[97-04]Galant EAxA/W - kierownica
m6riano - 21-07-2012, 20:00
Ja za darmo bym tego nie założył:
http://allegro.pl/kierown...2500637131.html
SPIDER-ek - 21-07-2012, 20:07
m6riano, o tak, to jest masakra.
Tomek - 21-07-2012, 22:40
było to w opcji kiedyś
jednak MOMO to to chyba nie jest, choć piszą, że jest i nawet numer podają
takie prawie Nardi
[ Dodano: 21-07-2012, 22:42 ]
powiedzcie mi co jest, że wszystkie kierownice obecnie obszyte niby na czarno, na zdjęciach wychodzą szare??
[ Dodano: 21-07-2012, 22:42 ]
Cytat: |
Fajnie to nawet wyszło..ale szczerze mówiąc to do MOMO za którą dałem ok 250zł sie nie umywa..;-) |
ale ty miałeś MOMO za pół ceny
[ Dodano: 21-07-2012, 22:44 ]
a jakby ktoś chciał prawdziwe Nardi, to kierownicę będę miał do sprzedania, pewnie na zlocie
ssemek85 - 21-07-2012, 22:52
[quote="SPIDER-ek"]
Koszt:
1.Obszycie kierownicy : 280zł + 20zł nić.
Wyszło fakt ok każdy ma swój gust jednemu sie podoba drugiemu nie. ale cena koszmarna.. szyłem swoją w tamtym roku. i zapłaciłem 130 zł plus 20 za gałkę zmiany biegów.. robia tez co sie chce.. skóra jednolita czy perforowana.. łączona.. czy łączone kolory. i bez dopłaty za nić bez względy na kolor..
[ Dodano: 21-07-2012, 22:53 ]
chyba że sami ściągają kiere. to +30 zł
swinks_UK - 21-07-2012, 23:17
To nie jest Momo.
Z obszycia wnosząc jest to Nardi.
m6riano - 22-07-2012, 06:10
Moim zdaniem ani Nardi ani MOMO...
Tomek - 22-07-2012, 09:41
swinks_UK napisał/a: |
Moim zdaniem ani Nardi ani MOMO... |
dokładnie
to jest zwykłe Mitsu
były też takie kierownice tylko ze srebrem, nawet była nie dawno na alle i ktoś z forum ją wziął
SPIDER-ek - 22-07-2012, 11:31
tomek84 napisał/a: |
powiedzcie mi co jest, że wszystkie kierownice obecnie obszyte niby na czarno, na zdjęciach wychodzą szare??
|
Bo takie kolory są wybierane. Gdybyś wybrał sobie czarny to by było czarne. Ja mam we wnetrzy dużo szarego, i w planach zastanawiam sie nad wyflokowaniem poduszki powietrznej właśnie w takim odcieniu jaki zrobiłem. Dlatego tak to wygląda, a nie całkowicie czarny.
A dlaczego kierownice właśnie tak obszywają, a to dlatego że na całkowicie czarnym (mówie tu o prawdziwej skórze a nie syntetycznej, czy jak kto woli skaju, albo ekoskórze) mocno znać brud, i wystarczy że trochę będziesz miał spocone dłonie, lub tłuste, to będziesz miał odbarwienia.
Ponadto zobacz jak wyciera się kierownica czarna, właśnie w odcień szarawy, więc żeby nie było znać wytartości po x km, to się robi szarawe. Oraz jak blaknieje skóra na słońcu, własnie w szary.
Dlatego stosuje się taki rodzaj, a nie całkowicie czarny. Oczywiście, są na wszystko preparaty, i powinno się ich używać, ale wiadomo jak jest w rzeczywistości.
Ja mam: Dakota-1727-Basaltgrau , to jest taki szarawy.
A jak chcesz czarny to jest: Dakota-1721-Schwarz , czysta czerń.
ssemek85 napisał/a: | szyłem swoją w tamtym roku. i zapłaciłem 130 zł plus 20 za gałkę zmiany biegów.. robia tez co sie chce.. skóra jednolita czy perforowana.. łączona.. czy łączone kolory. i bez dopłaty za nić bez względy na kolor.. |
Po pierwsze, skóra skorze nie równa, cena zależy od wielu czynników ale najważniejszy to cena materiału. Jaka skóra, prawdziwa, czy syntetyczna (skaj, ekoskóra itp.). Prawdziwa skóra kosztuje dużo. Moja nie jest może najdroższą z serii BMW, bo są i lepsze i droższe, ale jest to skóra.
Ponadto kwestia też szycia tzw. ścieg jaki jest robiony, na kierownicy.
Wrzuć fotkę swojej kierownicy. Na allegro jest dużo ofert obszycia kiery za grosze, ale po pierwsze nie jest to prawdziwa skóra, a po drugie jak pytałem to tylko obszywali w orginał, bez żadnych modyfikacji i zwykłym ściegiem i niciami.
To czy drogo czy tanio, wszystko zależy czy chcesz mieć jakościowo dobrze zrobione, czy poprostu obszyte i tyle. A i to jest Warszawa, dlatego cena wyższa.
m6riano - 22-07-2012, 15:58
SPIDER-ek napisał/a: | niciami. |
nićmi..;-) SPIDER-ek napisał/a: | A i to jest Warszawa, dlatego cena wyższa. |
czasami właśnie taniej bo większa konkurencja..;-)
ssemek85 - 22-07-2012, 20:42
SPIDER-ek napisał/a: |
Po pierwsze, skóra skorze nie równa, cena zależy od wielu czynników ale najważniejszy to cena materiału. Jaka skóra, prawdziwa, czy syntetyczna (skaj, ekoskóra itp.). Prawdziwa skóra kosztuje dużo. Moja nie jest może najdroższą z serii BMW, bo są i lepsze i droższe, ale jest to skóra.
Ponadto kwestia też szycia tzw. ścieg jaki jest robiony, na kierownicy.
Wrzuć fotkę swojej kierownicy. Na allegro jest dużo ofert obszycia kiery za grosze, ale po pierwsze nie jest to prawdziwa skóra, a po drugie jak pytałem to tylko obszywali w orginał, bez żadnych modyfikacji i zwykłym ściegiem i niciami. |
To że warszawa to na pewno ma znaczenie.. moja też szyta 100% skórą.. a i szycie jest bardzo ladne.. ja akurat zrobiłem w standardzie bo to nie sportowy wóz choć osiągi sa ok modyfikacje można jak najbardziej robic nie tylko standard.. http://www.obszycia-kierownic.pl/2b.jpg to ta firma. mają kilka przykładowych fotek łączenia.. i robienia zgrubień czy oklejania poduszek.
[ Dodano: 22-07-2012, 20:45 ]
A czy to skóra BMW czy nie mi to bez różnicy.. zrobili jak chciałem jest ładnie, jest skóra i jestem do tej pory zadowolony a to już ponad rok..
SPIDER-ek - 22-07-2012, 21:39
ssemek85 napisał/a: | zrobili jak chciałem jest ładnie, jest skóra i jestem do tej pory zadowolony a to już ponad rok.. |
ładnie, ładnie
polaff - 14-05-2013, 06:44
czy taka klik kierownica będzie pasowała do EA5W z 1998 roku?
Chodzi mi głównie o manetkę tempomatu.
Tomek - 14-05-2013, 07:52
polaff napisał/a: |
czy taka klik kierownica będzie pasowała do EA5W z 1998 roku?
Chodzi mi głównie o manetkę tempomatu. |
tak
manetkę przełożysz
to jest kierownica która może być z EA z 1998
Marcino - 14-05-2013, 14:08
A gdzie mi zrobią obszycie gałki? Moje stare zerwałem bo wypadła dziura... a ten plastikowy lewarek mnie denerwuje.....
Tomek - 14-05-2013, 14:10
Marcino, firma Maff w Rumii
[ Dodano: 14-05-2013, 14:13 ]
Marcino, http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=45
|
|
|