[97-04]Galant EAxA/W - Standardowy filtr powietrza czy wkładka k&n simota?
komarsnk - 17-12-2011, 15:43
Zolar napisał/a: | No właśnie nie mogę odkręcić tego wlotu. Kręcą się te badziewne śrubki w obydwie strony ale nie chcą wyjść. |
No to je podważ czy coś, albo ostatecznie zetnij nożem (u mnie są plastikowe kołki)- przecież kawałek plastiku nie będzie cie w konia robił
Zolar napisał/a: |
P.S. komarsnk, dzięki za wskazówki, ale te komentarze możesz zostawić dla siebie bo nie wątpię, że twoja żona nie tylko to potrafi zrobić... |
Właśnie takie komentarze można zostawić dla siebie
bo akurat to ostatnio przepustnicę demontowała i czyściła więc radzi sobie
carbon11 - 17-12-2011, 16:12
Zolar, odkręć gumową rurę od przepustnicy i odepnij dwa metalowe klipsy w miejscu
łączenia (zdemontuj tylko tą część obudowy filtra nie odkręcaj całości bo nie ma takiej potrzeby
komarsnk - 17-12-2011, 18:19
carbon11, ale czy przypadkiem ta część puszki od strony gumowej rury nie jest przykręcona do karoserii gdzieś od dołu? Bo coś mi tak świta...
Ale mogę się mylić oczywiście
piaga - 17-12-2011, 20:37
po co te problemy... Odepnij 2 klipsy i też da się wymienić filtr.Część z przepływomierzem wywiń do góry.
carbon11 - 17-12-2011, 20:43
komarsnk napisał/a: | carbon11, ale czy przypadkiem ta część puszki od strony gumowej rury nie jest przykręcona do karoserii gdzieś od dołu? Bo coś mi tak świta... |
nie jest
dawinet - 23-06-2014, 23:02
czy filtr k&n zmienia dzwięk silnika ?
dmi - 23-06-2014, 23:18
stożek zmienia, filtr nie sądzę...
i9i - 24-06-2014, 06:24
dmi napisał/a: | stożek zmienia, filtr nie sądzę... |
A ja sądzę, że na pewno nie zmienia. Mam takowy. Jak chcesz sprawdzić jak będzie brmiał ze stożkiem bez jego zakupowywania, odłącz w czasie pracy silnika rure przed przepływomierzem, chwila pracy bez filtra szkód nie narobi (jesli to nie pustynia, piaskownia, żwirownia, bądź inna cementownia z masą pyłu w powietrzu).
Paso - 24-06-2014, 07:50
zamiast K&N możesz np. spróbować filtr Pipercrossa ale raczej bez stożka dźwięku silnika nie zmienisz.
eremita - 24-06-2014, 08:19
Jak chcesz mieś lepszy dźwięk to zmień na V6
Ostatnio gdzieś oglądałem że po założeniu sportowego filtra i zmianie wydechu na sportowy moc spadła, różnica była dopiero jak pogrzebali w kompie.
dawinet - 24-06-2014, 18:54
eremita napisał/a: | Jak chcesz mieś lepszy dźwięk to zmień na V6
Ostatnio gdzieś oglądałem że po założeniu sportowego filtra i zmianie wydechu na sportowy moc spadła, różnica była dopiero jak pogrzebali w kompie. |
mam v6 pytałem bo zamierzam kupić filtr k&n, jak nie zmienia dźwieku to trudno ;/ ale stożka nie założę
TomekC - 24-06-2014, 20:26
eremita napisał/a: | Jak chcesz mieś lepszy dźwięk to zmień na V6
Ostatnio gdzieś oglądałem że po założeniu sportowego filtra i zmianie wydechu na sportowy moc spadła, różnica była dopiero jak pogrzebali w kompie. |
hehehehhe przekonałem się o tym na własnej skórze
a co do tematu to polecę wkładkę pipercrosa , według mnie gąbka lepiej filtruje niż cienka bawełna a i kaena łatwo uszkodzic
Pieraś - 24-06-2014, 20:42
ja kupilem k&n tylko po to by nie kupowac co chwile i moc myc.
TomekC - 24-06-2014, 20:52
Pieraś napisał/a: | ja kupilem k&n tylko po to by nie kupowac co chwile i moc myc. |
pipercrosa tez się kąpie i nasącza olejkiem
pitbu77 - 24-06-2014, 21:23
Też polecam wkładkę K&N. Mam takową i przejechałem już jakieś 100tkm. Sprawuje się bez zarzutu, myta i dobrze nasączona sprawdza się znakomicie. Mogę śmiało polecić.
|
|
|