Nasze Miśki - Kuberson CAO 1.6
Kuberson - 25-12-2015, 12:35
Dzięki sveno Kod lakieru to T83
A taki prezent znalazłem wczoraj pod choinką
rosomak1983 - 25-12-2015, 13:12
Kuberson, piekna robota. yourself ? Po jakim czasie Ci te nakole wyszły zpowrotem? Moze zgnite jest w zgrzewie w srodku ?
Kuberson - 30-12-2015, 17:18
Rosomak przy colcie robię praktycznie wszystko sam, czasem sięgając pomocy mojego kolegi w sprawach technicznych. Cieszę się, że Ci się podoba to co udało mi się wyrzeźbić
A nadkola wyszły po 5 latach jakoś
Mam jeszcze emblematy, które zdjąłem do lakierowania. Wiosną wpadną chyba z powrotem na auto
Kuberson - 28-06-2016, 13:27
Maskownice zamontowane
Było tak:
Przy takich, uniwersalnych dystansach maskownice się nie mieściły i żeby je zamontować trzeba je podciąć od wewnętrznej strony. Postanowiłem więc osadzić głośniki na oryginalnych dystansach. Ich szukanie i kupno okazało się jednak niepotrzebne, ponieważ okazały się za małe na moje głośniki...
Kupiłem zatem dystanse dedykowane do Mitsubishi Carisma/Colt, które łatwo można przykręcić śrubami do drzwi wykorzystując otwory na oryginalne dystanse, a do nich już bez problemów udało przykręcić się głośniki. Przy okazji obkleiłem też matą zewnętrzną stronę drzwi ( wewnątrz wykleiłem podczas pierwszego montażu głośników )
Wyciąłem otwór na maskownice
Tapicerkę obkleiłem gąbką i przykręciłem maskownice
Efekt końcowy:
[/quote]
W międzyczasie wymieniłem przełącznik zespolony. Na moim wytarła się już żaróweczka i ikonka świateł mijania. Udało mi się znaleźć taki ze wszystkimi ikonkami
Niedawno zabrałem się też za wypłowiałe od słońca ramki drzwi i przyrdzewiałe ramiona wycieraczek. Chciałem żeby było jak oryginalnie, padło więc na czarny połysk
2 tyg temu miałem kurs nad morze i z powrotem ( spod Łodzi niecały 1000km ). Colcik spisał się bez zarzutów
A w zeszłym tygodniu Colt zawiózł mnie, moją narzeczoną i rowery do Zakopanego. Odwiedziliśmy też Zamek Spiski na Słowacji
Tutaj już w drodze powrotnej. Spalanie po górach z klimą niecałe 9l/100km
[/quote]
Kleju - 28-06-2016, 18:03
Czyli są jeszcze osoby (oprócz Mkm bo on się nie liczy ) które coś grzebią przy colcie CA
Auto się super prezentuje
Fragu - 28-06-2016, 19:14
Fajna furka, fajny wypad i super fotki
sveno - 29-06-2016, 18:54
Niebieski wymiata!
mkm - 03-07-2016, 13:46
Kuberson, jaka jest różnica w dźwięku z tymi głośniczkami w tapicerce drzwi, w lusterkach, na desce?
Miałeś porównanie?
Wygląda super, ale zastanawiam się czy nie są za blisko?
Ja mam prawie luzem w rogach deski rozdzielczej i chcę je przenieść w maskownice lusterek.
Twój patent wygląda na prostszy i wizualnie atrakcyjniejszy
Colcisko - klasa sama w sobie - bagażnika zazdroszczę i cały czas szukam
Kuberson - 02-09-2016, 11:33
Kleju napisał/a: | Auto się super prezentuje |
Fragu napisał/a: | Fajna furka, fajny wypad i super fotki |
sveno napisał/a: | Niebieski wymiata! |
Dzięki
mkm napisał/a: | Kuberson, jaka jest różnica w dźwięku z tymi głośniczkami w tapicerce drzwi, w lusterkach, na desce?
Miałeś porównanie?
Wygląda super, ale zastanawiam się czy nie są za blisko?
Ja mam prawie luzem w rogach deski rozdzielczej i chcę je przenieść w maskownice lusterek.
Twój patent wygląda na prostszy i wizualnie atrakcyjniejszy
Colcisko - klasa sama w sobie - bagażnika zazdroszczę i cały czas szukam |
mkm nie porównywałem dźwięku głośniczków w tych miejscach, o których piszesz, od razu zamontowałem je w tapicerce. Prawidłowo powinny być chyba one skierowane w stronę głowy, ale nie chciałem ich mieć na desce, a z trójkątami nie chciało mi się bawić. Moim zdaniem w tapicerce jest ok, wyglądają fajnie, nigdzie nie leżą ani nie odstają a i dźwięk jest w porządku jak dla mnie.
Jeśli chodzi o bagażnik dachowy to powinien być dostępny w ofercie firmy thule, kiedy rok temu go szukałem to facet w sklepie mówił, że może go ściągnąć w cenie 800zł. bodajże
Na deser kilka zdjęć z tegorocznego Zlotu Coltów:
|
|
|