To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - FRanka

londolut - 23-03-2009, 14:29

srubek, masz takie radio jak ja :D DEH-3900MP :)
sruba - 23-03-2009, 19:02

arturro napisał/a:
specjalny kolor tapicerki wewnatrz

jop, w moim fotle są uwzorzone płytami kompaktowymi :D

gigant87 - 23-03-2009, 20:11

sruba napisał/a:
arturro napisał/a:
specjalny kolor tapicerki wewnatrz

jop, w moim fotle są uwzorzone płytami kompaktowymi :D

taki swoisty antyradar ? :D :D :D

rosomak1983 - 23-03-2009, 20:15

sruba, a tak szczere nie tesknisz czasem za coltolotem? :D
j-rules - 24-03-2009, 10:18

Troche offtopowo, ale szkoda ze w naszych rodzimych wynalazkach nie bylo takich muzycznych wersji.
Dzis byloby wiele powodow do usmiechu mijajac na ulicy Poloneza Caro Budka Suflera, czy Fiat 126p Grechuta Edition..

Co do Czołgwagena ;)
Nigdy nie bylem fanem golfow, bo zle mi sie kojarza (chodzi o ich kierowcow w mym regionie). Ale tak obejrzalem zdjecia i Twój egzamplarz wyglada na baardzo zadbany. 90KM i 202Nm Nie tylko daje rade i wystarcza, te silniki sa naprawde udane. Trzeba tylko przywyknac do traktoriady :P Kombi - wiec jego praktycznosc jest ogromna, jak to ktos stwierdził wół roboczy. Pozazdroscic spalania..

Powodzenia i szerokosci

fck - 24-03-2009, 20:49

jak tam sie smiac nie bede :D
.....bo sam do tej pory bylem wlascicelem 2 vwozów i userem forum.vwgolf.pl
mam bardzo duzy sentyment do tej marki dlatego golfika gratuluje. Szkole ze to nie gt z czarnymi lampami z tylu i bbsami z XX jahre :P

rosomak1983 - 24-03-2009, 20:56

fck napisał/a:
Szkole ze to nie gt z czarnymi lampami z tylu i bbsami z XX jahre :P

spoko przerobi sie :D .Kupimy naklejke GTi z Tesco widziałem po 5zł, Czarne lampy... hmm śruba musi troche pojezdzic po kopalni jakiejs... BBS to mógłby sobie kupić rzeczywscie bo to VW-nowskie fele ale swietnie też wygladaja na moim miśku... :wink:

fck - 24-03-2009, 21:08

rosomak nie jestes w temacie :wink:
swiatla od gt nie sa czarne tylko czarno-czerwone

Krzyzak - 24-03-2009, 21:14

a ja Ci Tomku życzę spełnienia tego, o czym dziś rozmawialiśmy :)
karolgt - 24-03-2009, 23:41

rosomak1983 napisał/a:
sruba, a tak szczere nie tesknisz czasem za coltolotem? :D

dołanczam sie do pytania. I w sumie czemu skoro chciałeś cos wiekszego to nie padło na lancera kombi? mniej więcej w tym samym roczniku co Golf którego kupiłeś.

Może i trudniej o dobry egzemplarz, ale przynajmniej silnik troche mocniejszy :)

Morfi - 24-03-2009, 23:55

karolgt, Bo zapewne ten to diesel i poszlo w ekonomike :)
rosomak1983 - 25-03-2009, 00:30

Krzyzak napisał/a:
a ja Ci Tomku życzę spełnienia tego, o czym dziś rozmawialiśmy :)

czyli :P zeby wiecej nie smrodził i wrócil do mitsu ?
karolgt napisał/a:
I w sumie czemu skoro chciałeś cos wiekszego to nie padło na lancera kombi? mniej więcej w tym samym roczniku co Golf którego kupiłeś.

dokładnie o tym samym dzis pomysłałem...
Morfi napisał/a:
karolgt, Bo zapewne ten to diesel i poszlo w ekonomike :)

sa lancerki w dieslu... niestety bez turbinki... pozatym japoniec w dieslu to nieporozumienie...
Z ta ekonomia to ja wiem czy aż taka róznica. Mój lancer pali w miescie ok 8.5 w lecie.
Colt śruby palił rzeczwyscie dużo ale Cezar wymienił sonde i teraz jest lepiej. Generalnie 4G92 to ekonomiczny silnik...

Owczar - 25-03-2009, 14:08

j-rules napisał/a:
90KM i 202Nm Nie tylko daje rade i wystarcza, te silniki sa naprawde udane. Trzeba tylko przywyknac do traktoriady :P

Czyli dokłądnie tyle co w moim Galancie. Z czasem traktoriada pod maską powoduje, że jak wsiądziesz do benzyny to na wolnych obrotach myślisz, że auto Ci zgasło :P

rosomak1983 napisał/a:
[pozatym japoniec w dieslu to nieporozumienie...
Z ta ekonomia to ja wiem czy aż taka róznica. Mój lancer pali w miescie ok 8.5 w lecie.
Colt śruby palił rzeczwyscie dużo ale Cezar wymienił sonde i teraz jest lepiej. Generalnie 4G92 to ekonomiczny silnik...

Z tą pomyłką to się nie zgadzam. Japońcy robią świetne diesle. Nie mówie tu o Mitsubishi, ale chociażby Toyota czy najnowsze diesle Hondy. Tych ostatnich nie kupuje się nawet ze względu na ekonomię, a na radość z jazdy.
Oczywiście każdy lubi co innego.

Co do samego Golfika, to gratuluję zakupu Śruba, szkoda, że to nie misiek, ale nie ma co ukrywać, że ten silnik VW wiedzie prym wśród diesli. Choć ja na swojego nie narzekam, mimo że to niby taka nieudana konstrukcja...
A no i ja też jestem ciekaw czego to mógł Ci życzyć Darek ;)
Czy wszyscy muszą być ostatnio tacy tajemniczy? :P

sruba - 25-03-2009, 18:10

fck napisał/a:
Szkole ze to nie gt z czarnymi lampami z tylu i bbsami z XX jahre

nad lampami myślę.
przód angel eyes, tył czarno-czerwone pewnie, ale w dalszej perspektywie.
za to felgi mam zamiar nabyć takie z rancikiem.

karolgt napisał/a:
dołanczam sie do pytania. I w sumie czemu skoro chciałeś cos wiekszego to nie padło na lancera kombi? mniej więcej w tym samym roczniku co Golf którego kupiłeś.

chciałem diesla. to po pierwsze.
po drugie chciałem darmowóz. części do Golfa MK III są dwa razy tańsze niż do Lancera, a ich dostępność jest taka, że do żadnego innego samochodu takiej nie ma.
stąd taki, a nie inny wybór...

rosomak1983 napisał/a:
Colt śruby palił rzeczwyscie dużo

colt śrubie palił 8 litrów po mieście i około 6 w trasie, więc proszę mi tu... :P

Owczar napisał/a:
Z czasem traktoriada pod maską powoduje, że jak wsiądziesz do benzyny to na wolnych obrotach myślisz, że auto Ci zgasło

na codzień poruszam się Yariską, więc wiem coś o tym :D

Krzyzak napisał/a:
a ja Ci Tomku życzę spełnienia tego, o czym dziś rozmawialiśmy

kto wie... :D

sruba - 30-03-2009, 13:40

postanowiłem zmienić tytuł mojego tematu, bo w zasadzie już w tej chwili jestem w trakcie realizacji mojej nowej wizji samochodowej. choć nie będę ukrywał, że póki co idzie mi jak po grudzie...
więcej szczegółow niedługo :D