Chcę kupić Galanta! - [97-04]Galant EAxA/W- Prosze o pomoc
spown - 17-06-2009, 00:00
Wolałbym sam założyć instalację i w ogóle zastanawia mnie dlaczego ludzie zakładają gaz i za dwa tygodnie sprzedają auto. Po co kasę pakować?
Na tylnej klapie nie ma oryginalnych emblematów. ta dziura w półce z głośnikiem też średnio wygląda...
xo83 - 17-06-2009, 00:04
spown napisał/a: | Wolałbym sam założyć instalację i w ogóle zastanawia mnie dlaczego ludzie zakładają gaz i za dwa tygodnie sprzedają auto. Po co kasę pakować?
Na tylnej klapie nie ma oryginalnych emblematów. ta dziura w półce z głośnikiem też średnio wygląda... |
Dlatego szukam cały czas coś o tym Stagu, czy tes STAG DIEGO GOLD to jest ten sam co STAG 300 bo tez szukam i nie moge znaleźć, albo znacie kogoś kto się zna na tym, żebym mógł jutro zadzwonić i popytać?
BTW: Rozkoduje mnie ktoś VIN i coś więcej o nim powie??
Owczar - 17-06-2009, 00:10
Podeslij na PW
xo83 - 17-06-2009, 00:15
Owczar napisał/a: | Podeslij na PW |
Poszło :]
Owczar - 17-06-2009, 00:17
Nie dostalem jeszcze nic... a powinno juz byc.
xo83 - 17-06-2009, 00:20
Posłałem Ci na sms, teraz na PW, jeśli to chodziło o VIN
Owczar - 17-06-2009, 00:22
VIN: JMBSNEA5AVZ003023 Сборка: Европа Марка: GALANT SALOON(50Q) Модель: 2500/2WD(EA5A) Классификация: V6-24(MPI),5FM/T(CENTRAL-EU) LHD(SNGEQL6C) Опция: U04 Внешн цв.: F06B Внутр цв.: 33H Дата: 10/1997.2
I jak się okazuje to jest koniec 97 roku. Poza tym wszystko się zgadza..
xo83 - 17-06-2009, 00:32
Owczar napisał/a: | VIN: JMBSNEA5AVZ003023 Сборка: Европа Марка: GALANT SALOON(50Q) Модель: 2500/2WD(EA5A) Классификация: V6-24(MPI),5FM/T(CENTRAL-EU) LHD(SNGEQL6C) Опция: U04 Внешн цв.: F06B Внутр цв.: 33H Дата: 10/1997.2
I jak się okazuje to jest koniec 97 roku. Poza tym wszystko się zgadza.. |
Jesteś wielki!!!
Edit: Jeśli ktoś miałby ochotę wypowiedzieć co nie co na temat tego GAS'u zapraszam też do tego tematu:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38696
Owczar - 17-06-2009, 01:08
Nie zwróciłem wcześniej uwagi na ten stożek. Zapytaj sprzedawcy jakiej jest firmy. Wygląda na zamontowany według instrukcji. O stożku więcej tutaj:
http://forum.mitsumaniaki...hlight=sto%BFek
Ogólnie nie jestem zwolennikiem stożków, dlatego powinieneś zwrócić na to szczególną uwagę, jak ten stożek działa w połączeniu z LPG.
Drobna uwaga, zwolnij troszkę z zakładaniem nowych tematów. Rozumiem, że zależy Ci na czasie, ale jest noc i mało osób jest na forum, popędzanie i zakładanie w nowych działach nic nie da. Myślę, że nikt go nie kupi tak szybko, a pośpiech jest złym doradcą...
xo83 - 17-06-2009, 01:18
Owczar napisał/a: | Nie zwróciłem wcześniej uwagi na ten stożek. Zapytaj sprzedawcy jakiej jest firmy. Wygląda na zamontowany według instrukcji. O stożku więcej tutaj:
http://forum.mitsumaniaki...hlight=sto%BFek
Ogólnie nie jestem zwolennikiem stożków, dlatego powinieneś zwrócić na to szczególną uwagę, jak ten stożek działa w połączeniu z LPG.
Drobna uwaga, zwolnij troszkę z zakładaniem nowych tematów. Rozumiem, że zależy Ci na czasie, ale jest noc i mało osób jest na forum, popędzanie i zakładanie w nowych działach nic nie da. Myślę, że nikt go nie kupi tak szybko, a pośpiech jest złym doradcą... |
Już już jutro, tzn za pare godzin zapytam jakiej firmy jest stożek, bo troche późno Tak sobie pomyslałem, że po instalacji może mu coś źle pracować i nie wie co, dlatego chce go sprzedać, a to może być wina stożka którego wymieni się na dobry filtr co może załatwić sprawę? Dobrze kombinuję? jeśli chodzi o pracę stozna z LPG to jak mam to sprawdzic? Jesli o uwagę, to słusznie, pośpiech jest zlym doradzcą! Za długo czekam i jeśli będzie ok tak na 75% to i tak chyba go kupię
Owczar - 17-06-2009, 01:22
Ogólnie zabierz kogoś kto się zna...
A zawsze można założyć oryginalny filtr i obudowę, zapytaj go czy ma te elementy.
Pisząc żebyś zapytał nie miałem na myśli w tej chwili
puntspusy - 17-06-2009, 08:14
xo83 napisał/a: | [Dlatego szukam cały czas coś o tym Stagu, czy tes STAG DIEGO GOLD to jest ten sam co STAG 300 bo tez szukam i nie moge znaleźć| |
Niema staga diego gold moze byc albo stag albo diego. Reduktor to KME Gold. Auto prawdopodobnie jest na railach a stag raczej idzie z valtekami w standardzie. Najlepiej bys zrobil pytajac wlasciciela.Anyway Raile i valteki to slabe wtryskiwacze. Ja do swojego auta bym ich nie montowal, ale to tylko moja opinia. Niektorzy sobie chwala mimo ze to najnizsza pulka.
Ja tam nic do stozkow niemam jesli tylko sa dobrze zrobione (mysle tu o CAI czyli cold air intake) ten stozek jest zamontowany najgorzej jak mozna to zrobic. Ale na sama prace instalacji niepowinien miec wplywu. Auto poprostu bedzie gorzej szlo po rozgrzaniu silnika. Jak kupisz to auto (tz jesli kupisz) to wrzuc oryginalny uklad dolotowy.
xo83 - 17-06-2009, 08:31
puntspusy napisał/a: |
Niema staga diego gold moze byc albo stag albo diego. Reduktor to KME Gold. Auto prawdopodobnie jest na railach a stag raczej idzie z valtekami w standardzie. Najlepiej bys zrobil pytajac wlasciciela.
(...)
Jak kupisz to auto (tz jesli kupisz) to wrzuc oryginalny uklad dolotowy. |
Niedługo przeczytam wszystko jeszcze raz, spiszę i zadzwonie do niego. Jak go kupie to wrzucę.
Anonymous - 17-06-2009, 09:08
Zauważyłem że:
1. Zdjęcia są strasznie słabe (brak możliwości powiększenia).
2. xo83, bierz zawsze pod uwagę, że umiejętnie zrobione zdjęcie ukryje 70% wad. więc każdy może się pomylić.
Pewny jestem jednak 3 rzeczy.
Wyciek oleju spod pukla (nawet Czarcik, a ma wyciek, nie ma tak brudnej blachy na kolektorze).
Pozakładane jakieś badziewia na kierownicę i zmieniona gałka biegów.......Przebieg 200k i w żaden sposób z tych zdjęć nikt nie będzie w stanie tego zweryfikować w żaden sposób.
Malowany lewy tylny błotnik (być może z powodu wymiany reperatur, choć tego nie jestem w stanie sprawdzić) (odcięcie - lakierniczo koniec malowania - w klapce wlewu).
Pamiętaj jednak, że to co my tutaj piszemy, polega tylko i wyłącznie na wytykaniu wad okiem "FACHOWCA" i wcale nie musi to świadczyć w 80% o tym że auto np nie jest warte zakupu. Jeżeli Auto nie jest warte zakupu/oglądania, na pewno to napiszemy......
Decyzja i tak zawsze pozostaje w twoich rękach.
Możesz poprosić gościa o fotki:
komory silnika z zastrzeżeniem że chcesz mieć na fotce tzw "okular" czyli to do czego po montowane są reflektory, atrapka itp.
Oparcie fotela kierowcy, pedały, kierownicę bez pokrowca, ranty nadkoli, centralnie od przodu, centralnie od tyłu (i tu niech sypnie 3 foty: z poziomu zderzaka, i szczelin z jednej jak i z drugiej strony),
kielichy od strony szyby i silnika (tak jak kończy się np pompa hamulcowa) I podeślij mi na maila.
BTW......Owczarowi należy się punkt pomógł.......
Poza tym, Widzę ze znalazłeś wypisane przeze mnie rzeczy na które trzeba zwrócić uwagę. Wydrukuj to sobie i jedź oglądać. Dodaj to co napisał Owczar w tym temacie na temat Dizla.....Masz już praktycznie przekrój teorii odnoście gala.....
EDIT:
Zapomniałem dodać:
Jedyne co możesz zrobić najlepiej, to zachować spokój. Pośpiech wskazany jest przy.....(masz psa? jak tak to powinieneś wiedzieć) Łapaniu PCHEŁ.
Na szybko to kupisz coś czego (oby nie) będziesz żałował.
Na prawdziwe okazje się czeka. Jedyne co my możemy.....to pisać.
xo83 - 19-06-2009, 00:02
Panowie lipa z tym samochodem, instalacja była źle zamontowana i dlatego chciał go na gwałt sprzedać, nie równa praca silnika na gazie, do tego był bity w tył. Mało tego, spójźniał się do mechanika (bo jednak ustawiłem się z nim na warsztacie) i jak zadzwoniłem i pytałem czy przyjedzie to mówi, że spóźni się chwile bo musiał podskoczyć do gazownika. Jak się pytaliśmy dlaczego był u gazownika to powiedział, że musiał nawiercić większe otwory chyba w tych wtryskiwaczach czy gdzieś tam bo były za małe. Noi to tyle jeśli chodzi ten samochód. Chyba w przyszłym tygodniu sam się wybiore do niemiec, tzn z chłopakami co jeźdzą do rajchu. Zobaczymy jak to będzie, ale dzięki wszystkim a w szczególności Owczarowi oraz Forestowi za poświęcenie prywatnego czasu. Narazie tylko tak mogę podziękować Jak coś znowu znajde bądź juz kupie to się odezwę. Dzięki jeszcze raz.
BTW: Chłopaki z którymi bym jechał, jeźdzą do Norymbergii, byłem juz tam kiedyś z nimi i już wtedy rozglądałem się za japończykiem. Niestety widziałem tylko jakieś Mazdy a takto kompletnie nic. Dzisiaj dzwoniłem do jednego znich aby juz się rozglądał za Galkiem czy przypadkiem coś nie ma. Jak by coś było to bym pojechał. Jutro wracają do kraju, więc pojutrze będe z nim gadał. W każdym bądź razie podpowiedzcie gdzie jechać, do jakiego landu aby ustrzelić jakiegoś Galka, gdzie jest ich najwięcej? Mam jeszcze możliwośc pojechać do Holandii, Belgii oraz na Litwe. Co robić??
|
|
|