To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - KarolGT Colt 1,6

Marcin-Krak - 17-08-2009, 18:10

Wirusa masz w ECU :mrgreen: :P
rosomak1983 - 17-08-2009, 20:15

Karol moze podmianka panelu prawde ci powie... Jak nie to tak jak mówi Marcin podmianka ECU :lol: :lol: :lol:
karolgt - 17-08-2009, 21:38

ale jakiego panelu?

a Marcina nie słucham :P
co on wie o elektrycznych szybach w Colcie :butthead:

pawela - 17-08-2009, 21:44

panelu sterowania szybami
rosomak1983 - 17-08-2009, 23:06

pawela napisał/a:

no własnie :D

karolgt - 17-08-2009, 23:41

rosomak1983 napisał/a:
pawela napisał/a:

no własnie :D

tym bocznym od strony kierowcy?

ale od strony pasażera też nie idzie nic ruszyć jak sie zawiesi;/

rosomak1983 - 18-08-2009, 00:19

karolgt, masz taka opcje przyciku ,,blokowania szyb'' ???
Po drugie zacznij od zdjecia boczków i sprawdzenia czy wszystko jest podłaczone i jak to smiga :wink:

karolgt - 18-08-2009, 00:24

rosomak1983 napisał/a:
karolgt, masz taka opcje przyciku ,,blokowania szyb'' ???

no jasne że mam. Czasem mam wciśnięte, czasem nie, nie ma to wpływu na to psucie się szyb.

Ale ok, jutro wypne panel od strony pasażera, jego stosunkowo niedawno kupiłem i może to przez to się psuje.

karolgt - 03-09-2009, 00:16

jak pewnie wiele osób zauważyło, a kilka pewnie i usłyszało, przy wyjeździe ze zlotu zahaczyłem o krawężnik i urwała sie plecionka.

Przez 2 dni jeździłem z max głośnym samochodem, zero mocy, wkręcania się na obroty no i ten miły zapach w środku jak spaliny wlatywały :D

w końcu znalazłem mechaników. Okazało się że plecionka juz była w złym stanie (a wymieniana jakieś 1,5 roku temu) po prostu mechaniki założyły ją za dużą i ciśnienie ja pomału urywało. Krawężnik tylko dokończył zniszczenia :)

200 zł w plecy i Colcik znów ma moc ijest cichy :D

najlepszy był tylko gość w BMW (ledwo co 20 letnim :) jak mnie wyprzedzał... to spojrzenie... ten RISPEKT w oczach że mam głóśniejszy samochód od niego :finga: :finga:

no i musze w końcu powalczyć z tymi szybami, bo się blokują czasem ;/
najdziwniejsze jesto to , ze na trasie jest ok, a w mieście (korki) lubi się zablokować. Próbowałem odpiąć panel od pasażera - ten sam efekt, więc to nie on robi jakieś zwarcie.

karolgt - 03-09-2009, 00:19

Colcik na zlocie. Obok Colta mkm'a

mkm - 03-09-2009, 00:29

karolgt napisał/a:
jak pewnie wiele osób zauważyło, a kilka pewnie i usłyszało, przy wyjeździe ze zlotu zahaczyłem o krawężnik

Ja odjezdzajac w ta piekna sobote zaatakowalem kraweznik przodem.
Bez ofiar.
Drugi jak to zobaczyl probowal mnie powiesic.
Prawie sie udalo, a ukryta w trawie studzienka (oczywiscie w asyscie kraweznikow) o malo mnie nie zatrzymala na dobre.
Ktory kraweznik sie na Tobie zemscil?

Marcin-Krak - 03-09-2009, 00:30

Ja na tym zdjęciu dostrzegam bardzo ładny srebrny spojler :twisted:

karolgt napisał/a:
najdziwniejsze jesto to , ze na trasie jest ok, a w mieście (korki) lubi się zablokować.

Trzeba zmienić drogę do pracy albo pracę :P

Jak podjechałeś przed wyjazdem to nawet to od razu było wiadomo co się stało - ale dźwięk w sumie przy niskiej prędkości jest nawet całkiem całkiem ;)

Btw. zaraz odpiszę o to co chciałeś na gg ;)

karolgt - 03-09-2009, 01:09

Marcin-Krak napisał/a:
Ja na tym zdjęciu dostrzegam bardzo ładny srebrny spojler :twisted:

tak tak, to Twoja Mazda :P

Marcin-Krak napisał/a:

Jak podjechałeś przed wyjazdem to nawet to od razu było wiadomo co się stało - ale dźwięk w sumie przy niskiej prędkości jest nawet całkiem całkiem ;)

przy obrotach ~800 było ok, powyżej naprawde było głośno i cięzko bylo jechać. Droga powrotna to max 80-90 km/h *

* i czekamy ze Szczesławem czy nas fotoradar nie złapał. Jeśli złapał to ciekawe czy na moim będzie Szczesława z tyłu widać :D

pawliku - 03-09-2009, 07:02

karolgt napisał/a:
przy wyjeździe ze zlotu zahaczyłem o krawężnik
jeżeli sugerując się zdjęciem na którym jest ten krawężnik to nie tylko ty się tam zawiesiłeś bym wymieniał ale jest tego za dużo :P ale techniki wyjazdu były ciekawe :)
karolgt - 03-09-2009, 09:46

pawliku napisał/a:
karolgt napisał/a:
przy wyjeździe ze zlotu zahaczyłem o krawężnik
jeżeli sugerując się zdjęciem na którym jest ten krawężnik to nie tylko ty się tam zawiesiłeś bym wymieniał ale jest tego za dużo :P ale techniki wyjazdu były ciekawe :)

no ok;] ale ja wyjeżdżałem o 2 w nocy, bylo ciemno, mgła, 2 torby w środku no i szczesław :P