To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer sedan - sportback - bagażnik praktycznie.

mkrawcz1 - 03-03-2010, 20:17

I jeszcze przyczepę z DMC 2700 kg :-)
maly310 - 28-09-2015, 20:40
Temat postu: Dokładne wymiary bagażnika w sedanie???
Witam,
Potrzebuję dokładnych danych co do centymetra jakie wymiary ma bagażnik??? chciałbym zakupić Lancera, ale mam jeden problem mianowicie wózek dziecięcy i nie wiem czy się zmieści.

lurek - 28-09-2015, 20:53

wymiarów nie podam ale:

Mutsy transporter mieści się z gondolą i coś tam jeszcze wrzucisz (swoją drogą kiepski wózek)

spacerówka maclaren techno xlr mieści się idealnie na froncie bagażnika koła wchodzą akurat w zagłębienie koło nadkola (z drugiej strony mam subwoofer ale nie stanowi to problemu). W tej konfiguracji zmieścisz walizki i torby nad morze :)

a jakby co dane techniczne wózków znajdziesz na necie. Aha i lancer ma wygodne isofiksy i naprawdę sporo miejsca z tyłu dla pasażerów :)

marcink - 30-09-2015, 22:28

Dziękuję wam za podzielenie się pomysłami, torby na rzepy to super sprawa, wreszcie w bagażniku zapanował porządek i harmonia :)
Myślę jeszcze nad siatkami.

[ Dodano: 04-10-2015, 23:55 ]
Wrzucam zdjęcie efektu z 2 torbami na rzepy do bagażnika, kupionymi za śmieszne pieniądze w supermarkecie:

Szerokość idealnie pasuje do wnęki.

sim_on - 13-11-2016, 17:02

trochę odkopie kotleta, czy ktoś podrzuci jeszcze jakieś ciekawe rozwiązania na zastąpienie seryjnej "szmaty", zdjęcia użytkownika Trik nie działają.
Lucas123w - 13-11-2016, 18:37

marcink, gdzie kupiłeś te torby, mam taką małą w miejscu gdzie powinien być subwoofer.
Możesz dać mi na pw odpowiedź.

kujot - 13-11-2016, 19:42

w marketach sa te torby w zależności od wielkości od 20-50zł, pojawiają się tez w biedronce
marcink - 13-11-2016, 21:19

Lucas123w, tak jak pisze kujot, te torby dorwałem w którymś markecie, bodaj Realu. Patrz po dolnych półkach regałów z akcesoriami samochodowymi. Jak dobrze pamiętam to poniżej 40,-/szt.
Można je prać w pralce automatycznej, nie kirczą się, rzepy też nie tracą wtedy swoich właściwości. Także nie ma dramatu jak się w nich coś rozleje.

sim_on jeśli chidzi ci o gumowe kuwety, to lepiej poszukać czegoś poza katalogiem mitsu. Cena niczym nieuzasadniona, a także brak materiału na środku, żby można było montować jakiś koszyk na rzepy czy coś. To tylko kuweta bagażnika, nie jakiś wahacz ;)

Bizi78 - 13-11-2016, 21:29

Taka torba na allegro poniżej 30zł z wysyłką :wink: .
http://allegro.pl/moje-au...6594761920.html

lobuzek - 13-11-2016, 21:30

Torby mam, podobnie jak w każdym aucie. Akurat w Lancerze jeździ ze mną torba z Lidla i jest ok. Natomiast nie wyobrażam sobie jazdy bez siatki mocującej. Akurat tu był problem, bo w Lancerze nie było dedykowanych punktów kotwienia siatki, więc kupiłem siatkę mocowaną na rzep i przyszyłem do wykładziny. Dodatkowo w rogach nabiłem napy, więc nie ma siły jej oderwać. Jak ktoś sobie życzy, zdjęcia na priva.
marcink - 13-11-2016, 21:37

lobuzek, ja rozwiązałem problem jeszcze inaczej - składanym koszykiem za 12,- z marketu budowlanego. Polecam, jeszcze kombinuję nad skonstruowaniem jakiegoś organizera/separatora, żeby móc powstawiać słoiki i mieć pewność, że się nie przewrócą/nie będą obijać (problemy ludności napływowej :D )
sim_on - 14-11-2016, 00:13

marcink napisał/a:
sim_on jeśli chidzi ci o gumowe kuwety, to lepiej poszukać czegoś poza katalogiem mitsu. Cena niczym nieuzasadniona, a także brak materiału na środku, żby można było montować jakiś koszyk na rzepy czy coś. To tylko kuweta bagażnika, nie jakiś wahacz

właśnie niekoniecznie chodzi mi o gumową kuwetę, ale to co jest seryjnie w bagażniku to jakaś masakra

lobuzek - 14-11-2016, 07:05

marcink napisał/a:
lobuzek, ja rozwiązałem problem jeszcze inaczej - składanym koszykiem za 12,- z marketu budowlanego. Polecam, jeszcze kombinuję nad skonstruowaniem jakiegoś organizera/separatora, żeby móc powstawiać słoiki i mieć pewność, że się nie przewrócą/nie będą obijać (problemy ludności napływowej :D )

Separatory mam, a jakże. Kupiłem w Skodzie. To akcesoria z pakietu "Simply clever", do mocowania na rzepy do filcu. Po prostu 2 dające się złożyć pod kątem prostym kawałki plastiku.
http://www.sklep.skoda.pl...-bagaznika.html
Polecam, bo cena nie zabija, a mocowanie jest stabilne.

tyku - 14-11-2016, 10:58

lobuzek napisał/a:
Polecam, bo cena nie zabija, a mocowanie jest stabilne.
Ciekawe, jak wygląda wykładzina po odklejeniu takiego separatora na rzepy. :roll: :doubt:
marcink - 14-11-2016, 11:27

lobuzek, mnie bardziej chodzi o coś w rodzaju "grzebieni", gdzie niektóre z nich byłyby takiej długości jak szerokość mojej skrzynki, a inne jak jej długość. Wtedy mógłbym sobie z nich ułożyć kratę wewnątrz skrzynki, na butelki/słoiki/cokolwiek