To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Galant SE i trzynastki w tle

Rafal_Szczecin - 16-08-2009, 11:52

mkm napisał/a:
Kolejny zagazowany...

a bedzie ich jeszcze wiecej :)

rosomak1983 - 16-08-2009, 11:59

nie przesadzajcie w końcu jest sekwencja :wink:
Cezar - 22-09-2009, 00:00

Minal miesiac i do licznika doszlo 2500km.
Gal jeszcze przed zlotem dostal nowe/stare radio Pioneer deh-p5700mp, ktore kupilem jeszcze do Carismy i nie mialem wczesniej czasu na podmianke. Jakas tam baza do dalszej rozbudowy car-audio juz jest :lol:
Trasa na zlot i z powrotem minela bardzo sprawnie i przyjemnie, gdzie zuzycie gazu bylo ponizej 10l/100km :D Na zlocie, dzieki cuuube'owi, mialem mozliwosc przymiarki blendy na tylna szybe i mozliwe ze w przyszlym roku Sporcik taka dostanie 8)
Po powrocie postanowilem wymienic swiece (NGK), przewody zaplonowe (Seiwa) i uszczelke pokrywy zaworow. Z uszczelka byly najwieksze jaja, poczatkowo kupilem komplet uszczelek Elringa (wg katalogu IC), ktory za chorobe nie chcial przypasowac :P Na szczescie trafil sie sklep, ktory sciagnal z Warszawy pasujaca uszczelke (Ajusa) za niestety odpowiednia kwote - brak znizek :wink:
Foto na przyszlosc
Galus smiga bez zadnego problemu, lac tylko paliwo i do przodu :D

Ostatnio na wsi jakies biale 4x4 odebralo garaz mojemu SE, ale to juz inna bajka :wink:

Cezar - 14-11-2009, 20:20

Moze nie kolejna 13 ale dzis 14 wiec blisko - tfu :wink:
W galu odmowil dalszej wspolpracy (prawdopodobnie) prawy przegub :|
Kola mozna skrecac, silnik ladnie pracuje tylko jechac nie chce :P Auto odholowane do mechanika i mozliwe ze do wtorku wroci na ulice.

Edit
Okazalo sie ze przeguby sa cale, a ukrecila sie polos :cry:

Cezar - 26-11-2009, 22:22

Polos dzieki koledze matteo dodarla do mnie w poniedzialek i po 2h zostala zamontowana :) Auto ponownie zaczelo nabijac licznik :wink:

Dla potomnych:
W Galu wystepowaly 2 polosie - roznily sie przegubem wewnetrznym, w ktorym byly 25 lub 27 zeby. SE ma wzmocniona skrzynie biegow (tak jak reszta po lifcie) i pasujaca polosia jest ta 27.

Na pocieszenie auto dostalo opony zimowe - Kumho Power Grip 794P 185/65/15, ktore na suchym troszeczke szumia - tragedii nie ma :wink:

Hugo - 26-12-2009, 23:25

Cezar napisał/a:
5 czerwca pojawilo sie na Allegro srebrne SE, miejscowosc Jawor
Pamiętam jak dzi¶. Znam to auto. Jak byłem na kupnie swojego to tego ogl±dałem na allegro. Pamiętam te felgi przede wszystkim. Głównie przez te felgi i standardowe zawieszenie nie pojechałem go nawet obejrzeć.
Rafal_Szczecin - 27-12-2009, 12:54

Hugo napisał/a:
standardowe zawieszenie nie pojechałem go nawet obejrzeć.

ale to przeciez SE jest , to czemu standardowe zawieszenie ?

Hugo - 27-12-2009, 13:38

Rafal_Szczecin napisał/a:
ale to przeciez SE jest , to czemu standardowe zawieszenie ?
Gdzies czytałem, że to nie był standard w SE. To było na dodatkowe życzenie kupuj±cego.
Cezar - 08-01-2010, 23:13

Gal po powrocie z dzisiejszej trasy byl caly w soli wiec zostal dokladnie umyty i wysuszony :) Byla wiec okazja do zrobienia kilku fotek.

modyfikacje fotki:

i na zakonczenie oczko :wink:

Jedyny minus to brak alu na aucie :P

Samochod stworzony to pokonywania wszelakich tras, ale w miescie tez daje rade :D

Hugo - 08-01-2010, 23:26

Obniżałe¶ zawieszenie? Patrzę na fotki i to jest na 100% ten z Jawora, po którego miałem jechać, ale zawieszka chyba nie ta. Powiedz ile za niego dałe¶?
Cezar - 08-01-2010, 23:38

Hugo, jedyne co robilem to rozrzad, swiece i kable WN no i polos :wink:
Hugo napisał/a:
Powiedz ile za niego dałe¶?

Bez zadnych oplat, mandatow i lawet - ok13tys

Cezar - 25-01-2010, 13:55

No i pierwsza :butthead: tej zimy.
Dwie noce porzadnych mrozow (dzis ok -30'C) i Gal odmowil wspolpracy :| Aku padlo, a do tego maska zastrajkowala i nie che sie otworzyc. W taki oto sposob nie moge wyjac akumulatora do podladowania, a Czarna nie ma auta do pracy :evil:
Wydaje mi sie ze linka zamarzla i jak ciagne za nia to tylko rusza sie na 1cm i koniec. Nie chce na sile tam szarpac, bo chyba urwe ta plastikowa dzwigienke, a moze i nawet sama linke heh
Poradzicie cos, czy pozostaje czekac do ocieplenia :wink:

Gal ma -
Colt mial 3 i poszedl w Pzdu :P :lol:

rosomak1983 - 25-01-2010, 14:49

Cezar, goraca woda z czajnika :wink:
Bartek - 25-01-2010, 15:02

Cezar, Farelka w grila - pewnie woda w zamku zamarzła, bo się nie chciało posmarować jesieni± ;) - po 10 min musi odpu¶cić.....
Cezar - 25-01-2010, 20:54

rosomak1983 napisał/a:
goraca woda z czajnika :wink:

Raczej nie pomoze :wink:
Bartek napisał/a:
Farelka w grila - pewnie woda w zamku zamarzła

Jest jedno ale, Gal stoi 50m od mojej klatki. Takie przedluzacze mam tylko na wsi.
Bartek napisał/a:
nie chciało posmarować jesieni± ;)

Czlowiek uczy sie na wlasnych bledach :P

Czy mozna go odpalic na hol ? Bo to chyba jedyna obecnie opcja. Prosze o odp :)