cukiereki, cena kusząca ale trochę mi nie pasuje ich kształt w serwisie widziałem że były lednolite a tu mają takie dziwne przetłoczenie po środku lub to wcale podwójna średnica nie widać wyraźnie :|
może mi ktoś doradzić
Pozdrawiam
Czarek

Anonymous - 20-07-2007, 18:11

woxy napisał/a:
A ja wczoraj pytałem o tuleje i na dzisiaj mają mieć 3 sztuki, to pewnie dla Ciebie ta jedna z 3ch :) ??

tak, mieli je mieć na środe a dzisiaj jest piątek i jeszcze nie dojechały... :doubt: ta jedna z 3 to pewnie dla mnie :wink:

Anonymous - 14-01-2008, 17:15

witam---- czy ktos z Was pamieta jaka powinna byc srednica otworu tulei wachacza tylnego (wleczonego) GDI listop.1998r i czy wymiana to problem, jakie znacie sposoby itp. np.sciagcz do lozysk???
wolgaster - 07-02-2008, 20:44

Zastanawiam sie czy te wachacze od VOLVO będą pasowały do Cari. Są w dosyć przystępnej cenie.
http://moto.allegro.pl/it...40_krotki_.html
Dzisiaj auto odebrane od mechanika po "remoncie " przedniego zawieszenia ale tył teraz do roboty i na dokładkę jutro musze podjechać na poprawkę geometrii bo jak jade " na wprost" to mam kierownicę lekko skręconą w prawo. Do tyłu mam już kupione dwa wachacze poporzeczne ORI ale długie. Jeszcże trzeba dwa krótkie tuleją centralnego i coś tam jeszcze.

[ Dodano: 07-02-2008, 20:47 ]
Zastanawiam sie czy te wachacze od VOLVO będą pasowały do Cari. Są w dosyć przystępnej cenie.
http://moto.allegro.pl/it...40_krotki_.html
Dzisiaj auto odebrane od mechanika po "remoncie " przedniego zawieszenia ale tył teraz do roboty i na dokładkę jutro musze podjechać na poprawkę geometrii bo jak jade " na wprost" to mam kierownicę lekko skręconą w prawo. Do tyłu mam już kupione dwa wachacze poporzeczne ORI ale długie. Jeszcże trzeba dwa krótkie tuleją centralnego i coś tam jeszcze.

Matejko - 07-02-2008, 21:57

to samo zrobisz ze swoimi kupujac tuleje za jakies 50zl na wahacz
Anonymous - 10-02-2008, 11:41

orzech napisał/a:
jakie znacie sposoby itp. np.sciagcz do lozysk???

Jeżeli guma po rozkręceniu wachacza sama nie wyleciała to najlepiej weź brzeszczot do metalu wytnij gumę z tulei :chain: potem przetnij tuleje i wybij ją młotkiem i przecinakiem :violent1: , mi to zajęło ok 10 minut bez wyciagania wachacza spod samochodu, wystarczyło odkręcić go tak żeby opadł :) .

Anonymous - 10-02-2008, 12:01

no a jak ja nabiles (TULEJE) bo to nie jest takie proste
Anonymous - 11-02-2008, 14:38

Zrobiłem przyrząd.jak bede miał czas to zrobie fotki i wstawie.
Anonymous - 11-02-2008, 16:19

GRZECHU Ja je obie wymienilem ale natrudzilem sie co niemiara.Nastepnym razem bedzie zapewne latwiej. :) :)
Anonymous - 11-02-2008, 18:48

Mi wymiana jednej strony zajęła ok godzinki włącznie ze złożeniem wahacza do kupy.
Anonymous - 26-03-2008, 19:35
Temat postu: tuleje wahacza
cześć, poruszacie temat stuków w cari ja do dziś nie mogę dojść co u mnie tak wali mam wybite takie duże gumy pod progiem na wahaczu czy to one mają taki wpływ na jazdę po wybojach reszta jest ok już dwa razy byłem na diagnostyce i tylko to znaleźli już miałem zamawiać amortyzatory ale może wcześniej wymienię te gumy jak sądzicie może to byćN przyczyną tych stuków i walenia podczas jazdy.Napiszcie jaki mają wpływ na jazdę. Pozdrawiam Czarek..

[ Dodano: 26-03-2008, 19:57 ]
kolega Matejko proszę o kontakt czarek1005@o2.pl

Anonymous - 27-03-2008, 20:53

Ja te gumy miałem praktycznie całkowicie powyrywane i efekt był taki że tył troszke plywał i nawet na małej nierówności stukało jak sk......n..po wymianie ucichło.Yuleje kupiłem ok. 100 za szt. zamiennik a oryginał kosztuje 200 za szt.
Anonymous - 28-03-2008, 18:43

Ja kupilem w TEDGUM. po 34zl. za zstuke (te najwieksze) do nadwozia i jest git one w zasadzie nie maja wplywu na halas w aucie , jezeli sa wybite wtedy auto zle sie prowadzi ---plywa zciaga przy chamowaniu.WSZYSTKIE ELEMENTY-zawieszenia oferowane przez ta firme pasuja do CARI 1.8 gdi i nie tylko. Sa to wprawdzie zamienniki ale cena jest kuszaca i wrazie czego straty niewielkie .Wybor nalezy do ciebie.
Anonymous - 02-04-2008, 19:41

Przed wymiana gum slyszalem wyrazne stukanie wiec jakis wplyw na halas maja.
Anonymous - 02-04-2008, 21:27
Temat postu: tuleje wahacza
Panowie u japaneze jest bardzo dobry zamiennik (korański ) ale o niebo lepszy od tetguma za 30zł tych dużych tulei od wah. wzdłużnego od poprzecznego są tylko orginały po 55zł. a sworznie przód 45zł , wiem bo właśnie zamówiłem .
w Pruszkowie znalazłem mechanika który bierze po 60zł od koła za wymianę przód i tył tak samo mogę dać namiar jak mi dobrze zrobi a ktoś z was blisko mieszka.Pozdrawiam