L200 Techniczne od 2006r - Sprzęgło w L200
HugoOrmo - 03-02-2010, 21:15
L200 napisał/a: | WITAM CZY KTOŚ KUPOWAŁ JAKIŚ ZAMIENNIK GDZIE?ILE KOSZTOWAŁ ? W SERWISIE ZA ORGINAŁ CHCĄ OKOŁ 3TYS. JESTEM PRZED WYMIANĄ I NIEWIEM GDZIE KUPIĆ
[ Dodano: 02-02-2010, 22:47 ]
WITAM . CZY WJEŻDŻAJĄC NA PIACH WYŁACZĆ ASP. JA NIE WYŁĄCZYŁEM I SPRZĘGŁO SIĘ CHYBA SPALIŁO . CO O TYM SĄDZICIE. |
wjezdzajac w teren - jakikolwiek - nalezy wylaczyc ASP...
wjezdzajac w teren, ktory jest bardziej wymagajacy niz prosta polna droga - wlaczaj reduktor
bą włajaż
mitsu2007 - 07-02-2010, 20:53
W nawiązaniu do mojego wątku o sprzęgle...
Tak wyglądają zdjęcia wykonane przez serwis do dokumentacji. Weryfikacja naprawy wykonana jest na podstawie tych właśnie zdjęć. Elementy sprzęgła są w ogóle nie oczyszczane...
Widać nawet płatki śniegu...
Nie byli w stanie odczytać nr producenta.
I zdaniem serwisu koło zamachowe jest bardzo mocno przegrzane!
A to moje zdjęcia po oczyszczeniu elementów. Bardzo mocne przegrzanie koła zamachowego po oczyszczeniu zniknęło...?
Tak wygląda praca serwisu
namotore - 07-02-2010, 22:50
ela na standardowych częściach to na asfalt i do śniegu małego. Jak tylko się gdzieś dalej wybieracie weźcie nowe sprzęgło i dźwignię transferu zamowcie
fazacz - 08-02-2010, 07:58
namotore napisał/a: | dźwignię transferu zamowcie | a co to takiego ??
namotore - 08-02-2010, 16:57
prawa dźwignia. Zmiana napędów.
fazacz - 10-02-2010, 19:28
no tak nie przeczytałem ze zrozumieniem
Kibloo - 12-02-2010, 09:53
mitsu2007, jak już mówiłem, ktoś cię wali po rogach... koło zamachowe jest ok, wato byłoby tylko sprawdzić czy nie ma bicia poprzecznego (ze wzgledu na temeperaturę przy "ponoć przegrzaniu")...
a w jakim stanie jest tarcza stalowa na docisku? łopatki docisku? Łożysko oporowe???
Czy te elelementy nie nosza śladów nadmiernego zużycia (np. mocno wypiłowane łopatki, luzy w łożysku...).
bo jeśli nie to ja stawiam na fabrycznie wadliwą tarczę sprzęgła...
pozdro
fazacz - 15-02-2010, 08:37
Kibloo napisał/a: | bo jeśli nie to ja stawiam na fabrycznie wadliwą tarczę sprzęgła... | to ja chyba już dwie takie miałem
Bandzior80 - 01-01-2014, 21:51
Witam . podłącze sie do umarłego tematu...
U mnie w mojej elce jest taki problem że odpalam samochód zimny nic nie słychać ze skrzyni żadnych odgłosów..... troszkę pochodzi słychać grzechotanie małe..... jak pochodzi dłużej słychać głośne grzechotanie i swiszczenie......to wszystko dzieje się na luzie .... jak włącze sprzęgło to wszystki cichnie i ładnie słychać mruk silnika..... Jest to bardzo drażniące.
Napeno miał ktoś już taki przypadek ....
Co trzeba wymienić żeby to ucichło.... Czy to będzie łożysko wałka sprzęgłowego ??????
Bo raczej to nie będzie łożysko wyciskowe......
Pozdrawiam i czekam na jakieś dobre rady ?????
PS. a możę jest za mało oleju ?????
|
|
|