[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - System audio w lancerach
Zbigi - 13-05-2011, 08:39
Nawet jak zdejmiesz panel to wywalą szybę i zawiną. Przy okazji złodziej nie będzie się cackał z plastykami i połamie. Szkody będą duuuuże.
Ja zrezygnowałem z zakupu systemu multimedialnego właśnie przez kradziei. Standardowego radia mitsu nie opłaca im sie brać a gra znośnie (jak dla mnie).
Ostatnio byłem na giełdzie elektronicznej w Wawie ( Wolumen ) i są do wyboru do koloru i same panele i same stacje. A jak myślicie skąd oni to mają? .
Meyster - 13-05-2011, 19:03
Zbigi napisał/a: | Nawet jak zdejmiesz panel to wywalą szybę i zawiną. Przy okazji złodziej nie będzie się cackał z plastykami i połamie. Szkody będą duuuuże. |
Ostatnio nawet słyszalem historię jak to w bialy dzien na posesji oszklili czlowiekowi Vectre, poryli cała deske wyrywajac radio (dvd etc.), na które pewnie było zamowienie.
No ale tak chociaz gówniarzeria pod blokowa nie wie co tam siedzi i tak sie w oczy nie rzuca ekran.
Czemu nie ma takich klapek na radio jak chocby w Xantii...
jac - 13-05-2011, 19:38
Meyster napisał/a: | no ale za to zdejmowany panel! Dla mnie to ogromny plus |
chyba sie starzeje bo dla mnie bylby to ogromnym minusem, ciagle targac ze soba panel a jak bym zapomnial to od razu stres ze ktos mi "dzwignie" cale radio
mazin - 03-06-2011, 20:39
Meyster napisał/a: | Witam, ostatnio na allegro zauwazyłem cos takiego do naszych miśków:
http://allegro.pl/ramka-r...1596828375.html
Co dawałoby praktycznie nieograniczone możliwosci montazu radioodtwarzacza. Mozna normalne ale tez 2DINowe z nawigacją wchodzą, przez co oczywiscie koszty zmiany systemu audio idą w doł.
Pytanie: ktoś miał z tym styczność? Warto w to wchodzic? Aha i przy okazji: jesli sam zacznie sie grzebac w audio to jak to sie ma do gwarancji? |
NIE kupuj broń Boże tej ramki! Ja popełniłem ten błąd i rok później kupiłem inną,, która samodzielnie nie wychodzi z deski i nie wygina się na upale.
Generalnie jeśli chodzi ramkę do radia 2 din w lancerze to masz trzy opcje:
- metra
- scosche
- oryginał
Zapomnij o metrze (to ta z Twojego linka), źle spasowana, fatalny materiał - podczas upałów wygina się i wyłazi z deski
Scosche - cena niższa niż metra, ale o niebo lepsza jakościowo. Z przesyłką z ebaya wyniosła mnie ok 180 zł (nie pamiętam dokładnie, ale pięćdziesiąt kilka USD).
Oryginał - najlepsze spasowanie, cena od trzech do dziesięciu razy więcej niż zamienniki to jest od 600 do 1800 zł.
Co do radia 2 DIN, to mam pioneera avica f910BT z BT parrota - dla mnie rewelacja (i zestaw głośnomówiący, i jakość dźwięku i nawigacja (iGO). Działa też w wersji odblokowanej. Podpiąłem kamerę cofania, wzmacniacz do samodzielnie zrobionego subwoofera, muzykę wpakowałem na pena, audiobooki na kartę SD, odtwarza filmy (dzieci czasem oglądają). Polecam!
Co do grzebania - kupiłem samodzielnie (allegro i ebay) a montaż zleciłem ASO. Potrzebna będzie też kostka, a jeżeli masz rockforda to jeszcze jedna (żeby wykorzystać wzmacniacz) - ja nie miałem tego problemu.
michaello - 03-06-2011, 20:51
mazin napisał/a: | Co do radia 2 DIN, to mam pioneera avica f910BT z BT parrota - dla mnie rewelacja (i zestaw głośnomówiący, i jakość dźwięku i nawigacja (iGO). Działa też w wersji odblokowanej. |
mazin strzelisz fotki?
mazin - 03-06-2011, 22:36
michaello napisał/a: | mazin napisał/a: | Co do radia 2 DIN, to mam pioneera avica f910BT z BT parrota - dla mnie rewelacja (i zestaw głośnomówiący, i jakość dźwięku i nawigacja (iGO). Działa też w wersji odblokowanej. |
mazin strzelisz fotki? |
Już są w wątkach:
Dedykowana stacja multimedialna < to jest z metrą, której nie polecam
Scosche
Tu opis instalacji ze zdjęciami (nie mój)
Tu CB
Tu na temat ramek
Zdjęcia pioneera
Też metra
Subwoofer i wzmacniacz
ko5a - 10-11-2011, 09:15
czy ktoś wie jaką moc ma radio MITSUBISHI DY-3W69U-2 ?
wujek google nie zdradził mi tej tajemnicy.
prosto - 31-03-2012, 15:36
ja z kolei mam pytanie, czy ktos montowal u siebie cos takiego:
http://allegro.pl/polska-...2227368125.html
jesli tak prosze o opinie, zalezy mi na dobrej jakosci dzwieku (glosniki beda rowniez zmienione)
Lobuz33 - 18-04-2012, 14:09
nie znalazłem nigdzie, czy jak zamontuję dedykowaną nawigację do Lancera nie przez salon tylko samodzielnie to przepada mi gwarancja (i nie chodzi mi o gwarancję na radio )?
maniax86 - 18-04-2012, 14:11
Lobuz33, najprościej zadzwoń sobie do ASO i Ci powiedzą czy stracisz gwarancje czy nie
tokyo - 18-04-2012, 23:07
Witam
Z gwarancja to wszystko zalezy od ASO, jak beda chcieli cie ud...ic to zrobia to bez problemu. Jest jeszcze jeden aspekt załozenia przez ASO o czym malo kto wie.
W przypadku zakladania czy to orginalnej navi czy innego radia nalezy przekodowac ETACS(komp wew) poniewaz moze wykazywac bledy. Nawet jezeli jest zal fabryczna navi musi byc zal ikonka rozrożniajaca typ radia (tzn.: radio fabryczne, navi fabryczna, radio typu inne). Nie zawsze ale sieja sie pozniej jakies dziwne bledy na can-ie.
informacja dla prosto:
"ja z kolei mam pytanie, czy ktos montowal u siebie cos takiego:
http://allegro.pl/polska-...2227368125.html
jesli tak prosze o opinie, zalezy mi na dobrej jakosci dzwieku (glosniki beda rowniez zmienione)"
Zakladalem cos takiego i odczucia sa rozne. Z jedej strony wszystko lata jak ta lala, ale czasami cos sie zal lub czegos sie nie da wyl lub sie zawiesi (maja czasami bledy softu)Tego typu zestawy nie pracuja poprawnie z systemem Rockford i bardzo ograniczaja jego mozliwosci, ktore sa naprawde duze. Jest jeszcze jedna sprawa dotyczaca gwarancji takiego sprzetu ( w jaki sposob jest realizowana). Tutaj polecam raczej sprzet znanych marek.
informacja dla ko5a:
radio mitsubishi ma moc na poziomie 4*15watt. Przy sytemie Rockford moc jest ograniczana do minimum poniewaz kable sygnalowe wykorzystuje wzmacniacz pracujacy dla systemu Rockford.
Koszt ramki fabrycznej to kwota ok 600zł.
Nzvigacje fabryczna w dobrym stanie z aktualnym softem (na 2012) mozna kupic od 2000 do 3000 zł i oprocz tego ze nie ma kilku rzeczy miedzy innymi USB (dostepne przez dodatkowy moduł) to uwazam ze jest to dobry sprzet.
Lobuz33 - 20-04-2012, 09:19
Zadzwoniłem i w MotoGabra powiedzieli ze nie ma problemu z gwarancją i żeby tylko zostawić oryginalne radio w razie czego...
Podpiąłem wczoraj tą dedykowaną chińska nawigację i powiem szczerze, że w garażu (a garaż podziemny) jeszcze nigdy radio mi nie odbierało, a tu na tym czymś łapie fale.
Mam tylko mały problem i tu pytanie do specjalistów... nie mam do czego podpiąć małej tasiemki idącej z panelu świateł awaryjnych co jest zaraz pod radiem (tasiemka jest z prawej strony). I w tej chwili mam to odłączone. Wydaje się że wszystko działa normalnie
Poradźcie co z tym fantem zrobić? I czy można jeździć bez podpięcia tego?
DJ Fazi - 21-04-2012, 07:47
Może tu znajdziesz odpowiedź.
tyku - 20-06-2012, 13:02
Proszę zobaczyć jak wygląda lancer podczas instalacji systemu Rockford Fosgate.
Nie róbcie tego sami !!!
Zalety:
- super dźwięk
- podczas instalacji wszystko zostało wyciszone matami GMS-02
- brak niepożądanych odgłosów podczas słuchania muzyki(trzaski,stuki,rezonowania)
Podziękowania dla "tokyo" , bez którego projekt nie miałby szans powodzenia.
Uki_NH - 20-06-2012, 14:07
komus się chyba strasznie nudziło, że przy montazu rozebrał do takiego stanu samochód
|
|
|