To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] ELEKTRYKA - Przełacznik sterowania elektrycznymi s

Anonymous - 06-06-2007, 19:18
Temat postu: montaz przełaczników podnoszenia szyb
witam, wlasnie ostatnio wymieniałem sobie caly zestaw przelaczników.Stare sie zacinały i w ogóle niedługo by wypadły,wiec kupiłem w sklepie elektronicznym 6 podswietlanych,uniwersalnych przelacznikow , 6 bo od centr zamka tez wymieniłem i teraz wszystko działa i wyglada (zwłaszcza w nocy ) pieknie. Takie uniwersalne przełączniki mozna kupic w kazdym elektronicznym sklepie ,zazwyczaj maja kilkanascie roznych modeli takze z dopasowaniem nie bedzie problemu,poza jednym - montaz mechaniczny.Aby zamontowac moje musiałem wyjać płytke drukowana(pod oryginalnymi przełącznikami) w to miejsce przykrecic od spodu kawałek plastiku o grubości ok 2mm przewiercić 6 dziur o średnicy 12 mm (w tym kawału plastiku ,ktory przekreciłem od dołu) przełozyłem przełączniki i od dołu dokręciłem nakrętki. A na koniec przylutowałem te przełączniki do płytki drukowanej(uzywając kabelków o długości około 15 - 20 cn. Gdyby ktoś miał chęci we własnym zakresie się w to pobawic to moge załączyć rysunki i zdjecie. Pozdrawiam
saphire - 06-06-2007, 20:39

Trzaśnij fotkę - jak to mówią jeden obraz wart tysiąca słów...
Anonymous - 13-06-2007, 00:11

chętnie bym zamieścił zdjęcia tych podswietlanych przełączników, ale nie wyświetla mi się taka opcja pod oknem (dodaj załącznik) :cry: i nie wiem czemu , próbowałem wszystkich kombinacji i nic
Japko - 14-12-2008, 21:14

Tak tylko dla potwierdzenia, że ten przełącznik szyby kierowcy to najsłabsze ogniwo - wyłamany. Na pewno nie przeze mnie. SS był u mechanika na wymianie linki ręcznego. Potem tata go odbierał. Ja dziś próbowałem otworzyć szybę po raz pierwszy od tej wizyty u mecha. Niestety nie zadziałał i jakiś luźny był. Lampeczka świeci, w gnieździe trzyma się mocno, ale jest lekko przesunięty. Już znalazłem sposób na otwieranie i zamykanie, ale trzeba go odpowiednio ułożyć i wcisnąć, trochę upierdliwe. Temat przeczytałem, wiec co muszę zrobić i pewnie nie zrobię. Mimo wszystko lekko się wkurzyłem. Jeszcze mi dziś wiatr bramę zdmuchnął na drzwi tylne i powstały przepiękne brązowe rysy na srebrnym lakierze.... eh, zły dzień dziś.
Anonymous - 31-01-2009, 19:25

widzę, że temat przełączników nie był od jakiegoś czasu kontynuowany, a mi właśnie wyłamał się już drugi klawisz. na allegro widziałem po 60zł/szt. w moim serwisie nie ma klawiszy, zaoferowali mi wimianę całego panelu. ma ktoś aktualne namiary gdzie można kupić przełączniki za rozsądną cenę?
futrzany - 31-01-2009, 22:26

ja wiem gdzie u mnie w garażu są
misiumisiu - 01-02-2009, 09:12

http://www.allegro.pl/ite...napraw_sam.html Witam tu macie zestawy naprawcze :)
Anonymous - 31-07-2009, 16:01

Czy ma ktoś jeszcze te klawisze? Mam tą samą sytuację, panel jest sprawny a brakuje mi tylko klawisza od szyby kierowcy.
cns80 - 03-08-2009, 08:42

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=694728949
os12 - 03-08-2009, 09:30

Do budda 99 lub innych zainteresowanych

mam kompletny sterownik z MSS-a mojej Ani, ma on troszkę ubity przód obudowy
i brak 1 zaczepu
ale z kompletem przełączników

jakby co PW

tortuga - 30-09-2009, 09:51

cns80 napisał/a:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=694728949

też mam problem z tym nieszczęsnym przełącznikiem. czy mam rozumieć, że przełączniki w Carismie i Space Star są takie same? mam MSS z 2000 r.

Anonymous - 30-09-2009, 14:05

Tak, są te same. Dostałem taki od Carismy i chodzi jak trzeba.
Fiodor2000 - 31-01-2010, 13:07
Temat postu: przełączniki
Mam pytanko czy te przełączniki pasują z space wagona z 94 do MSS?
tomiś - 16-04-2011, 19:56

Witam.
Zepsuł się przełącznik szyby kierowcy. Nie wiem dokładnie co się mu stało - siedzi tam gdzie siedział ale porusza się inaczej i nie steruje szybą.
Żeby się do niego dobrać chcę zdjąć tapicerkę drzwi ale trzymają ją jakieś kołki. Zajrzałem do serwisówki i znalazłem taki rysunek:

Na niebiesko podcieniowałem te śrubki i elementy które już rozmontowałem a na czerwono te kołki, z którymi mam problem. (skreśliłem pozycje 1, 2 i 3 bo nie mam korby do okna).
Czy wiecie jak postąpić z tymi kołkami żeby nic nie popsuć ? Jedyne co mi przychodzi do głowy to żeby ciągnąć za tapicerkę ewentualnie za pomocą dźwigni i po prostu je powyrywać tylko nie wiem czy nie zrobię jakiegoś kuku.
Co Wy na to ?

Japko - 16-04-2011, 20:51

Tak, zdaje się że trzeba je wyrwać tak aby nie urwać. W górnym lewym rogu masz przekrój tego elementu.