Galant - Ogólne - Ceramizer MODYFIKATOR PLUS
roch_27 - 16-07-2009, 10:34
poza tym ta receptura o której mowa jest z całą pewnością opatentowana i firmy/producenci olei nie mogą tego stosować
pozdro
Hugo - 16-07-2009, 16:22
akbi napisał/a: | ceramizer chyba wychodzi jeszcze drożej, bo ok 50 pln trzeba zapłacić za coś ok 5ml | Prawie 70 zł z przesyłką.
tommyc1 - 17-07-2009, 07:30
akbi, nie doczytałeś:) Modi jest drogi, ale nie wlewasz go po każdej wymianie oleju tak jak ma to miejsce w przypadku ceramizera, jeśli się nie mylę. Preparat wg producenta jest skuteczny przez conajmniej 50tys. km przebiegu, w moim przypadku to 5 zmian oleju.
Anonymous - 17-07-2009, 08:29
Ceramizer daje skuteczność i trwałość wytworzonej warstwy ceramiczno-metalowej gwarantowana jest przynajmniej do 70 000 km przebiegu lub do 6000 mth. Wiec nie musisz wlewać go przy każdej wymianie oleju.
akbi - 17-07-2009, 11:26
tak ...ceramizer i Modyfikator generalnie działa podobnie (oczywiście nie wiadomo z jakim skutkiem) ...ja stosowałem jeden i drugi ...póki co testuje Modyfikator, więc jeszcze nie pisze o wynikach.
tommyc1 napisał/a: | Modi jest drogi, ale nie wlewasz go po każdej wymianie oleju |
rozumiem Twój tok myślenia ... hm ...w sumie masz rację.
Ciekawe, jakby zalać np z 2l tego Modyfikatora + 2 l oleju
tommyc1 - 17-07-2009, 12:30
szalony pomysł
ale ktoo wie...
qpal - 03-08-2009, 18:04
Moje zdanie na temat modyfikatora:
Wybaczcie, ale odnoszę wrażenie, że zbliżamy się do forów BMW i Vieś wagena. Proponuje przeczytać :Forum PCLab.pl
"Testy modyfikatora były sponsorowane łącznie z testem TVN Turbo, tu jest więcej informacji: http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=5841
Modyfikator plus to zagęszczacz oleju, sprzedaje to niejaka firma FOTA która wydała duuużo pieniędzy na to aby przekonać dziennikarzy do tego że czarne jest białe a białe jest czarne….
Na linku który podałem wypowiada się Masters, który jest właścicielem firmy Master Tuning gdzie był wykonywany test, pozwole sobie przytoczyć jego słowa :
"Gówno daje. Osobiście nie widzialem tego programu ale wiem że moje wypowiedzi i opinie zostały wycięte. materiał sponsorowany...wiadomo. Co do tego mercedesa na złomie....jeszcze minuta i tez by sie zatarł. już dostawal delirki...no ale jakoś przezył....bo musiał przeżyć. Rano zabierał go jakis kupiec
Nie było zadnego przyrostu mocy. krzywe charakterystyki silnika po 1000 km pokrywały sie ze sobą a różnice o ktorych mówiła Alicja wynikały z z czego innego. W dniu dokonywania pomiaru testowego po 1000km były inne kozystniejsze warunki otoczenia oraz to ze auto było na innym paliwie. Była spora róznica temperatur i cisnienia atmosferycznego...a te wartości sa wartościami korekcyjnymi...i maja wpływ na osiągi silnika....tak że z tym przyrostem mocy to bajka dla dzieciaczków. „
Jeżeli ktoś jest na innych forach gdzie jest temat o modyfikatorze plus to warto dodać tą informacje. "
I jeszcze:
http://forum.mazdaspeed.p...der=asc&start=0
PeaceUN - 03-08-2009, 18:46
Ja jak wydalem wszystko na lakiernika i mialem 10 jajek w lodowce i zatankowana EA2W 2.0 za 100zl to uzyskalem spalanie 11,2 po miescie - jezeli Olsztyn mozna nazwac miastem bo korki mozna ominac jak sie zna miasto i raczej wiekszych problemow tam nie ma - co najwyzej spowolnienia w ruchu .
Chyba ze ten motodoktor leje Ci sie uszczelka do garów i spala zamiast paliwa.
No ale zarty zartami na bok.
Sam daje artykuly sponsorowane do gazet i wiem ze poki nie pojawi sie jakies niezalezne badanie specyfiku to znaczy ze probuje sie pokazac opinie ogolu na podstawie jednego glosnego spotu czy artukulu a przygasic ewentualne wypowiedzi uzytkonikow.
Wystarczy poczekac a bedzie jak z redbullem - jest juz 38 odmian tego popularnego sika stworzonego przez jednego czlowieka wywodzacego sie z redbullowskiej firmy aby zemscic sie na poprzednim szefie
skull - 05-08-2009, 15:14
temat ciekawy zwłaszcza ten z forum TDI Też ogólnie nie wierzę w różnego rodzaju eliksiry do silników,ale nie mogę zrozumieć jak to jest w przypadku gdy jakiś środek wlewam do silnika i np: cichną klepiące zawory Wiadomo środki typu Ceramizer,Modyfikator wszystko i tak wrzucane jest do jednego worka;)Może być złudzenie że silniki jest bardziej elastyczny albo lepiej przyspiesza,ale słyszę metaliczny dźwięk popychaczy a po dodaniu środka firmy X wszystko cichnie to już nie jest złudzenie
tommyc1 - 07-08-2009, 22:48
No i znowu "wierzę" "nie wierzę"-właśnie po to postanowiłem użyć tego specyfiku, żeby nie pisać takich komentarzy. Test był sponsorowany, już to wczesniej czytałem. TV nie jest niezależna i każdy emitowany materiał ma działać na czyjąś korzyść. Ja tylko opisuje własne spostrzeżenia. Suche fakty. Nic nie pisałem o przyroście mocy-nie robiłem badań na hamowni, bo nie czuję różnicy, więc nie ma to dla mnie znaczenia. Znaczenie ma dla mnie wskazówka poziomu paliwa i prędkość jej opadania w miarę pokonywania kilometrów. Poza tym, nie pomyśleliście o tym, że "pan Miecio" z TVN Turbo się po prostu obraził, bo np. nie dostał odpowiedniej "doli" za udział w programie? Tak mi teraz przyszło to do głowy. Ale to bez znaczenia. Najwiecej na temat produktu zawsze i tak wiedzą ci, którzy go w rękach nie trzymali Tak jest w każdej dziedzinie, wiec nie powinienem sie dziwić. Pozdrawiam sredecznie
mlun - 01-02-2010, 20:13
No i jak ten specyfik się sprawuje po dłuższym czasie? Nic nie piszecie a ostatnio znajomy się nad nim zastanawia i szuka trochę info w necie na jego temat.
tommyc1 - 03-02-2010, 07:19
mlun napisał/a: | No i jak ten specyfik się sprawuje po dłuższym czasie? Nic nie piszecie a ostatnio znajomy się nad nim zastanawia i szuka trochę info w necie na jego temat. |
Aktualnie spalanie wzrosło mi do średniego poziomu 10,5, ale myślę że warunki w jakich się teraz jeździ mają ogromny na to wpływ. Mój brat stryjeczny jeździ 14letnią vectrą i też zalał sobie modifikatorem jakiś czas temu i u siebie widzi powtarzalność w spalaniu o ponad 1l mniej niż wcześniej.
akbi - 03-02-2010, 16:42
Cytat: | No i jak ten specyfik się sprawuje po dłuższym czasie? |
nie ma negatywów w działaniu mojego silnika, ale też nie wiem czy to dzięki temu specyfikowi jest wszystko ok
Kofi - 20-10-2010, 15:16
No i jak kolejne kilometry z modyfikatorem?
Jakieś zmiany?
tommyc1 - 21-10-2010, 11:07
Ja nie obserwuję zmian, spalanie na tym samym poziomie się utrzymuje. Natomiast zaworasy coraz głośniej klepią i rozglądam się za ceramizerem, na wymianę regulatorów na razie mnie nie stać...
|
|
|