[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - skradziono Lancera
Mati81 - 18-05-2009, 08:34
mkm napisał/a: | marti33, Mati81, kotakot, sytuacja, sytuacją, ale to nie Wy panowie jestescie poszkodowani, wiec nie rozumiem skad te bluzgi? |
Nazywam rzeczy po imieniu, ponieważ każdego z Nas może to spotkać - niestety żyjemy w takich czasach i w takiej rzeczywistości. Dla takich ludzi nie ma litości.
Student - 18-05-2009, 14:00
Właśnie kolega Mi powiedział że to z jego osiedla świsnęli. Strasznie mały ten świat.
Podobno monitoringiem może być problem bo ostatnio z tego samego osiedla zginął motor wywieziony na pace, numerów nie można było odczytać nawet poznać kolory auta.
Teraz do osób na strzeżonych osiedlach : zainteresujcie się co was strzeże.
roobku - 18-05-2009, 16:09
a co myślicie o zabezpieczeniu auta mikroznakowaniem Auto DNA?
krzychu - 18-05-2009, 16:18
Znaczy co po 2 miesiącach Ci znajdą auto w którymś ktoś wyłamał zamki, rozbroił elektronikę może jeszcze gdzieś poobcierane? Ja już wole gotówkę z AC.
kotakot - 18-05-2009, 21:45
mkm napisał/a: | marti33, Mati81, kotakot, sytuacja, sytuacją, ale to nie Wy panowie jestescie poszkodowani, wiec nie rozumiem skad te bluzgi? |
Zwykła ludzka solidarność. Tylko tyle i aż tyle...
Co do monitoringu to wszystko zależy od jakości kamer i profesjonalizmu sprawców,ja bym spróbował.
Co do zabezpieczeń - ta blokada pedałów jest rzeczywiście tak bardzo uciążliwa? Ile trwa zakładanie/ zdejmowanie tego ustrojstwa?
Pozdrawiam
lukas43 - 18-05-2009, 22:19
kotakot napisał/a: | Ile trwa zakładanie/ zdejmowanie tego ustrojstwa? |
Hmm... jak ktoś już jest wprawiony to pewnie nie więcej niż 2 minuty, ale problem w tym, że ta blokada jest tylko na pedał sprzęgła i hamulca, także jak ktoś będzie bardzo chciał to jedynka i cały czas do przodu
Student - 18-05-2009, 22:31
Panowie jak myślicie o zabezpieczeniu auto to żadna mechanika, zróbcie sobie coś elektronicznego, przerwę w obwodzie, zmasujcie jakiś czujnik itd, i wysterujcie tym komputer.
Jeżeli nawet dadzą podmiankę kompa to błąd się powieli i kicha, tylko z głową.
Z mechaniką jest tak że 1 na 10 zakładacie.
marti33 - 18-05-2009, 22:47
Witam, myślę że to ostrzeżenie jest trochę na wyrost w tej sytuacji (ale to tylko moje skromne zdanie).
Hubeeert - 19-05-2009, 00:46
marti33 jakby nie patrzeć wulgaryzmy sa na Forum zakazane a nawet admin ma dwa paski więc - noś go z dumą itd
Pozdrawiam
Hubert
Adam_T - 30-05-2009, 22:20
Szukajac bagaznika dachowego na allegro, zauwazylem że pojawilo sie troche cześci do Lancera (Sedan/Sportback) blotniki (czarne), zderzak, klapa, itp. ... Ciekawe skad te czesci są ...
allegro
poziomka - 30-05-2009, 22:28
Adam_T napisał/a: | Szukajac bagaznika dachowego na allegro, zauwazylem że pojawilo sie troche cześci do Lancera (Sedan/Sportback) blotniki (czarne), zderzak, klapa, itp. ... Ciekawe skad te czesci są ... |
ja obecnie mam rozbitą Micre - idzie na części - tył jest igła a przód do kasacji - pieniądze z ubezpieczalni otrzymałem a z wrakiem mam zrobić co mi się podoba - więc sprzedaję na szrot - to jedna z hipotez
|
|
|