[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Listwy progowe
Mac_Man1 - 25-11-2009, 11:58
Luk napisał/a: | Mac_Man1 napisał/a: | Czy Ty właśnie tam się zaopatrywałeś w te progi? |
Tak. Przednie niestety są płaskie, a powinny być dłuższe i wygięte w lekki łuk, bo próg też wygina się do góry patrząc ku tyłowi. Nie da się tych nakładek nalepić bardziej do tyłu, bo tam już powierzchnia jest wygięta i odstawałyby... Ale te "firmowe" tez są płaskie, więc problem ten sam. Ja je nalepiłem, jak zauważyłem rysy na progach, ale teraz na nakładkach nie ma żadnych rys, więc może wszyscy bardziej uważają Jak za 100 zł, to można nalepić, nie zaszkodzą, ale 400 zł to bym na pewno nie dał... |
Też mi się wydaje, że 400 zł to lekkie przegięcie, zwłaszcza, że firmowe (wg tego co pisali inni) nie chronią narożnika progu.
Z tym wygięciem to chyba wiem o co Ci chodzi. Na zdjęciach zamieszczonych wcześniej nie widać, żeby jakieś inne to uwzględniały. Pewnie zamówię te co Ty (z resztą innych w tej chwili na allegro nie znalazłem )
jaca71 - 25-11-2009, 15:43
Luk napisał/a: | Jak za 100 zł, to można nalepić, nie zaszkodzą, ale 400 zł to bym na pewno nie dał... |
Nieładnie jest krytykować czyjeś auto ale ja bym tego do samochodu nie dokleił. Może w realu trochę lepiej wyglądają ale na zdjęciach i w allegro... Nie będę pisał.
Luk - 25-11-2009, 16:28
jaca71, spoko, mi nie przeszkadzają, zwłaszcza że nie mają żadnego napisu, tylko zmatowione 2 paski wzdłuż. Wbrew pozorom nie rzucają się tak w oczy. No i nie widać przy zamkniętych drzwiach
Mac_Man1 - 25-11-2009, 18:32
jaca71 napisał/a: | Luk napisał/a: | Jak za 100 zł, to można nalepić, nie zaszkodzą, ale 400 zł to bym na pewno nie dał... |
Nieładnie jest krytykować czyjeś auto ale ja bym tego do samochodu nie dokleił. Może w realu trochę lepiej wyglądają ale na zdjęciach i w allegro... Nie będę pisał. |
Chodzi Ci konkretnie o te czy generalnie o nakładki na progi???
jaca71 - 25-11-2009, 18:33
Mac_Man1 napisał/a: | jaca71 napisał/a: | Luk napisał/a: | Jak za 100 zł, to można nalepić, nie zaszkodzą, ale 400 zł to bym na pewno nie dał... |
Nieładnie jest krytykować czyjeś auto ale ja bym tego do samochodu nie dokleił. Może w realu trochę lepiej wyglądają ale na zdjęciach i w allegro... Nie będę pisał. |
Chodzi Ci o konkretnie te czy generalnie o nakładki na progi??? |
Konkretnie o te, a raczej nieoryginalne. Jakieś takie bez wyrazu są Mnie się nie podobają.
Mac_Man1 - 25-11-2009, 18:47
jaca71 napisał/a: | Mac_Man1 napisał/a: | jaca71 napisał/a: | Luk napisał/a: | Jak za 100 zł, to można nalepić, nie zaszkodzą, ale 400 zł to bym na pewno nie dał... |
Chodzi Ci o konkretnie te czy generalnie o nakładki na progi??? |
Konkretnie o te, a raczej nieoryginalne. Jakieś takie bez wyrazu są Mnie się nie podobają. |
Już zamówiłem ale zaproponowałem trochę inne wzornictwo. Jak przyjdą to się pochwalę ... no chyba, że wyjdą takie ochydne, że ich nie założę
[ Dodano: 28-11-2009, 09:40 ]
Luk napisał/a: | Mac_Man1 napisał/a: | Czy Ty właśnie tam się zaopatrywałeś w te progi? |
Tak. Przednie niestety są płaskie, a powinny być dłuższe i wygięte w lekki łuk, bo próg też wygina się do góry patrząc ku tyłowi. Nie da się tych nakładek nalepić bardziej do tyłu, bo tam już powierzchnia jest wygięta i odstawałyby... Ale te "firmowe" tez są płaskie, więc problem ten sam. Ja je nalepiłem, jak zauważyłem rysy na progach, ale teraz na nakładkach nie ma żadnych rys, więc może wszyscy bardziej uważają Jak za 100 zł, to można nalepić, nie zaszkodzą, ale 400 zł to bym na pewno nie dał... |
Tak się zastanawiałem nad tymi progami (chociaż już zamówione ) ... czy to, że zachodzą na rant nie koliduje z uszczelką na drzwiach? Może dlatego firmowe są węższe
mireczek - 21-12-2009, 17:35
Witam wszystkich
Mam pytanie, czy ktoś kiedyś odklejał takie listwy progowe i wie jak się to robi, żeby nie zniszczyć listwy.
Pozdrawiam
Uwex - 21-12-2009, 20:19
mireczek - powinno wystarczyć dobre podgrzanie np. suszarką żony .
mireczek - 21-12-2009, 21:03
Dzięki, spróbuję.
Jedną listwę w tylnych drzwiach trochę krzywo przykleiłem, i pasowałoby ją poprawić.
mkrawcz1 - 21-12-2009, 21:20
Mac_Man1, mireczek - możecie zapodać zdjęcia i opisać, jak to wygląda? (na zdjęciach z aukcji wg mnie wygląda zniechęcająco )
Mac_Man1 - 21-12-2009, 22:52
mkrawcz1 napisał/a: | Mac_Man1, mireczek - możecie zapodać zdjęcia i opisać, jak to wygląda? (na zdjęciach z aukcji wg mnie wygląda zniechęcająco ) |
Nie jest tak źle. Wydaje mi się, że warte są swojej ceny. Sorry za fotkę, robiłem w garażu, słabe światło więc z lampą ... a poza tym auto brudne ... ale taką mamy teraz pogodę
Z tyłu takie same tylko krótsze i bez napisu.
olsztyniak - 10-01-2010, 21:33
a co wy na to?
http://allegro.pl/item872...ncer_03_09.html
to coś takiego jak wy macie? opłaca się?
bo w salonie przepłacać nie będe
racer1972 - 04-03-2010, 18:15
Ja szukam matowych czarnych i nigdzie nie ma jak na złość do nowego Lancera... chromowane na czarnym wyglądają tandetnie
alfiq - 04-03-2010, 19:13
Ja sobie zrobiłem sam, z grubej matowej taśmy, tzw. "progowej", dostępnej w Norauto za 25 zł/2m. Troche pomierzyłem, trochę podocinałem (artystyczne łuki wyprowadziłem sam nożyczkami i gotowe. Zawsze to lepsza ochrona niż żadna a tańsza kilkakrotnie od wspominanej przez Was. Jak będę miał chwilę czasu, to trzasnę fotki arcydzieła.
Niestety, taśma ma tylko 10 cm szerokości i narożnika progu też nie sięgnęła ale nie można mieć wszystkiego
Zastanawiam się jeszcze nad zakupem takiej taśmy, tyle ze przezroczystej, żeby okleić tylny zderzak na poziomie otworu załadunkowego. Już tam zauważyłem jedną rysę a do bagażnika wkładam coś sporadycznie. Mitsubishi oferuje owszem ładną metalową osłonę ale za jedyne 600 zł
Luk - 04-03-2010, 21:17
alfiq napisał/a: | Mitsubishi oferuje owszem ładną metalową osłonę ale za jedyne 600 zł |
A to:
http://moto.allegro.pl/it...ant_lancer.html
Trochę taniej
|
|
|