To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Jakie klocki hamulcowe polecacie?

Rafal_Szczecin - 04-05-2009, 17:20

DamianBlue napisał/a:
Nic nie bije do tej pory. Minus taki, że tarcze mają tylko w wersji 256mm.

mozna dobrac rowniez do 276mm, sprawdzone na wlasnej skorze, oraz opisane tu na forum
tarcze mikody do gala po lifcie to ta o srednicy 276mm dedykowana do galow gti z rocznikow 88-91. jest idealnie taka sama jak ta po lifcie EA.

do tego zestaw klockow ATE.

corker, jezeli w IC nie moga dobrac to jedz do PB AUTO na witkiewicza ,tam po nr vin dobieraja, u mnie nie bylo zadnego problemu :)

Zhan - 04-05-2009, 19:16

xor napisał/a:
Dlaczego aż 4 razy tarcze ? wichrowały się ?

tak, auto kupilem juz na zwichrowanych tarczach wiec zafundowalem mu wymiane kompletu, kupilem zestaw na przod i tyl tarcze Zimmerman i klocki EBC green, tarcze wytrzymaly jakies 4 tysiace, zmienilem wiec komplet tarcz, z tylu (w sumie niepotrzebnie) dalem Brembo z przodu SpeedMaxy nacinane, klocki zostaly bo byly dobre, Speedmaxy tez wytrzymaly jakies 4 tysiace i sie zwichrowaly wiec zalozylem nowy komplet na przod, zobaczymy ile wytrzyma :)
jedyny minus jest taki, ze jednak klocki brudza... po dwoch dniach jzdzenia felgi ze srebrnych zrobily sie grafitowe (w sumie tez ladne ;) ) ale na szczescie nalot bardzo ladnie sie zmyl na myjni.

KaWu - 05-05-2009, 07:51

Zhan, no to rzeczywiście masz coś nie tak - za szybko ci tarcze się krzywią.
A nie jest tak, że wjeżdzasz na myjnię z rozgrzanymi hamulcami lub coś w tym stylu :?:

Zhan - 05-05-2009, 10:42

KaWu napisał/a:
Zhan, no to rzeczywiście masz coś nie tak - za szybko ci tarcze się krzywią.
A nie jest tak, że wjeżdzasz na myjnię z rozgrzanymi hamulcami lub coś w tym stylu :?:

Wiesz co, juz nie pamietam kiedy bylem na myjni bez kolejki :)
zazwyczaj musze swoje odstac bo myje auto na dosc ruchliwej stacji wiec hamulce maja sporo czasu zeby przestygnac...
pozatym krzywienie tarcz w moim przypadku to zawsze byl proces, ktory trwal kilka tygodni od pierwszych objawow do stanu kiedy nie dalo sie jezdzic
ja tez zaczynalem przypuszczac, ze moze cos jest nie tak z samochodem ale teraz mysle, ze po prostu winny byl niedokladny montaz, przynajmniej taka mam nadzieje...
zreszta okaze sie, staranniej nie da sie zamontowac tarcz wiec jesli teraz sie pokrzywia to bede szukal przyczyny w samochodzie

Mr_Azathoth - 01-09-2009, 22:57

Hell-o;]

Jutro ide kupic klocki do Galanta GLX 2.0 EA2 2000. Naczytalem sie o klockach i jak do tej pory wiekszosc poleca EBC 'GREENSTUF'.

Ile powinny wytrzymywac klocki, bo zmienialem przejechalem jakies 3000 Mi i z prawej strony juz blache szlifuje.
PS.Ile mozna przejechac gdy ta blaszka juz daje znac? Slyszalem ze okolo 1000km.

Jak kupowalem wczesniej klocki gosc w sklepie powiedzial ze nie bardzo wie jaki rozmiar podobno sa dwa wieksze i mniejsze. W UK bardzo ciezko o inteligentnego sprzedawce, a wszystko itak sprzedaje sie na podstawie numeru rejestracji.

W katalogach EBC znalazlem tylko nr DP2830, standardowy nr to podobno DP830.
Fota klockow:

Pozdrawiam wszystkich ;]

Owczar - 18-06-2010, 12:36

Ostatnio założyłem na przód klocki textar. Poprzednio miałem ATE. Tarcze JC, które pozostawiają wiele do życzenia, ale z textarami hamują dużo lepiej. Polecam.
Sikub - 10-09-2010, 10:10

Panowie, a ktorys z Was wie moze jakie klocki byly wsadzane do Gala na przod i tyl jak auto schodzilo z tasmy czyli fabrycznie ?

Pozdro :D

marcinzam - 21-09-2010, 10:02

chyba textary , akebono ,i mitsubishi service(textary)