[97-04]Galant EAxA/W - [EA5W 2.5] sportowy wydech
Anonymous - 23-01-2010, 12:34
jakie to są niższe obroty ? ja lubie jazdę od 2800 wt4eyd jest przyjemnie. nieżej niż 2000 nie schodzę.
os12 - 23-01-2010, 14:06
lubisz > 2800 wiec ok
testy były akurat na innych obrotach i tak np na 3000 i powyżej tłumik bardzo fajnie brzmi
na niższych obrotach jest troszkę głośniejszy niz oryginalny wiec jazda np w korkach może cie troszkę drażnić jeśli do tej pory wolałeś cisze ale na trasie to juz poezja zwłaszcza jak śmigniesz koło jakiegoś karka w BMW
j13mk - 23-01-2010, 16:59
corker, po zamontowaniu daj nam posłuchać jak to brzmi... może filmik na YT?
Anonymous - 23-01-2010, 18:09
ok niech tylko przyjdzie.....
[ Dodano: 26-01-2010, 21:01 ]
dzisiaj przyszedł szybko się uwineli. Muszę przyznać że wygląda całkiem profesjonalnie aż mnie zadziwił a znam się na obróbce stali i konstrukcjach spawanych... Myślę że nawet znaczące na rynku firmy nie powstydziłyby się wykonania. Oczywiście opisuję efekty wizualne. No mufler( końcówka ) swici sie panie jak psu j...... ładnie ładnie .
oto kilka fotek:
syn pierwszy oceniał
tak od spodu
tak od góry
tak od tyłu
taki to mufler 120x80
Jutro nie dam rady ale w czwartek na pewno pojadę go gdzieś zamontować bo u mnie kanał nie czynny.
[ Dodano: 28-01-2010, 20:54 ]
zamontowałm...... są dobre jak i nie najlebsze wieści. odnośnie montażu to ulter się nie popisał mocowania tylne od strony tł. środkowego niekoniecznie pasują trzeba je podginać kombinować trochę zasadniczo są o jakieś 6-7 cm za daleko odsunięte od oryginału . tłumik wisi dość nie ładnie stanowczo za nisko góra muflera do wcięcia w zderzaku jakieś 5-6 cm luzu nie ładnie to wygląda no i mufler wystaje poza zderzak stanowczo za dużo o ok 4 cm . Reasumując słabo dopasowany pod względem estetyczno wizualnym.
Co do spełniania swojego zadania tzn tłumienia....
To po 35 minutowej przejażdżce po szczecinie , małe koreczki troche przyspieszania . ... To tu muszę przyznać że ulter sie popisał na jałowym ok 650 obr auta nie słychać aż nudno się robi , między 1800-2200 tak jakby było go słychać delikatnie tak jakby podkreślał że silnik rzeczywiście pracuje potem do ok 3500 tylko szum opon no oczywiście w okolicach 4-5tyś słychać dźwięk z silnika głównie iiii to nie czas na zastanawianie się czy auto jest gośne czy nie ...
Ogólnie naprawdę cichy i miły tłumik. Zobaczymy jak się trochę wypali tak za np. 100 godzin jazdy...
Podsumowanie :
Cichy ładny przyjemny dla ucha tłumik jeśli ktoś szuka głosu ala wrc to chyba nie to (mogę ewentualnie swój stary zaproponowaś ) .
niestety trzeba poprawić mocowania i podciągnąć go trochę do góry i do tyłu i bedzie ok.
jak za tą kasę to powinni te mocowania lepiej zrobić...
zobaczymy za jakiś czas..
w weekend porobie zdjęcia i nakręce filmik z głosem.
Acha ... ja jestem zadowolony
robertdg - 18-02-2010, 22:27
corker, i jak z tymi zdjęciami poglądowymi na aucie
Anonymous - 20-02-2010, 18:47
A widzisz zapomniałem. zrobię jutro albo w poniedziałek. zapisze sobie w tel przypominaczu.
[ Dodano: 23-02-2010, 12:25 ]
[ Dodano: 23-02-2010, 12:44 ]
no i dodam jeszcze 3 filmiki idiot kamerą więc jakość średnia
uno
due
trzy
robertdg - 23-02-2010, 20:10
corker, napisze Ci moje subiektywne odczucia, tlumik jest za nisko zamocowany, przez co końcówka az nadto wystaje poza zderzak, ja bym poprawił jakość mocowania, bo za cene ponad 500zł oczekiwałbym jednak czegoś lepszego wizualnie, jakość dźwięku zadowalająca, za to można pochwalić
Anonymous - 23-02-2010, 20:22
Całkowicie sie z tobą zgadzam za ta kase można juz coś wymagać . Juz kupiłem i po ptokach muszę korektę mocowania poprawic samodzielnie czekam jak się troche ociepli zeby do kanalu wejsc. Myślę o tym aby do nich napisać i przekazac swoje sugestie. Poza tym nie wiem skąd wzieli wzorzec bo rozwiazanie mocowania jest zgoła inne niż w tym który zdjąłem myślę że oryginalnym. Co do dżwieku to jest naprawdę fajny nagranie aparatem tego nie oddaje. AAAA nie skomentowałeś moich białych zimowych stalówek
robertdg - 23-02-2010, 20:33
corker napisał/a: | AAAA nie skomentowałeś moich białych zimowych stalówek | Celowo pozostawiłem to bez komentarza
Jeżeli miejsca do góry jest około tyle co ta szpara pomiedzy zderzakiem a koncówka to o połowe można go spokojnie drybnąc w góre, przespawanie mocowań czy tez ich odpowiednie ugiecie to nie jest wiekszy problem, tlumik powinien wisiec na 3 hakach, 2 z tylu tuż przy belce zawieszenia ułożone wzdłuznie do auta, a ten 3 z tyłu na końcu w poprzek auta, mozna jeszcze spróbowac zawiesic wyzej tłumik redukujac wysokośc gum zawieszajacych, dobrac odpowiednio wysokie z innego auta, ale znajac zycie to nie przejdzie, bo wysokosc zredukujesz max o 1cm, a wydech musi wisiec stabilnie.
JimBest - 23-02-2010, 20:33
Zgadzam sięz przedmówcą. Dzwięk OK ale wizualnie to sie ulter nie popisał - cena stanowczo zbyt zawyżona jak na jakość wykonania -miało być P&P. Oj poprzewracało się panon z ultera w głowach - uważają się chyba za krajowego remus-a Na miejscu kolegi corcker-a reklamowałbym to i żądał wymiany/zwrotu kasy.
Pozdrawiam,
Anonymous - 23-02-2010, 20:48
Z wymianą za dużo zachodu i kombinacji a tłumik założony i spełnia swoje zadania. Zwrot kasy nic nie pomoże bo nie ma alternatywy , chyba że uniwersalny ale to wiąże się z kupa roboty . Podegne podspawam i bedzie git 3 latka pojeżdzi a potem i tak w planach Pajero 3 .
Kude dwie flaszki kosztowały mnie felgi , piaskowanie i proszkowe malo i n ikt nie skomentuje.
JimBest - 23-02-2010, 20:52
Może przynajmniej jakieś "zadośćuczynienie" wynegocjujesz - produkt miał być P&P w końcu...
PS.
Fele zawodowe - WRC normalnie
Pozdrawiam,
Hugo - 23-02-2010, 22:42
Tłumik wygląda jak zamontowany za karę.
Owczar - 23-02-2010, 22:50
robertdg napisał/a: | Kude dwie flaszki kosztowały mnie felgi , piaskowanie i proszkowe malo i n ikt nie skomentuje. |
A czy to temat o felgach czy o wydechu?
Anonymous - 24-02-2010, 07:57
A ja mam pytanko z innej beczki.
corker, ten grill to z Avance'a? jakoś dziwnie to wygląda w połączeniu ze zderzakiem sporta.
Co do tłumika, to zgodnie za wszystkimi potwierdzam - tłumik zbyt nisko leży. W połączeniu z podniesionym zawieszeniem z tyłu nie wygląda to fajnie.
Końcówka wydechu była do wyboru?
Jeśli tak to pięknie wchodzi okrągła o średnicy 10cm. Wygląda jak ori do galanta.
Ta elipsa też niefajna
I zdecydowanie za długi ten wydech - za bardzo wystaje poza obrys misia.
Naprawdę nie można tego już reklamować?
Powinni przynajmniej korekty porobić za darmoszkę.
Pzdr
|
|
|