To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - lancer sportback - chyba kupię

lynx - 21-10-2009, 23:03

Mac_Man1 napisał/a:
lynx napisał/a:
Maciek napisał/a:
No Panie i Panowie strasznym optymizmem wieje z Waszych postów. GŁOWA DO GÓRY. Będzie dobrze

jak będzie dobrze to znajdź mi, intensa z 2009 (1,8 Sportback) :D

Są problemy z kupieniem wersji Intense?

no niestety są, nigdzie nie ma sportbacków Intense z 2009 na stanie - tylko na zamówienie. A jaki jest sens zamawiać teraz po takiej cenie, skoro samochód będzie pewnie w styczniu a rocznik będzie 2009

Mac_Man1 - 22-10-2009, 15:49

lynx napisał/a:
Mac_Man1 napisał/a:
lynx napisał/a:
Maciek napisał/a:
No Panie i Panowie strasznym optymizmem wieje z Waszych postów. GŁOWA DO GÓRY. Będzie dobrze

jak będzie dobrze to znajdź mi, intensa z 2009 (1,8 Sportback) :D

Są problemy z kupieniem wersji Intense?

no niestety są, nigdzie nie ma sportbacków Intense z 2009 na stanie - tylko na zamówienie. A jaki jest sens zamawiać teraz po takiej cenie, skoro samochód będzie pewnie w styczniu a rocznik będzie 2009

Nic tylko brać w takim razie Invite'a :wink: ... chociaż do Intens'a mu "troszeczkę" brakuje :?

jurekschroda - 22-10-2009, 17:30

Intense ? Proszę bardzo.

nie gwarantuję, ale cosik mi się obiło o uszy od znajomka (także poszukującego), że Intense mają/będą mieli w:

- Auto-Complex Nowy Sącz
- Gezet Zielona Góra
- Folwark Kielce
- Lis Kalisz
- Mitcar Warszawa
- Satall Łódź

lynx - 22-10-2009, 20:00

jurekschroda napisał/a:
Intense ? Proszę bardzo.

nie gwarantuję, ale cosik mi się obiło o uszy od znajomka (także poszukującego), że Intense mają/będą mieli w:

- Auto-Complex Nowy Sącz
- Gezet Zielona Góra
- Folwark Kielce
- Lis Kalisz
- Mitcar Warszawa
- Satall Łódź

1. W Nowym Sączu faktycznie Pan mowił że będą - ale kiedy...
2. Zielona Góra, Kielce, Kalisz, Łódź nie sprawdzałem ale wysyłałem maila do MMC i tam określili że jest 2 dealerów, Tychy, Rzeszów - oczywiście dzwoniłem i dupa. Dzwoniłem jeszcze np z oferta na otomoto owszem jest aukcja dealera z Krakowa INTENSE 2009 sportback - dzwonię i mówią że nie ma, że tylko sedan. I tak w koło macieju. To po co to ogłoszenie nieaktualne na otomoto jest???

Mitcar nie ma na 200% - tylko już porezerwowane. Albo handlowiec jest taki zorientowany, że dwoma rękami własnego tyłka by nie znalazł.

Łódź - może ma, może nie. Już cierpliwość mi się kończy - i jakoś nie chce mi się wierzyć że ten intense gdzies tam w polsce jest. Raz dealerzy mówią że jest, potem że już nie ma, że tylko sedan - jakaś chora sytuacja - jedno mogę powiedzieć, poziom obsługi poza na prawdę nielicznymi wyjątkami zakrawa o kpinę. Handlowcy są nierzetelni, pieprzą farmazony, że aż nie chce się słuchać, wprowadzają w błąd - to tyle na temat obsługi w mitsubishi - a pisze to ponieważ od kilku miesięcy dzwonię po różnych dealerach MITSUBISHI. Inni dealerzy samochodowi pewnie poziomem za bardzo od nich nie odstają, ale czy to jest powód do dumy?

Trik - 22-10-2009, 21:20

lynx napisał/a:
... handlowiec jest taki zorientowany, że dwoma rękami własnego tyłka by nie znalazł.

Jeszcze sprawdź na Litwie i w niemcewie (w obie strony podobne odległości) i będziesz miał końplet. :wink: Ale fakt faktem, żenada, normalnie ręce ... (i pierśi u starej kobiety) opadają, żeby nie mieć lub nie chcieć mieć paru egzemplarzy bezproblemowo.

lynx - 22-10-2009, 22:04

Trik napisał/a:
Jeszcze sprawdź na Litwie i w niemcewie (w obie strony podobne odległości) i będziesz miał końplet. :wink: Ale fakt faktem, żenada, normalnie ręce ... (i pierśi u starej kobiety) opadają, żeby nie mieć lub nie chcieć mieć paru egzemplarzy bezproblemowo.

wiesz co, już nawet nie chodzi o to że tego samochodu nie ma, ale dzwoni się do nich i rozmawia jak z debilami.

Jestem w salonie i mówię, że jestem zainteresowany intensem, sportbackiem w ofercie 3x33%, Pan elegancko spisuje dane i mówi że oddzowni jak znajdzie samochód. No i dobra. Dzwoni jeszcze tego samego dnia, łał myślę sobie - jaki zorganizowany i słowny facet - nie wyglądał na takiego. Ale dzwoni z inną propozycją, rocznik 2008 taniej 12000 myślę sobie - jest nieźle. Kupuję. Ale z żoną się tak zastanawiamy i dochodzimy do wniosku że taki upust to może być tylko przy gotówce a ja zaznaczałem że chce 3x33%.

Więc, zadaje sobie pytania:
1. Po co koleś zawraca mi głowę z opcją która mnie nie interesuje?
2. Dlaczego nie informuję, że chodzi o płatność gotówką? No chyba to dość ważne!

No ale nic, nie daję za wygraną, jedziemy do salonu - zamówić samochód. W salonie - no więc okazuje się, że musi sprawdzić, czy INTENSE jeszcze jest w stocku czy gdzieś tam. Teraz okazuje się że rezerwacja na stocku trwa 3 dni -więc teraz się pytam czemu tydzień wcześniej jak byłem w salonie nikt mi o tym nie powiedział - może bym zarezerwował, a teraz to możemy sobie pogadać o dupie maryny.

ok, ustalamy. Cenę, pytamy jeszcze dokładniej o niektóre sprawy, bonusy - Pan ma twarde stanowisko i twierdzi że wiele więcej dać nie może, a ja wiem że ludzi z invitami więcej dostają - ale przecież na razie samochodu jeszcze nie ma. Więc rozstajemy się z Panem, jak będzie samochód to wtedy jeszcze pogadamy o gratisach.

Po tygodniu! - ile może trwać sprawdzenie w systemie - gdzie jest intense? Panu zajęło to 5 dni roboczych. I okazało się że nie ma samochodu i że ma mitcar lub autotest, ale żaden nie miał i inne też nie mają.

Już mi się nie chcę pisać, o poprzednich kontaktach z innymi dealerami.

Trik - 22-10-2009, 23:11

Zostaje Litwa http://www.mitsubishi-mot...pricelist&id=69
Najbliżej granicy (90km) jest w Alytus
lub Niemcy.
Można też zagadać z przygranicznymi salonami odnośnie sprowadzenia auta z zagranicy, ale takie rzeczy to w cztery oczy nie na telefon.
Albo brać invite i doposażyć. Tylko na czym Tobie najbardziej zalezy w stosunku do wesji Intense

lynx - 23-10-2009, 08:35

Trik napisał/a:
Zostaje Litwa http://www.mitsubishi-mot...pricelist&id=69
Najbliżej granicy (90km) jest w Alytus
lub Niemcy.
Można też zagadać z przygranicznymi salonami odnośnie sprowadzenia auta z zagranicy, ale takie rzeczy to w cztery oczy nie na telefon.
Albo brać invite i doposażyć. Tylko na czym Tobie najbardziej zalezy w stosunku do wesji Intense

inne kraje sobie odpuszczę, bez przesady. W intensie zależy mina tym czym się różni w stosunku do invite :)

Poza tym dziś będę badał sprawę w NISSANIE i może Toyocie. Jak mają podobne opcje finansowania to czemu nie.

jurekschroda - 23-10-2009, 13:53

Cytat:
normalnie ręce ... (i pierśi u starej kobiety) opadają, żeby nie mieć lub nie chcieć mieć paru egzemplarzy bezproblemowo.
Kod:

Jeśli faktycznie jest ich tylko kilka egzemplarzy w Polandowie to nic dziwnego, że jest problem/.

jaru23 - 02-11-2009, 11:06

Niestety na miśki jest tylu chętnych że nie ma w czym wybierać. Ja zamówiłem przedostatniego informa z grudniowej dostawy w Zabrzu, bo od ręki to nie ma szansy. A podobno mamy kryzys.
jurekschroda - 02-11-2009, 15:47

Kryzys*

* - nie dotyczy Mitsubishi

:mrgreen:

Crimson - 02-11-2009, 21:26

jurekschroda napisał/a:
Kryzys*
* - nie dotyczy Mitsubishi

Chyba jednak dotyczy:

Samar, 26.10.2009:

Oto sprzedaż czołowych marek japońskich na rynku europejskich we wrześniu:
- Honda: 29 465 sztuk (+7,5%)
- Mazda: 27 049 sztuk (+3,9%)
- Mitsubishi: 9 273 sztuk (-6,2%)
- Nissan: 41 581 sztuk (+27,5%)
- Suzuki: 25 169 sztuk (-7,7%)
- Toyota: 70 268 sztuk (+0,5%)

Oto sprzedaż czołowych marek japońskich na rynku europejskich w okresie styczeń-wrzesień:
- Honda: 196 106 sztuk (-9,4%)
- Mazda: 166 179 sztuk (-18%)
- Mitsubishi: 80 262 sztuk (-17,2%)
- Nissan: 262 778 sztuk (-5,1%)
- Suzuki: 196 814 sztuk (-3,1%)
- Toyota: 541 368 sztuk (-10,1%)

jurekschroda - 03-11-2009, 10:01

Chyba jednak nie dotyczy :lol: :lol: :lol: jeśli zajmiemy się tym co nam najbliższe, czyli naszym rynkiem.

Jak już masz do tego dostęp, to zamieść dane z rynku POLSKIEGO - może gdzieś tam kryzys jest, ale nie w Polsce . I na pewno nie w Mitsubishi - jeszcze nigdy nie sprzedano u nas tylu miśków ile w październiku.

sla - 03-11-2009, 11:12

Na samochody trzeba czekać w wielu salonach innych marek a było tak zawsze i nie ma to nic wspólnego z brakiem kryzysu. Gdyby go nie było to nie spadała by sprzedaż globalna a co za tym idzie produkcja.
Rudy_G - 03-11-2009, 22:02

lynx napisał/a:
Łódź - może ma, może nie. Już cierpliwość mi się kończy - i jakoś nie chce mi się wierzyć że ten intense gdzies tam w polsce jest

Właśnie w Satall w Łodzi zamówiłem Intensa dokładnie 16 paź i jeszcze były 2 sztuki. Teraz dostałem info że odbiór chyba za tydzień.

Ale też musiałem usiąść przy mapce na stronie MMC i dzwonić po kolei do wszystkich dealerów i pytać o Intense. W końcu się znalazł w Łodzi.

Tylko też mnie zastanawia jedna sprawa. Skoro każdy dealer może sprawdzić w systemie, gdzie są na przykład wersje Intense i nie znalazł tego, który ja znalazłem po 15 minutach dzwonienia to coś tu nie gra.
Może to jest tak że każdy dealer zamawia jakąś liczbę samochodów z danym wyposażeniem i musi je sprzedać. Jeśli nie trafił z wyborem i wziął więcej na przykład Invite zamiast Intense i mu się nie sprzedają, to stara się wcisnąć te, które ma.
Ja na przykład byłem bliski kupienia Invite dodając wszystkie gadżety z Intense, a sprzedawca tylko zacierał ręce. Nie dość że by sprzedał Invite, to jeszcze z mega dodatkami.
Dlatego polecam samodzielnie podzwonić i poszukać, bo może tak jak ja, będziecie mieli fart.