To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Pręgierz ortograficzny - na wesoło

akbi - 22-09-2006, 08:40

arekp, a może ktoś chciał mieć taki nick:mrgreen:
JCH - 22-09-2006, 09:55

arekp napisał/a:
Ostatnio w sieci trafilem na pewna dziewczyne, ktora jako nick wybrala sobie rowezystka
Nick to nazwa własna - może być jaka sobie ktos wymysli.
Hubeeert - 22-09-2006, 10:48

arekp napisał/a:
ale dzis znalazlem kolejnego kwiatka na naszym forum

Który zrobił to specjalnie.

daj spokój :roll:

JCH - 22-09-2006, 12:11
Temat postu: Pręgierz
No to ja dorzucę do pieca. Oto co udało się zebrać przez jakis czas:

zapycha się kaszą, którą musi ( z obrzydzeniem ) czasem popić alkocholem wysokoprocentowym

Teraz chyba jest tak ,że każdy kto założy u nich gaz do samochodu ma schamowanie gratis

a tam kolo recznego chamulca jest taki kwadracik

tylko nie wiem czy dotyczylo to instalacji sekwencyjnej, ktora jest nieco leprza

i tez rozwarzal nad wymianom silnika na nowy

bardzo żadko coś się pjawia wartego uwagi

proponuje sprawdzić pompę moze być skorodowana wewnącz

arekp - 25-09-2006, 00:38

Ciekawi mnie jedna żecz.
arekp - 27-08-2007, 02:25

Dwie perelki z dzisiejszych postow:

klubowiczą

zdażalo

cns80 - 27-08-2007, 09:33

Oświadczam oficjalnie że autor tego wątku, oraz autorzy cytowanych tekstów zostaną w przyszłosci oskarżeni o to że przez nich straciłem zdolność poprawnego pisania, bo jestem wzrokowcem. :D

Zobaczycie !!!
Podam Was do sądu jak Majewski Giertycha :wink:

arekp - 27-08-2007, 13:26

cns80 napisał/a:
(...) przez nich straciłem zdolność poprawnego pisania, bo jestem wzrokowcem. :D

Wiesz, ja czasem az siegam po slownik bo jak czytam forum to mam ogromne watpliwosci czy pisownia mi nie pasuje bo jest niepoprawna czy po prostu nie wiem jak dane slowo poprawnie sie pisze.

Nie chce przy tym wytykac nikogo palcem, bo sam robie bledy ... ale przy niektorych slowach az mnie oczy bola podczas czytania.

Do tych co pisza z uzyciem polskich ogonkow: do przegladarek mozna doinstalowac bezplatne slowniki, ktore podkresla Wam blednie napisane wyrazy. Sam bym uzywal ... gdyby nie przyzwyczajenie do pisania bez polskich ogonkow.

macia - 27-08-2007, 13:58

arekp napisał/a:
Sam bym uzywal ... gdyby nie przyzwyczajenie do pisania bez polskich ogonkow

Arku, nie odbierz tego jako zarzutu, czy ataku... Pisanie bez polskich znaków jest tak samo niepoprawne, jak robienie błędów ortograficznych. Jest to oczywiście innego rodzaju błąd, ale jednak. I tłumaczenie się przyzwyczajeniem, tudzież "niechciejstwem" nic w tej sprawie nie zmienia. Apel do wszystkich: piszmy poprawnie! Język pisany jest tak samo ważny, jak mówiony. Pisząc na przykład "durzy" albo "z tą kobietom" ośmieszam się tak samo, jak mówiąc "poszłem"... O ile gdy mówimy, to raczej wstydzimy się błędów, o tyle pisząc jesteśmy już bardziej skłonni do usprawiedliwiania swoich pomyłek. Wiadomo: papier się nie rumieni. A co dopiero internet...

arekp - 27-08-2007, 14:16

Ja sie nie usprawiedliwiam, pisze bez polskich liter po prostu z przyzwyczajenia. W sieci jestem obecny juz 9 rok i pisanie bez tzw. pliterek bylo kiedys jedynym sposobem na zrozumiale porozumienie sie w sieci. Nie usprawiedliwiam tym swoich bledow, ktore zdarza mi sie robic :)

Nie zrozumie tego ktos, kto nalezy do pokolenia Neostrady*

Wracajac do pregierza:

wrodzonom
osobistom

* - pokolenie Neostrady to spoleczenstwo, ktore wraz z popularyzacja uslug SDI/Neostrada poznal co to jest Internet i nie mam tu na mysli akurat Ciebie.

[ Dodano: 27-08-2007, 15:55 ]
Hehehe ... zeby nie bylo, ze sie tylko czepiam to ujawnie moja wpadke w czasie rozmowy GG z Akbi:

mimo tego, ze pisownia jest mi znana i nie mam z nia problemow 'udalo mi sie' napisac:

Grudziac ;-)

Aga - 27-08-2007, 18:07

arekp napisał/a:
Wracajac do pregierza:

wrodzonom
osobistom

ludzie czy wy nie pamiętacie słynnego skeczu z Kobuszewskim? :)
z kulturom osobistom ?

no nie żartujcie !! :badgrin: :badgrin: :badgrin:

harpagan - 27-08-2007, 18:15

Arekp napisał/a:
Hehehe ... zeby nie bylo, ze sie tylko czepiam to ujawnie moja wpadke w czasie rozmowy GG z Akbi:

mimo tego, ze pisownia jest mi znana i nie mam z nia problemow 'udalo mi sie' napisac:

Grudziac ;-)

To ja tez sie pochwale
Ostatnio na forum stworzylem - "hyba" - i przyznam sie ze nie wiem jakim cudem :mrgreen:
Dodatkowo ktos to potem zacytowal :oops:

Anonymous - 27-08-2007, 18:25

arekp, gdybyś nie zwrócił uwagi że nie piszesz polskich znaków nigdy bym chyba tego nie zauważył... Zupełnie nie zwracam na takie coś uwagi i chyba nikomu brak ogonków nie utrudnia czytania.
Moim zdaniem jesteś pokoleniem dzieci SMS hehe :twisted:

no, no, no... taki żarcik :P

sruba - 27-08-2007, 20:40

rze rzułty rzułf puźniej pżyjdzie tótaj, to czemu nikt nie napomkną ?
kórde jusz hyba sam bende mósiał mu otwożydź dżwi...

arekp - 27-08-2007, 21:45

Ficu865 napisał/a:
Zupełnie nie zwracam na takie coś uwagi i chyba nikomu brak ogonków nie utrudnia czytania.

Jestem identycznego zdania, brak pliterek nie utrudnia czytania. Znajdzie sie garsc, a moze i dwie slow, ktore bez ogonkow maja po kilka znaczen ale to juz kontekst zdania zalatwia.

Bledy ortograficzne powoduja, ze niestety niektorych wypowiedzi po prostu nie da sie odczytac. Mozg nie jest w stanie sobie poradzic ;-)