Nasze nieMiśki ;-) - Skoda Felicia 1,3 już moja :)
misjonarz. - 18-01-2010, 21:18
pawliku napisał/a: | to sobie wstawiłem takiego avatara | taaa... naklej takiego jednego fatrowi na skodzinie bedzie super tjuning
pawliku - 18-01-2010, 21:44
misjonarz. napisał/a: | naklej takiego jednego fatrowi na skodzinie | a że co takiego rendzersa? ooo nieee nigdy w życiu na felci jedynie może być tylko nalepka MM i nic więcej !
pawliku - 23-02-2010, 19:51
no i dzisiaj nastał okres wielkiego czyszczenia rozłożony na dwa dni jeden już dzis minął a troche sie podziało chociaż rano nic na to nie wskazywało gdzyż feelcia stała sobie przez zimę w garazu wypucowana przykryta itp. a dzis tacie zachciało sie jechać do katowic a jak wrócił to auta nie poznałem tak usyfione że ohoho .... i jakoś tak dziwnie zacząłem czyścic od srodka i omyślałem sobie że raz na jakiś czas zrobie takie porządne czyszczenie zaczołem od wywalenia wszystkiego co jest w środku wykładziny, plastiki itp (ojcu sie to za bardzo nie spodobało ale co tam ) dziś zrobiłem prawie cały środek (jutro jeszcze przednie fotele ) i troche go spłukałem reszta jutro mała fotorelacja nie duża bo miałem rece usyfione i nie chciałem mazać telefonu
wyglądało tak:
a teraz tak:
wszystko dokładnie wyczyszczone chociaż zdjęcia tego nie oddają ale na żywo widać było różnicę
potem męczyłem się z tandetnymi pokrowcami bo tapicerka ma chyba już dość
a na podwórku pobojowisko
a na koniec: to mnie najbardziej zaniepokoiło :
obok mocowania amortyzatora jest tyle rudej że palucha tam włożyłem ( nie wiem czy widać dokładnie na zdjęciu ile tego jest )
to na tyle jutro reszta
misjonarz. - 23-02-2010, 20:09
Paweł wielkie dzięki za garaż i za pomoc.
pawliku - 23-02-2010, 20:11
misjonarz. napisał/a: | Paweł wielkie dzięki za garaż i za pomoc. | spoooko nie ma za co jak cos optrzebujesz wpadaj chętnie pomogę przeszkadzaniem i gadaniem
robertdg - 23-02-2010, 20:23
pawliku, ten kielich amortyzatora pasowałoby pospawac z tym nadkolem, bo kiedyś wpadnie do auta, swoją droga mase roboty włozyles może mojego Gala tak odpicujesz
pawliku - 23-02-2010, 20:26
robertdg napisał/a: | może mojego Gala tak odpicujesz | jak jest tak samo poskładany jak skoda to nie ma sprawy
Hugo - 24-02-2010, 16:45
Trochę za szybko na takie porządki. Też planuję posiedzieć przy Galu kilka dni, ale dopiero jak się sucho zrobi.
pawliku - 24-02-2010, 21:04
Hugo napisał/a: | Trochę za szybko na takie porządki. Też planuję posiedzieć przy Galu kilka dni, ale dopiero jak się sucho zrobi. | ee tam pózniej to ja czasu nie mam teraz to ferie są i mam czasu aż za nadto
a jak wczoraj wsopominałem dzis też sie bedzie cos działo i troche sie działo i wszystko zostało wyczyszczone każda dziurka , szparka, zakamarek
zaczynamy
fotelom mówimy papa
konsoli środkowej to samo
straszny syf co nie?
nie obyło sie bez wyciągania tylnej kanapy...
wykładzinie i plastikom również mówimy papa
małe wysypisko
tak wyglądało przed czyszczeniem ...
a tak po czysczeniu ...
a tu już składanie chociaż nie zabardzo tu coś widać bo noc mnie zastała
a jutro mycie z zewnątrz
przy najbliższej okazji pościągam jeszcze wszystkie plastiki ze słupków , podsufitkę, deske rozdzielczą, boczki drzwi i wszystko również dokładnie wyczyścic a latem pranie tapicerki
tak przy okazji myślałem sobie o planach co do tego samochodu i za niedługo zaczynam realizację
- wymienic obecne fotelę na skórę
- założyć wspomaganie
- założyć jakieś fajne fele
- zmienić kierę na 4-ro ramienną
na razie tyle
misjonarz. - 24-02-2010, 21:14
pawliku napisał/a: | tak przy okazji myślałem sobie o planach | ambitne... ale powodzenia w realizacji
pawliku - 24-02-2010, 21:16
aj no od listopada auto przechodzi na mnei to sobie już planuję co nieco
jacek11 - 24-02-2010, 22:33
Paweł,skoda ma klimę?
pawliku - 24-02-2010, 22:38
jacek11 napisał/a: | Paweł,skoda ma klimę? | łooo klima a co to jest ?
nie nie ma klimy wtedy do bardzo rzadko która fela miała klime nawet słyszałem że skode felicie z klimą czesciej można było spotkać w instrukcji obsługi niż na żywo
pawliku - 24-02-2010, 22:42
a tak apropo to i tak zaczyna mi coś nie pasować ... skoda ma wersję wyposażenia LXi a w tej wersji powinno być :
poducha kierowcy - niemam
welur - niemam
elektryczne szyby - niemam
lakier metalic - mam
halogeny przeciwmgielne - niemam
alu felgi - niemam
konsola środkowa - mam
a skóra i klima to była w wersji laurin & klement (wersja jubileuszowa) i ostatnio była taka na allegro na częsci ale jak napisałem zapytanie o skórę to gość odpisał że poszła w ten sam dzien co ogłoszenie wystawił ....
jacek11 - 24-02-2010, 23:13
Bo widzisz,ze skórą,to jest tak:
W zimę jest zimno,jeśli nie jest podgrzewana
W lato jest strasznie gorąco,i wtedy przydaje się klima
Ale ten wygląd
|
|
|