To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - Prośba o opinie dot. ASO Satall w Łodzi

elektryk - 24-03-2014, 10:06

krzychu napisał/a:
elektryk - miałem nieszczęście, że koleś na parkingu przerysował mi wypożyczony samochód też mniej więcej z serwisu. To ja zgłaszałem szkodę u ubezpieczyciela i miałem jako kierowca/zgłaszający wgląd to co się dzieje od strony ubezpieczyciela.
A kasa szła przez Twoje konto?
krzychu - 24-03-2014, 10:07

Nie, ale jeśli na konto serwisu wpłynęłoby np. powiedzmy 8000zł to byłoby chyba dużo prościej?
tomekIFE - 24-03-2014, 11:34

Dodam jeszcze, że po odebraniu samochodu z serwisu Satall w Łodzi, kierownica była minimalnie źle ustawiona i autko "dziwnie" jeździło. Skłoniło mnie to żeby pojechać do AutoGT i zrobić geometrię w profesjonalnym warsztacie gdzie znają się na EVO.

Poniżej zdjęcie wydruku geometrii mojego EVO. Wg mechaników, którzy znają się na rzeczy, bezwzględnie jest to wina serwisu w Łodzi, że nie ustawili geometrii po wymianie skrzyni.

elektryk - 24-03-2014, 12:02

krzychu napisał/a:
Nie, ale jeśli na konto serwisu wpłynęłoby np. powiedzmy 8000zł to byłoby chyba dużo prościej?
Dużo prościej byłoby gdyby firma wynajmująca sama bujała się z ubezpieczycielem, a nie żadała tego od swojego klienta. Klient "kupił" usługę pożyczenia pojazdu a nie pożyczenia pojazdu ze wszystkimi obowiązkami właściciela.

Co do opłaty to znalazłem że UOKIK kwestionuję taką politykę pobierania opłaty i konieczności wzywania policji, aczkolwiek nie znalazłem takie wpisu w rejestrze klauzul niedozwolonych. Być może wpis jeszcze nie został uznany/opublikowany.
http://www.uokik.gov.pl/download.php?plik=11801

vendetta - 24-03-2014, 12:27

ASO na Liściastej czy na Kolumny?
tomekIFE - 24-03-2014, 14:04

Liściasta, ale na Kolumny to ta sama firma (filia)...
mitsu00 - 24-03-2014, 15:29

tomekIFE napisał/a:
Liściasta, ale na Kolumny to ta sama firma (filia)...
I znowu o Lisciastej...... Ile jeszcze aut musza ludziom spaprac, zeby MMC cofnelo im autoryzacje? :axe: Wspolczuje problemow i mam nadzieje ze rozwiazanie bedzie dla ciebie pozytywne.
AUTOGT tez nie ma najlepszego mniemania, min u mnie, ale w sprawach EVO to sa naprawde guru.

vendetta - 24-03-2014, 15:30

Tak, ale z moich doświadczeń to jednak "inna" ekipa przynajmniej w serwisie. Kolumny ma lepsze opinie.
tomekIFE - 24-03-2014, 18:12

Udało mi się namówić TVN Turbo na zajęcie się tematem. W tym tygodniu jeszcze ustalimy terminy.
mitsu00 - 24-03-2014, 19:25

tomekIFE napisał/a:
Udało mi się namówić TVN Turbo na zajęcie się tematem. W tym tygodniu jeszcze ustalimy terminy.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale im doloza........

elektryk - 24-03-2014, 19:34

tomekIFE napisał/a:
Jak bym zamiast z telewizją porozmawiał z rzecznikiem konsumentów o ile samochód nie był na firmę.
tomekIFE - 24-03-2014, 22:11

Samochód jest na firmę, UOKiK chyba odpada;(
Ale oddzwaniali dziś do mnie z TVN Turbo, ich prawnik już przyglądał się sprawie. Powiedzieli, że chętnie zajmą się nią w swoim programie. Bardzo mnie wsparli poradami i dodali wiary na szybkie i pozytywne dla mnie załatwienie tej sprawy z ich pomocą.
Wizerunkowo marka Mitsubishi dużo straci (nad czym bardzo ubolewam, bo lubię Mitsu), jednak najwięcej straci łódzki dealer i ASO Mitsubishi. Ale oni chyba nie zasługują, na to żeby reprezentować markę.

JCH - 24-03-2014, 22:26

Nie oglądam TVN Turbo..... :? Czasem, w trakcie przelatywania przez kanały.... :roll:
Jest w ogóle jakiś finał tych spraw, które prezentują na antenie :?:

Zrobią tak: przedstawią sprawę, okoliczności zdarzenia, zaprezentują Twoje stanowisko tak, by to miało oglądalność, zwrócą się do ASO o komentarz i ich stanowisko. ASO odpowie lub nie.... I to będzie koniec odcinka :?

A z tego co pisałeś na stole masz wezwanie do zapłaty. Termin biegnie.... :walk:
Cytat:
dodali wiary na szybkie pozytywne dla mnie załatwienie tej sprawy z ich pomocą
Na czym ma polegać ich pomoc :?:
Nie chcę Cię zniechęcać ale to Ty jest "wodą na ich młyn", bo dzięki takim sprawom ludzie mają igrzyska :roll: Słupki idą w górę.

tomekIFE - 24-03-2014, 22:39

Mam nadzieję, że ich interwencja może zdziałać coś więcej.
Tak czy owak, jestem im wdzięczny, że zapoznali się ze sprawą, oddzwonili i podzielili się swoimi fachowymi uwagami. Nawet gdybym wycofał się z realizacji programu to zostają mi sugestie ich prawnika.

Poza tym media mają jednak potężny zasięg rażenia;)
Mogą albo kogoś wypromować albo zniszczyć.

[ Dodano: 24-03-2014, 22:50 ]
tomek84 napisał/a:
aresztowanie samochodu, to po prostu kradzież, więc od razu bym dzwonił na policję (paragrafów na to znajdzie się kilka)

Masz rację, to jest całkowicie bezprawne działanie ze strony "profesjonalnego" serwisu ASO w Łodzi. To jest naprawdę żenujące jaki poziom Ci ludzie reprezentują, aż strach się do nich z czymkolwiek zwrócić. Albo podetkną jakąś bandycką umowę, albo coś spieprzą przy samochodzie... Wstyd, że mamy w Łodzi tylko jednego w dodatku tak nieudanego dealera tak znanej marki;(

Brak zapłaty za naprawę samochodu nie upoważnia warsztatu do niewydania samochodu jego właścicielowi/posiadaczowi ...

Bizi78 - 25-03-2014, 07:42

JCH napisał/a:
Jest w ogóle jakiś finał tych spraw, które prezentują na antenie :?:

Ostatnio była sprawa colciny z gazem opisywaną na forum i sprawa zakończyła się pozytywnie :D .
Oczywiście nie wiadomo czy za sprawą tvnturbo, czy tego że JM poczytali na forum i załatwili sprawę polubownie :wink: .