To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - "Sportowe" zawieszenie... (Eibach)

costa brawa - 26-06-2009, 22:28

nie ma wplywu obnizenie na zbieznosc - chociaz jakbys podjechal to mogli by sprawdzic co najwyzej kąty pochylenia kól i ewentualnie skorygowac - nie kosztuje duzo a zawsze to pewniejsze
Anonymous - 27-06-2009, 21:21

Obciąłem po pół zwoju na przednich sprężynach.
Nie było problemu z poskładaniem wszystkiego, a z rezultatu jestem zadowolony.

shinai - 27-06-2009, 21:25

Ja wasnie dzisiaj urwale dolne zaczepy zderzaka, nie zauważyłem na parkingu gumy ograniczającej i auto przeslizgneło się nad nią ale jak wyjeżdżałem to juz nie chciał sie ślizgnąć tylko wydarł zderzak na szczescie tylko klipsy pusciły :)
5eba - 28-06-2009, 11:07

irekkczek napisał/a:
hm.. ja mam SE i jest niższy od waszych i nie przecieram nigdzie podwoziem. wiem na jaki kraweznik mogę sobie pozwolić, ale myslałem ze bedzie gorzej

Ja tez mam na eibachach SE i jest git - jedynie na parkingach trzeba parkowac tak by zderzak byl przed kraweznikiem.

Obnizanie na seryjnym amorku jest ok ale do ok 30mm i tak wydaje mi sie ,ze wlasnie SE ma porownujac do seryjnych.

maroon - 08-07-2009, 20:37

A ja miałem obniżone auto z przodu ale niestety po uszkodzeniu miski olejowej doszedłem do wniosku, że włożę z powrotem seryjne sprężyny. Zostało mi tylko popatrzeć na zdjęcia jak gal ładnie wyglądał na "glebie". Osobiście odradzam obniżenia gala, to nie na nasze dziurawe drogi.
marcinzam - 23-03-2010, 10:01

a ja mam takie pytanie czy miedzy 1020 kg a 1025 kg max obciążenia sprężyny jest duża różnica w twardości ?
jOkerek - 25-03-2010, 21:53

mnie montaz zawieszenia z Avance czeka w poniedzialek / mam nadzieje ze poprawi trzymanie auta gdyz zwykle sprezyny za przeproszeniem nie nadaja sie do niczego... wszystko oczywiscie zalezy od uzytkownika i od sposobu wykorzystania auta...
zakladajc obnizone zawieszenie czy felgi ponad rozmiar lub grubo ponad rozmiar :)podawany przez producenta samochod przestaje byc rodzinnym samochodem do ktorego wsiada 5 osob , pies i zaladowany caly bagaznik...
jesli nigdy nie miales sportowego zawieszenia i nigdy nie miales zalozonych duzych kol to samochod ucierpi o wspomniane wczesniej obcierki zderzaka i porysowane ranty... przy drugim takim aucie czlowiek staje sie uczulony na teki rzeczy , uczy sie na bledach i jazda z takim zestawem staje sie codziennoscia - czysta przyjemna codziennoscia :)

[ Dodano: 31-03-2010, 20:15 ]
dzisiaj wyjechalem z pracowni / tak jak erwin z przodu obcialem sprezyny Eibacha po jednym zwoju - tyl zostal bez zmian...

byla jazda probna ok 30km po zatloczonym miescie po naprawde roznych drogach i zabieg uwazam za jak najbardziej udany...

marcinzam - 31-03-2010, 22:58

małe sprostowanie erwin obciął po pół zwoju a nie cały
Anonymous - 01-04-2010, 18:25

Pytanie do właścicieli Sport edition 2.5 lub 2.0 ..powinno być to samo.. czy możecie mi podać wysokość od asfaltu np do maski z przodu i z tyłu do jakiegoś punktu . Wydaje mi się że mi tył dość wysoko siedzi (patrz moja galeria opony 17'/45/225) . W każdym razie czy możecie m podać wysokość przodu i tyłu ( może od opony do błotnika?)
xor - 01-04-2010, 18:33

15cm, tylko ja nie mam obniżanego
Anonymous - 01-04-2010, 19:00

rozumiem że 15cm od ziemi do najniższego punktu zderzaka przedniego . To już jakaś informacja. Ktoś jeszcze proszę bardziej chodzi mi o osoby które mają obniżony , bo przyd jest nisko tak jak inne se które widziałem ale tył pnie mi się do góry za bardzo.
jOkerek - 01-04-2010, 19:31

u mnie kolo 215/45/17 wysokosc od ziemi do blotnika mierzona posrodku felgi to 64cm
jak wczesniej pisalem mam obciete o jeden zwoj eibachy

Anonymous - 01-04-2010, 20:47

u mnie mierzona w taki sam sposób 66cm przód ,tył 70cm opony 225/45/17 (dwu dniowe 100% bieżnika). coś wysoko mi stoi :badgrin:
Rafal_Szczecin - 01-04-2010, 21:50

a nie lepiej podjechac i porownac ?
Anonymous - 01-04-2010, 21:53

Ciebie rafi widziałem du.a ci siedzi jak byś tone cementu woził. Ale jak bedę na spocie tym razem swoim to poównam