To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Moje wymarzone EP82 lub jak kto woli Toyota Starlet 90'

NYSAN - 08-07-2009, 20:26

Moja wizja koła do gwiazdeczki :mrgreen:

rosomak1983 - 08-07-2009, 21:06

to jest kołpak??? Ja byłbym za bardziej jaskrawym i moze jakas gwiada piecioramienna???
Anonymous - 08-07-2009, 21:41

Nie to jest fabryczy dojazd aluminiowy w 17'' będący wyposażeniem seryjnym wspomnianej Integry DC5 produkowanej na Japonię, kolor również ori - fabryka.
macieekg - 08-07-2009, 21:42

rosomak1983 napisał/a:
to jest kołpak???

Chyba prze tą felgę widać drugą zamontowaną na aucie.

Fajny żółty kolorek kontrastuje z lakierem budy aż kipi agresją :-P

Anonymous - 08-07-2009, 22:26

Do mnie bardzo ten kolor przemawia wiec chyba felgi compomotive zmienia barwę ze srebrnej na taką żółtą :mrgreen:
mkm - 08-07-2009, 22:49

autoR, wrzuc jakas wieksza fote nadwozia to jeszcze cos na zolto pomalujemy.
Bartek3g - 09-07-2009, 11:06

Hej! Fajny projekt. Kolor felg niestety nie pasuje. Co do zoltych dodatkow, to ja nie lubie kalafiora ;-) ale uwazam ,ze bedzie agro. Najlepiej auta wyglada z kontrastowymi felgami. IMO najpiekniejsze biale z grafitowa felga, ale skoro zdecydowales sie na taki kolor (podobnego mam eclipse) to najlepiej pasowac bedzie klasycznna jasna felga. Pomysl o czym ladnym. Nie rob autka dwu kolorowego bo bedzie stylizowany na tunning car, a nie ma nic piekniejszego, gdy delikatne, subtelne, zadbane starsze auto odstawia ze swiatel beemke z dresiarzami w srodku
Anonymous - 10-07-2009, 22:40

Z felgami się wstrzymam jak auto będzie złożone, na tą chwilę mamy kastę bez drzwi itd. jak będą wszystkie elementy sobie popatrzymy i ocenimy czy warto malowac fele
Bartek3g - 11-07-2009, 02:51

Zloz go najpierw i zrob mu duzo fot porzadnym aparatem a potem pobaw sie w photoshopie ;-) lepiej pomalowac najpierw wirtualnie niz potem stwierdzic ze sie spieprzylo. Jak sobie nie radzisz z ps'em to podeslij foty do mnie
skull - 24-07-2009, 16:23

ho ho fajny projekt :mrgreen: mam bardzo dużą sympatię do Toyoty Starlet,moje pierwsze auto po zrobieniu prawka była Starlet 81r :biggrin: nakręciłem do ponad 400tys i strasznie most wył,poszła na części a na jej dokumenty przyjechała nowa 89r :wink: Będę z ciekawością śledził postępy,życzę powodzenia :thumbup:
Anonymous - 24-07-2009, 18:55

O w morde to Tyś miał tylno pędzoną zdaje się kp60? Zazdroszcze - auto marzenie. Takie Starlety z silnikiem Wankla znaczy się najszybsza kręci coś 8 i kawałek na ćwierć :mrgreen:

Ups. musi być edit ponieważ mocno zawyrzyłem ten czas:

http://www.dragtimes.com/...eslip-5540.html

i wszystko w temacie... :mrgreen:

macia - 24-07-2009, 20:45

A tam, autoR kłamie jak z nut. Nie ma żadnego auta. Sam widziałem - stała tylko kupa żelastwa, przecież to niemożliwe, żeby coś takiego kiedykolwiek jeździło :lol: Prawdziwy japończyk - sama rama :lol:

PS. Chciałbym kiedyś chociaż na bocznym siedzeniu :wink:

skull - 25-07-2009, 10:15

autoR napisał/a:
O w morde to Tyś miał tylno pędzoną zdaje się kp60? Zazdroszcze - auto marzenie. Takie Starlety z silnikiem Wankla znaczy się najszybsza kręci coś 8 i kawałek na ćwierć :mrgreen:

Ups. musi być edit ponieważ mocno zawyrzyłem ten czas:

http://www.dragtimes.com/...eslip-5540.html

i wszystko w temacie... :mrgreen:

Dokładnie miałem taką Starlet jak w tym linku co podałeś,oczywiście seryjną w srebrnym kolorze :mrgreen: Dostałem od ojca w spadku;)i to właśnie było moje pierwsze auto po zrobieniu prawka :) Jak była już pełnoletnia zaczęła rdzewieć to zrobiłem jej remont kapitalny blacharki i kolorek biały :biggrin: To było tak z 22 lata wstecz ciężkie czasy na auto japońskie,części drogie lub niedostępne.Pamiętam że drążek kierowniczy przerabialiśmy na warsztatach szkolnych żeby pasowała do niego końcówka od Wartburga :mrgreen:

pyjte - 06-08-2009, 10:13

Gratuluje projektu, Toyoty darzą dużym sentymentem, w sumie zaczynałem od e11 z silnikiem efe.

Co do felg to żółte chyba zbyt krzykliwe by były, polecam OZ F1 magnezowe w kolorze tytany z żółtymi napisami ale to tylko moje zdanie :)

Nie myśłałeś żeby wrzucić tam 4age- koledzy z forum corolli chwalą bardzo ten silnik, poza tym chyba lepsza baza rozwojowa, nie mówiąc już o blacktopach i silvertopach z 5 zaworami na cylinder :twisted: ?

Trzymam kciuki za projekt i powodzenia w modach :)

NYSAN - 06-08-2009, 20:56

pyjte napisał/a:
Gratuluje projektu, Toyoty darzą dużym sentymentem, w sumie zaczynałem od e11 z silnikiem efe.

Co do felg to żółte chyba zbyt krzykliwe by były, polecam OZ F1 magnezowe w kolorze tytany z żółtymi napisami ale to tylko moje zdanie :)

Nie myśłałeś żeby wrzucić tam 4age- koledzy z forum corolli chwalą bardzo ten silnik, poza tym chyba lepsza baza rozwojowa, nie mówiąc już o blacktopach i silvertopach z 5 zaworami na cylinder :twisted: ?

Trzymam kciuki za projekt i powodzenia w modach :)

Były plany na k20 z ITR, ale silnik przybył jak już komorę wymalowaliśmy i szkoda było wkraczać z gumówkami :biggrin: