Nasze Miśki - Mój CK1A
pyjte - 08-06-2010, 23:50
Perki1985, mam nadzieje że springi się sprawują . Gdyby nie londolut, to bym nie wiedział że masz temat wklej obiecane foty całego lanca, bo jestem ciekaw go !
Perki1985 - 19-06-2010, 14:51
pyjte napisał/a: | Perki1985, mam nadzieje że springi się sprawują . wklej obiecane foty całego lanca, bo jestem ciekaw go ! |
Springi sprawuja sie swietnie . pyjte foty wkleje jak doprowadze lancera do porzadku, narazie stoi w garazu i czeka na wiecej czasu. Wczoraj udalo mi sie wymienic tarcze i klocki oraz plyn hamulcowy( wszystko z firmy ate). Wyregulowalem zawory i chcialem sprawdzic kat wyprzedzenia zaplonu. Zmasowalem zlacze podlaczylem lampe i niestety znacznik na kole pasowym nie stoi w miejscu tylko co chwile zmienia pozycje co uniemozliwia odczytanie kata. Moze to byc spowodowane zle wyregulowanymi obrotami? Wymienilem takze olej i plyn chlodniczy oraz wszystkie filtry. Wyciaglem caly uklad wydechowy, musze wspawac nowy lacznik elastyczny oraz tlumik srodkowy oraz przy okazji wymienie wszystkie uszczelki w wydechu. Nastepnym krokiem bedzie uporanie sie z korozja Narazie przemieszczam sie bardzo meskim autkiem jakim jest Toyota Yaris
Perki1985 - 05-08-2010, 15:05
Przyszedł czas na wymianę amorów z przodu. Zastanawiałem sie nad amorkami Kayaby. Szukałem na necie i znalazłem http://moto.allegro.pl/it...ancer_6_vi.html . Dziwi mnie cena, te z alledrogo kosztują 191 zł. a w intercarsie chca niecałe 300 zł. Myślicie, że te z allegro mogą być jakąś lipą?
robertdg - 05-08-2010, 20:16
Perki1985 napisał/a: | Przyszedł czas na wymianę amorów z przodu. Zastanawiałem sie nad amorkami Kayaby. Szukałem na necie i znalazłem http://moto.allegro.pl/it...ancer_6_vi.html . Dziwi mnie cena, te z alledrogo kosztują 191 zł. a w intercarsie chca niecałe 300 zł. Myślicie, że te z allegro mogą być jakąś lipą? | Cene jaka uslyszales z InterCars jest cena bez znizki, a gosc ktory sprzedaje na alledrogo moze bezposrednio brac je od producenta i dlatego ma takie ceny, zadzwon do goscia zapytac sie jakiej produkcji sa amorki, Japonia czy Europa.
Perki1985 - 06-08-2010, 17:26
Dzwoniłem dzisiaj o te amorki. Dowiedziałem się, że ma różnej produkcji. Raz z Meksyku albo z Czechów. Jest róznica czy amory są produkowane w Japoni czy Europie?
robertdg - 06-08-2010, 21:35
Tak jest spora róznica, te z Czechów nieraz się zdarzyło, że nie wytrzymały roku.
Perki1985 - 26-08-2010, 21:30
Mając dzisiaj wolny dzień porobiłem trochę przy miśku. Wkońcu zamontowałem halogeny. Nie obyło się bez problemów gdyż w halogenach brakowało metalowych ramek, które się przykręca do zderzaka. Kawałek blachy+spawarka=ramki wyrzeźbione Założyłem też aluminiowe ramki na zegary oraz wymieniłem żarówkę oświetlającą sterowanie nawiewów( myślałem, że już palpitacji serca dostane przy tym ). Z powodu późnej godziny zrobiłem tylko jedno zdjęcia ramek
Ale wstyd żyd mi się świeci
Postaram się jutro zrobić ładniejsze foty
Perki1985 - 13-09-2010, 15:58
Dzisiaj wkońcu biorę się za wymianę amorów z przodu. Udało mi się dorwać kayaby made in Japan
Perki1985 - 27-09-2010, 20:26
Dzisiaj stuknęło miśkowi 190 kkm Zamówiłem także głośniki JBL GTO 6508C. Zestaw odseparowany dwudrożny. Teraz tylko czekać na przesyłkę.
Głośniki wyglądają tak(narazie zdjęcie z netu)
Teraz zastanawiam się jak je zamontować w drzwi. Oryginalnie w lancerze są 130 mm te mają 165 mm. Na necie znalazłem dystanse z mdf-u pod głośnik 165 mm, które pasują w fabryczne otwory i to chyba będzie najlepsze rozwiązanie. Tweerery mam zamiar przykręcić do plastikowych zaślepek lusterek
londolut - 27-09-2010, 23:18
Perki1985 napisał/a: | dystanse z mdf-u | Najlepsze rozwiązanie. Fabryczne sitka pasują pod 16,5cm.
Bart3z - 29-09-2010, 14:01
ja u siebie zamontowałem Helixy DB 62.1 dostałem z nimi dystanse z MDFu ale nie pasowały więc wyciąłem co trzeba z panela podłogowego wszystko ładnie siedzi i pasuje POLECAM hehe
Perki1985 - 05-11-2010, 20:47
W ten weekend miałem się wkońcu wziąć za montaż spojlera na klape(już kupę czasu pomalowany w piwnicy leży) oraz głośników. Niestety zaś nic z tego nie będzie. Miałem wczoraj mały wypadek (nie komuniakacjny), którego efektem jest 7 szwów na lewej dłoni. Żeby nie było, że zamulam mam także dobre nowiny. Parę dni temu mój tata przyjechał na krótki urlop z Anglii i oświadczył, ze załatwił mi parę fantów od evo 4. Przednie fotele, tylnia kanapa, boczki drzwi oraz jakaś lampka w podsufitkę zaraz przy przedniej szybie Trochę będę musiał na to czekać bo dopiero przed świetami bożego narodzenia dotrą do mnie fanty, ale najważniejsze, że psychicznie czuje się już ich właścicielem
Perki1985 - 10-01-2011, 19:00
Nadal nie mogę uporać się z wysokim spalaniem(około 10 l.). Fakt, że żadko jeżdżę lancerem, ale to spalanie jest denerwujące Sonda lambda przed katalizatorem wymieniona, wydech szczelny, świece i kable mają około 35000 km, kopułka i palec około 20000, niedawno kupiłem "nowy" aparat zapłonowy, zawory wyregulowane, zapłon ustawiony i nic dalej to samo. Już powoli tracę cierpliwość oraz pomysły czym takie spalanie jest spowodowane. Dodam jeszcze, że w zakresie obrotów 2000-3000 obr/m czuć delikatne szarpniecia.
idas - 10-01-2011, 19:38
Perki1985 napisał/a: | świece i kable mają około 35000 km |
No to chyba trochę za dużo jak na świece które kosztują niecałe 8zł/sztuka;) Ja przynajmniej tyle płaciłem za denso K20PRU-11. NGK to już nie tylko japońskie świece, denso i owszem.
Perki1985 - 10-01-2011, 19:47
idas, nowe świece już zamówiłem wraz z kopułka i palcem jak założę to napisze czy się coś zmieniło. Mam jeszcze jedno pytanie, żeby wymienić simmering wałka rozrządu trzeba ściągać wałek czy wystarczy tylko koło rozrządu?
|
|
|