MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - Prośba o opinie dot. ASO Satall w Łodzi
elektryk - 24-03-2014, 10:06
krzychu napisał/a: | elektryk - miałem nieszczęście, że koleś na parkingu przerysował mi wypożyczony samochód też mniej więcej z serwisu. To ja zgłaszałem szkodę u ubezpieczyciela i miałem jako kierowca/zgłaszający wgląd to co się dzieje od strony ubezpieczyciela. | A kasa szła przez Twoje konto?
krzychu - 24-03-2014, 10:07
Nie, ale jeśli na konto serwisu wpłynęłoby np. powiedzmy 8000zł to byłoby chyba dużo prościej?
tomekIFE - 24-03-2014, 11:34
Dodam jeszcze, że po odebraniu samochodu z serwisu Satall w Łodzi, kierownica była minimalnie źle ustawiona i autko "dziwnie" jeździło. Skłoniło mnie to żeby pojechać do AutoGT i zrobić geometrię w profesjonalnym warsztacie gdzie znają się na EVO.
Poniżej zdjęcie wydruku geometrii mojego EVO. Wg mechaników, którzy znają się na rzeczy, bezwzględnie jest to wina serwisu w Łodzi, że nie ustawili geometrii po wymianie skrzyni.
elektryk - 24-03-2014, 12:02
krzychu napisał/a: | Nie, ale jeśli na konto serwisu wpłynęłoby np. powiedzmy 8000zł to byłoby chyba dużo prościej? | Dużo prościej byłoby gdyby firma wynajmująca sama bujała się z ubezpieczycielem, a nie żadała tego od swojego klienta. Klient "kupił" usługę pożyczenia pojazdu a nie pożyczenia pojazdu ze wszystkimi obowiązkami właściciela.
Co do opłaty to znalazłem że UOKIK kwestionuję taką politykę pobierania opłaty i konieczności wzywania policji, aczkolwiek nie znalazłem takie wpisu w rejestrze klauzul niedozwolonych. Być może wpis jeszcze nie został uznany/opublikowany.
http://www.uokik.gov.pl/download.php?plik=11801
vendetta - 24-03-2014, 12:27
ASO na Liściastej czy na Kolumny?
tomekIFE - 24-03-2014, 14:04
Liściasta, ale na Kolumny to ta sama firma (filia)...
mitsu00 - 24-03-2014, 15:29
tomekIFE napisał/a: | Liściasta, ale na Kolumny to ta sama firma (filia)... | I znowu o Lisciastej...... Ile jeszcze aut musza ludziom spaprac, zeby MMC cofnelo im autoryzacje? Wspolczuje problemow i mam nadzieje ze rozwiazanie bedzie dla ciebie pozytywne.
AUTOGT tez nie ma najlepszego mniemania, min u mnie, ale w sprawach EVO to sa naprawde guru.
vendetta - 24-03-2014, 15:30
Tak, ale z moich doświadczeń to jednak "inna" ekipa przynajmniej w serwisie. Kolumny ma lepsze opinie.
tomekIFE - 24-03-2014, 18:12
Udało mi się namówić TVN Turbo na zajęcie się tematem. W tym tygodniu jeszcze ustalimy terminy.
mitsu00 - 24-03-2014, 19:25
tomekIFE napisał/a: | Udało mi się namówić TVN Turbo na zajęcie się tematem. W tym tygodniu jeszcze ustalimy terminy. |
Ale im doloza........
elektryk - 24-03-2014, 19:34
tomekIFE napisał/a: | Udało mi się namówić TVN Turbo na zajęcie się tematem. W tym tygodniu jeszcze ustalimy terminy. | Jak bym zamiast z telewizją porozmawiał z rzecznikiem konsumentów o ile samochód nie był na firmę.
tomekIFE - 24-03-2014, 22:11
Samochód jest na firmę, UOKiK chyba odpada;(
Ale oddzwaniali dziś do mnie z TVN Turbo, ich prawnik już przyglądał się sprawie. Powiedzieli, że chętnie zajmą się nią w swoim programie. Bardzo mnie wsparli poradami i dodali wiary na szybkie i pozytywne dla mnie załatwienie tej sprawy z ich pomocą.
Wizerunkowo marka Mitsubishi dużo straci (nad czym bardzo ubolewam, bo lubię Mitsu), jednak najwięcej straci łódzki dealer i ASO Mitsubishi. Ale oni chyba nie zasługują, na to żeby reprezentować markę.
JCH - 24-03-2014, 22:26
Nie oglądam TVN Turbo..... Czasem, w trakcie przelatywania przez kanały....
Jest w ogóle jakiś finał tych spraw, które prezentują na antenie
Zrobią tak: przedstawią sprawę, okoliczności zdarzenia, zaprezentują Twoje stanowisko tak, by to miało oglądalność, zwrócą się do ASO o komentarz i ich stanowisko. ASO odpowie lub nie.... I to będzie koniec odcinka
A z tego co pisałeś na stole masz wezwanie do zapłaty. Termin biegnie....
Cytat: | dodali wiary na szybkie pozytywne dla mnie załatwienie tej sprawy z ich pomocą | Na czym ma polegać ich pomoc
Nie chcę Cię zniechęcać ale to Ty jest "wodą na ich młyn", bo dzięki takim sprawom ludzie mają igrzyska Słupki idą w górę.
tomekIFE - 24-03-2014, 22:39
Mam nadzieję, że ich interwencja może zdziałać coś więcej.
Tak czy owak, jestem im wdzięczny, że zapoznali się ze sprawą, oddzwonili i podzielili się swoimi fachowymi uwagami. Nawet gdybym wycofał się z realizacji programu to zostają mi sugestie ich prawnika.
Poza tym media mają jednak potężny zasięg rażenia;)
Mogą albo kogoś wypromować albo zniszczyć.
[ Dodano: 24-03-2014, 22:50 ]
tomek84 napisał/a: | aresztowanie samochodu, to po prostu kradzież, więc od razu bym dzwonił na policję (paragrafów na to znajdzie się kilka)
|
Masz rację, to jest całkowicie bezprawne działanie ze strony "profesjonalnego" serwisu ASO w Łodzi. To jest naprawdę żenujące jaki poziom Ci ludzie reprezentują, aż strach się do nich z czymkolwiek zwrócić. Albo podetkną jakąś bandycką umowę, albo coś spieprzą przy samochodzie... Wstyd, że mamy w Łodzi tylko jednego w dodatku tak nieudanego dealera tak znanej marki;(
Brak zapłaty za naprawę samochodu nie upoważnia warsztatu do niewydania samochodu jego właścicielowi/posiadaczowi ...
Bizi78 - 25-03-2014, 07:42
JCH napisał/a: | Jest w ogóle jakiś finał tych spraw, które prezentują na antenie
|
Ostatnio była sprawa colciny z gazem opisywaną na forum i sprawa zakończyła się pozytywnie .
Oczywiście nie wiadomo czy za sprawą tvnturbo, czy tego że JM poczytali na forum i załatwili sprawę polubownie .
|
|
|