To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - SKRADZIONO COLTA GDAŃSK!

Rafal_Szczecin - 27-07-2009, 15:21

arekp napisał/a:
obawiam sie jednak ze jakies gnojki ukradly zeby pojezdzic,

raczej watpie, ze to gnojki. bardziej ktos kto troszke zna sie na samochodach, colt ma wbudowany immo w kluczyc i innym go nie odpalisz .

Anonymous - 27-07-2009, 16:03

Ja rozejrzę się w Siedlcach.Więcej wiary, chyba jeszcze żadnego auta nie szukało tyle osób. :D
Hubeeert - 27-07-2009, 16:16

Rafal_Szczecin napisał/a:
bardziej ktos kto troszke zna sie na samochodach, colt ma wbudowany immo w kluczyc i innym go nie odpalisz .

Poszedł na części moim zdaniem. Przykre ale prawdziwe.

saimon035 - 27-07-2009, 16:17
Temat postu: skradziono Colta
przykro z powodu straty, fotki zapodane na twardziela, Szczecin i Miedzyzdroje beda wypatrywac
Anonymous - 27-07-2009, 16:30

COlt ma seryjny immo... ale to nie jest problem dla kogos kto ma minimalne pojecie o elektryce, potrafi czytac diagramy i mysli choc troche logicznie.

Na pewno nie jest w stanie go ukrasc ktos kto nie mial z nimi do tej pory stycznosci ani doswiadczen bo tzreba wiedziec gdzie co sie znajduje i co i jak zrobic. Jezeli ukradl go taki typ, to napewno nie przez otworzenie i odpalenie auta.

Co do IMMO, to zdjac go jest baaardzo latwo. I jezeli ktos go odpalil to znaczy, ze wiedzial jak to zrobic. Wiec albo studiowal diagram tego modelu i trafila mu sie okazja, albo zobaczyl auto, i przeczytal diagram aby je ukrasc, co oznacza, ze akcja mogla byc zaplanowana.

Odciecie IMMO w tym modelu, jak ktos wie jak, trwa moze 3 minuty (i podejzewam, ze da sie szybciej nie baczac na uszkodzenia elementow wyposazenia wnetrza takich jak jakies tam plastiki itd..).

Na policje zapewne dzwoniles, ale moze upewnij sie czy auto nie zostalo odcholowane przez nich np za jakies tam bledne parkowanie (zdarzaja sie tacy maniacy). Mozesz obdzwonic firmy holownicze albo laweciarksie (pomoc drogowa), moze oni odcholowali na czyjes zyczenie. Z doswiadczenia wiem, ze wystarczy takiemu powiedziec, ze zatrzasnales kluczyki w srodku albo cos sie stalo z zamkiem i zeby odstawil ci auto pod dom, a on nie bedzie nawet wnikal w to czy masz kluczyki, dokumenty ani nic innego... Co innego jak ktos przyjechal prywatna laweta, zaczepil na wyciagarke i pojechal..

Podam link do tego tematu na innym forum ktore odwiedzam.

Jarastrn - 27-07-2009, 17:13

Witam,
rozejrzę się po Toruniu.
Oby się odnalazł

LANCERION - 27-07-2009, 17:21

przez podkarpacie nie przemknie nie zauwazony...wspolczuje :cry:
banan19po - 27-07-2009, 17:40

wczoraj na giełdzie w Rzeszowie Colta nie bylo Podkarpacie kontrolowane
halbog - 27-07-2009, 17:47

Popatrzę u siebie. Jak coś, to dam znać. Współczuję.
Pozdrawiam
Bogdan

missItachi - 27-07-2009, 17:54

Współczucia, ale zgadzam się co do tego, że zasili rynek części używanych...tak się robi np. w Szczecinie
Danyael - 27-07-2009, 17:56

Gdyby w razie był jeszcze w 3city to dam znać jak zobaczę.

Pozdr.

mar01cin - 27-07-2009, 18:04

Jestem z Podlaskiego sporo jeżdżę będe sie rozglądał ale tutaj wiem ze moze byc sprawa rozbiórki na częsci samochod mogl byc poprostu zapakowany na jakaś lawetę i już w mojej okolicy tak skradziono kiedys 3 polonezy w jedną noc.Policja powinna wiedziec miec jakichś podejrzanych przeciez to nie jest pierwszy skradzony samochod w Gdansku.
Piwor - 27-07-2009, 18:16

W najbliższą niedzielę, warszawska giełda będzie obstawiona, pozdrawiam. :)
Anonymous - 27-07-2009, 18:20

Będę miał oczy dookoła głowy.

jak pisze Hubert- auto poszło na części, dziś nie kradnie się samochodów aby sprzedawać je dalej (nie tej klasy). Za ok 2 tyg myślę że można zacząć szukać podobnych części na allegro i tak może sie uda...

Tym co to zrobili :axe: :axe: :axe:

Anonymous - 27-07-2009, 18:29

W Płocku też będę się rozglądał.

Co do imo w kluczykach są rozkodowywacze i da rade odpalić ale to wtedy by musiał być zawodowiec.