To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Skoda Felicia 1,3 już moja :)

misjonarz. - 18-01-2010, 21:18

pawliku napisał/a:
to sobie wstawiłem takiego avatara :P :D
taaa... naklej takiego jednego fatrowi na skodzinie :twisted: bedzie super tjuning :D
pawliku - 18-01-2010, 21:44

misjonarz. napisał/a:
naklej takiego jednego fatrowi na skodzinie
a że co takiego rendzersa? ooo nieee nigdy w życiu :P na felci jedynie może być tylko nalepka MM i nic więcej ! :)
pawliku - 23-02-2010, 19:51

no i dzisiaj nastał okres wielkiego czyszczenia rozłożony na dwa dni :) jeden już dzis minął a troche sie podziało chociaż rano nic na to nie wskazywało gdzyż feelcia stała sobie przez zimę w garazu wypucowana przykryta itp. a dzis tacie zachciało sie jechać do katowic a jak wrócił to auta nie poznałem tak usyfione że ohoho .... i jakoś tak dziwnie zacząłem czyścic od srodka i omyślałem sobie że raz na jakiś czas zrobie takie porządne czyszczenie :) zaczołem od wywalenia wszystkiego co jest w środku wykładziny, plastiki itp (ojcu sie to za bardzo nie spodobało ale co tam :D ) dziś zrobiłem prawie cały środek (jutro jeszcze przednie fotele ) i troche go spłukałem reszta jutro :) mała fotorelacja nie duża bo miałem rece usyfione i nie chciałem mazać telefonu :D

wyglądało tak:

a teraz tak:

wszystko dokładnie wyczyszczone chociaż zdjęcia tego nie oddają ale na żywo widać było różnicę :)

potem męczyłem się z tandetnymi pokrowcami bo tapicerka ma chyba już dość

a na podwórku pobojowisko :D

a na koniec: to mnie najbardziej zaniepokoiło :

obok mocowania amortyzatora jest tyle rudej że palucha tam włożyłem ( nie wiem czy widać dokładnie na zdjęciu ile tego jest )

to na tyle jutro reszta :)

misjonarz. - 23-02-2010, 20:09

Paweł wielkie dzięki za garaż i za pomoc.
pawliku - 23-02-2010, 20:11

misjonarz. napisał/a:
Paweł wielkie dzięki za garaż i za pomoc.
spoooko nie ma za co jak cos optrzebujesz wpadaj :) chętnie pomogę przeszkadzaniem i gadaniem :D :D :D
robertdg - 23-02-2010, 20:23

pawliku, ten kielich amortyzatora pasowałoby pospawac z tym nadkolem, bo kiedyś wpadnie do auta, swoją droga mase roboty włozyles ;-) może mojego Gala tak odpicujesz :?: :D
pawliku - 23-02-2010, 20:26

robertdg napisał/a:
może mojego Gala tak odpicujesz
jak jest tak samo poskładany jak skoda to nie ma sprawy :D
Hugo - 24-02-2010, 16:45

Trochę za szybko na takie porządki. Też planuję posiedzieć przy Galu kilka dni, ale dopiero jak się sucho zrobi.
pawliku - 24-02-2010, 21:04

Hugo napisał/a:
Trochę za szybko na takie porządki. Też planuję posiedzieć przy Galu kilka dni, ale dopiero jak się sucho zrobi.
ee tam pózniej to ja czasu nie mam teraz to ferie są i mam czasu aż za nadto :D

a jak wczoraj wsopominałem dzis też sie bedzie cos działo i troche sie działo i wszystko zostało wyczyszczone każda dziurka , szparka, zakamarek :P

zaczynamy :)

fotelom mówimy papa :)

konsoli środkowej to samo :)

straszny syf co nie? :D

nie obyło sie bez wyciągania tylnej kanapy...

wykładzinie i plastikom również mówimy papa :)

małe wysypisko :D

tak wyglądało przed czyszczeniem ...

a tak po czysczeniu ...

a tu już składanie :) chociaż nie zabardzo tu coś widać bo noc mnie zastała :P

a jutro mycie z zewnątrz :)

przy najbliższej okazji pościągam jeszcze wszystkie plastiki ze słupków , podsufitkę, deske rozdzielczą, boczki drzwi i wszystko również dokładnie wyczyścic :) a latem pranie tapicerki :)

tak przy okazji myślałem sobie o planach co do tego samochodu i za niedługo zaczynam realizację :)
- wymienic obecne fotelę na skórę
- założyć wspomaganie :)
- założyć jakieś fajne fele
- zmienić kierę na 4-ro ramienną :)

na razie tyle :)

misjonarz. - 24-02-2010, 21:14

pawliku napisał/a:
tak przy okazji myślałem sobie o planach
ambitne... ale powodzenia w realizacji
pawliku - 24-02-2010, 21:16

aj no od listopada auto przechodzi na mnei to sobie już planuję co nieco :D
jacek11 - 24-02-2010, 22:33

Paweł,skoda ma klimę?
pawliku - 24-02-2010, 22:38

jacek11 napisał/a:
Paweł,skoda ma klimę?
łooo klima a co to jest ? :D :D :D :D

nie nie ma klimy wtedy do bardzo rzadko która fela miała klime nawet słyszałem że skode felicie z klimą czesciej można było spotkać w instrukcji obsługi niż na żywo :D :D :D :D :D

pawliku - 24-02-2010, 22:42

a tak apropo to i tak zaczyna mi coś nie pasować ... skoda ma wersję wyposażenia LXi a w tej wersji powinno być :
poducha kierowcy - niemam
welur - niemam
elektryczne szyby - niemam
lakier metalic - mam
halogeny przeciwmgielne - niemam
alu felgi - niemam
konsola środkowa - mam

a skóra i klima to była w wersji laurin & klement (wersja jubileuszowa) i ostatnio była taka na allegro na częsci ale jak napisałem zapytanie o skórę to gość odpisał że poszła w ten sam dzien co ogłoszenie wystawił ....

jacek11 - 24-02-2010, 23:13

Bo widzisz,ze skórą,to jest tak:
W zimę jest zimno,jeśli nie jest podgrzewana
W lato jest strasznie gorąco,i wtedy przydaje się klima :)
Ale ten wygląd :wink: