To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Łódzkie - Beskidy 2009 - kto jedzie?

jacek11 - 22-08-2009, 19:33

yaro1976 napisał/a:
ale jeżeli trasa przez Zawiercie jest ci znana i rekomendujesz to dla mnie OK.

Do Zawiercia trasa jest ok.dalej nie wiem,bo nie jechałem :roll:
W każdym bądź razie,warto ominąć Częstochowę,bo tam korki są spore.
Przydałby się ktoś,kto dobrze kuma GPS.Dobrze wytyczyć trasę,i myślę że
bez problemu dojedziemy :)
Ale trzeba spytać resztę ekipy o zdanie.

Anonymous - 24-08-2009, 14:47

Pomysł nie jest głupi bo właśnie usłyszałam w radiu, że od jutra zaczyna się remont 1 w Częstochowie i w obu kierunkach dostępna będzie tylko jedna jezdnia. Co do Zawiercia to z mapy wynika, że dalej możemy jechać na Dąbrowę Górniczą (ominiemy remont skrzyżowania drogi 86 z A4) i dalej na Tychy i dalej normalnie. Tak czy siak dostosuję się do wszystkich.
:D

SHARK1979 - 24-08-2009, 15:38

Sorki że mieszam i meteoryt nie spadł ale wyjazd zawisł na włosku :( pozdro
kamil73-73 - 24-08-2009, 23:39

Mam jedną małą prośbę,rozpatrzcie jeszczę godzinę odjazdu,wydaję mi się że czym wcześniej ruszymy tym lepiej np.7.00 -7.30 .Wcześniej przyjedziemy to będziemy mieli więcej czasu na zwiedzenie okolicy.Ponoć są ładne miejsca warte uwagi.Sądze że chyba nie będziemy tą drogą tak skatowani ,to w końcu max 4godz i oby priorytetem nie było jak najszybsze dostanie kluczy do kwatery nawet jak przyjedziemy grubo przed czasem. [oczywiście jestem za jeżeli chodzi o inną trasę ,mojej ostatniej przez Częst nie wspominam zbyt dobrze,pomijam korki i mandacik,nie zatankowałem gazu na 3 stacjach co zmusiło mnie w końcu do kupienia przejściowki]
misiek-misiek - 25-08-2009, 10:26

Słuchajcie mnie obywatele, jeśli nie chcecie jechać przez Częstochowę i Siewierz to proponuję następującą trasę.
Jedziecie "jedynką" za Radomsko i koło samolotu w Mykanowie skręcacie na Rudniki, W Rudnikach dojedziecie do drogi 91 i z tego co pamiętam będziecie mieli po prawej stronie wiadukt kolejowy. Skręcacie na Cz-wę i za jakieś 100m za torami skręcacie w lewo na Mstów. W Mstowie wjeżdżacie na drogę wojewódzką w kierunku Koniecpola. Drogą tą dojedziecie do miejscowości Mokrzesz i skręcacie w prawo na Piasek (tak mi się coś kojarzy). Chyba w Żurawiu będzie taki ostry zakręt w lewo i zaraz takie głupie rondo koło przystanku pksu, na rondzie w prawo i prosto cały czas. Przejedziecie przez tory i za jakiś czas dojedziecie do Piasku. Skręcacie w Lewo na Janów w drogę 46. W Janowie w prawo na Złoty Potok, Żarki dalej na Myszków. W Myszkowie za wiaduktem kolejowym w lewo na Zawiercie. W Zawierciu do drogi 78 i w lewo i zaraz w prawo na Dąbrowę Górniczą przez Ciągowice, Turzę, Chruszczobród, potem zacznie się D.G. Tucznawa potem kawałek lasu i wjedziecie do D.G. Ząbkowice i teraz wolniej bo za OSP Ząbkowice będzie rondo wkoło stacji benzynowej Bliska i na tym rondzie skręcacie w prawo ustępując pierwszeństwa tym co na rondzie! Za rondem pod tory, zakręt w lewo i cały czas prosto aż do jedynki i na Cieszyn prosto do celu....yyy znaczy w Bielsku skręcacie na Żywiec i wtedy już prosto do celu :D

Pisząc to uważam, że jeśli jadąc pozwiedzać to i owo jedzie się kawałek przez Jurę Krakowsko- Częstochowską jest trochę górek, dolinek i fajnych zakrętów, szczególnie w okolicach Złotego Potoku. Nie trzeba się pchać przez Częstochowę i Siewierz. Droga spokojna i bezstresowa. poza tym jest kilka miejsc w których warto się zatrzymać i popodziwiać np. źródła w Złotym Potoku (jacek11 będzie wiedział) Zespół pałacowo-parkowy (chociaż nie wiem czy dostępny do zwiedzania bo nie byłem) i jeszcze gdzieś tam w okolicach jak będzie zjazd na chyba Zrębice w prawo za Z.P. jakieś 300m za skrzyżowaniem jest taka fajna skała "Brama Twardowskiego" ogólnie jest tam nawet gdzie połazić no i fajny parking przy tym skrzyżowaniu jest :wink: można się spokojnie wypsikać :D napić się conieco ewentualnie coś pożreć :twisted:

Ja postaram się przekonać czwartkową grupę do tej opcji i ją tamtędy przeprowadzę. Chociaż nie wiem czy będzie łatwo uzyskać "jedność".

JCH - 25-08-2009, 11:43

misiek-misiek napisał/a:
Droga spokojna i bezstresowa. poza tym jest kilka miejsc w których warto się zatrzymać i popodziwiać np. źródła w Złotym Potoku (jacek11 będzie wiedział) Zespół pałacowo-parkowy (chociaż nie wiem czy dostępny do zwiedzania bo nie byłem)
Droga przez Złoty Potok rzeczywiście jest bardzo fajna. Zespół parkowo-pałacowy, tak, jest dostępny, choć zbyt dużo do oglądania nie ma. Ale miejsce przyjemne na "break". Kawałek dalej za pałacem, po prawej są stawy hodowlane pstrąga - można więc zjeść rybę.
kkkarol - 25-08-2009, 13:36

Prawdopodobnie tez sie podepne do was w łodzi.
Co do trasy to chyba nie ma co wydziwiać, jezdziłem trasa Łodz-->Katowice i nigdy nie było powaznych problemów:
-przez Czestochowe jazda płynna bez zadnego korka (jesli teraz sa tam jakies remonty to oczywiscie inna spiewka)
- przez Siewierz koreczek na maksa 10 min, bedziemy jechac przed południem wiec przejazd powinien być płynny.

Mysle ze lepiej w trasie przez CB dowiedziec się jak sprawa wyglada i wtedy moze podjac decyzje co do objazdów. Zatrzymywanie sie na zwiedzanie watpie zeby cała kolumna miala na to ochote, postój na break jak najbardziej wskazany wkoncu dzieci tez z nami jada.
Pozdrawiam

Anonymous - 25-08-2009, 14:49

wszystko tak panowie, ale jadąc trasą można zabrać chętnych na jazdę z nami. MORFI i ekipa (3 auta) chcą się dopiąć do nas w Tychach....

Ja bym jechał jedynką....pomimo korków.

Morfi - 25-08-2009, 14:53

http://www.mzd.czest.pl/utrudnienia.html kolejne utrudniania i polecam trase na Dabrowe Górniczą dalej na Tychy gdzie prawdopodobnie Ja Lodolut i Jogurt bedziemy na Was czekać :P
misiek-misiek - 25-08-2009, 15:16

właśnie wróciłem z Czwy i na 200% tamtędy nie będę jechał. Korek na korku i jeszcze jakieś pielgrzymki :evil: :shock: :? :| jedynka praktycznie stoi, reszta miasta również.

Jak chcecie. Ja śmigam bokami, trasa lepsza i duuuużoooo spokojniejsza. A że trochę dalej? Co z tego. I tak klucze do domków wydają chyba od 14tej. Nie ma się co spieszyć.

yaro1976 - 25-08-2009, 18:41

misiek-misiek napisał/a:
właśnie wróciłem z Czwy i na 200% tamtędy nie będę jechał. Korek na korku i jeszcze jakieś pielgrzymki :evil: :shock: :? :| jedynka praktycznie stoi, reszta miasta również.

Jak chcecie. Ja śmigam bokami, trasa lepsza i duuuużoooo spokojniejsza. A że trochę dalej? Co z tego. I tak klucze do domków wydają chyba od 14tej. Nie ma się co spieszyć.

jak najbardziej masz rację, ale spora grupka sie uzbiera i będzie ciężko nam się zorganizować w kolumną na innej drodze niż 2u pasmówka, optuję z jedynką, tym bardziej że nie znam miśkowej alternatywy!

pzdr

kamil73-73 - 25-08-2009, 20:32

Co z tą godz? może jednak 7.30 zbiórka ,a o 8.00 odjazd.Pomyślcie wystarczy że ktoś z jakichś powodów się spóżni i wyjedziemy o 9.dodatkowo utrudnienia na drodze itd
vendetta - 25-08-2009, 20:44

Ja się dostosuję, chociaż czym wcześniej tym chłodniej :) nie wszyscy mają klime :P
Anonymous - 25-08-2009, 21:45

Spróbujmy mimo wszystko bokami chociaż ominąć Częstochowę. Tata dzisiaj w radiu wysłuchał, że korki sięgają kilku kilometrów. :D
Tomasz82 - 25-08-2009, 22:11

Ja też dostosuje się do reszty. :wink:

ps.Mam cały wolny domek może ktoś słyszał o kimś kto szuka noclegowni.Już wszystko zapłacone więc za piwko nocleg. :wink: :mrgreen: