To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - GALANT Psikusa

fck - 05-10-2010, 22:08

bardzo mi się podoba kolorek w Twoim galu. Obniżałeś go ???
KaWu - 07-10-2010, 10:05

Psikus napisał/a:
Tak to wygląda pod maską po montażu instalacji LPG

Ładnie upchane - nic nie widać, gratulacje dla instalatora.
Gdzie schowaleś sterownik :?:

Psikus - 08-10-2010, 21:38

KaWu napisał/a:
Ładnie upchane - nic nie widać, gratulacje dla instalatora.
postarali się chłopaki i jak do tej pory nic nie koliduje podczas jakiś czynności obsługowych. Zresztą oglądałem kilka samochodów od tej ekipy i w każdym wygląda to dobrze.Sterownik gazu jest obok akumulatora.
fck, nie jest obniżany, nawet poszedł troszeczkę do góry po montażu sprężyn przednich z sedana 2,5

Psikus - 13-10-2010, 19:33

sprawiłem sobie nowy gadżecik :mrgreen:

niestety muszę zadowolić się HEKO - JDMy ze swoja zaporową ceną i dostępnością są całkowicie poza zasięgiem;
Założyłem także nie uwiecznione na zdjęciach stoperki do wiecznie przesuwających się welurowych dywaników - stoperki pochodzą oczywiście z nowego C5 ( te z allegro łamią się już przy pierwszym montażu dywanika w samochodzie :evil: ) - teraz nawet długie nogi w szpilkach nie są im straszne :P

luckyluck - 13-10-2010, 20:05

Psikus napisał/a:
sprawiłem sobie nowy gadżecik :mrgreen:

Podobuje mi się, chyba i ja sobie sprawię... :)

robertdg - 13-10-2010, 20:14

Ładnie, ale ja to bym mial chrapke na JDM-y, niestety jestem świadomy ceny ;-)
Rafal_Szczecin - 13-10-2010, 21:38

a co to za stoperki ?
mozna wiecej informacji >?

Psikus - 13-10-2010, 22:04

robertdg napisał/a:
Ładnie, ale ja to bym mial chrapke na JDM-y
ja też miałem :wink:
Rafal_Szczecin, to takowe ciuliki które mocują dywanik do wykładziny podłogowej, wyglądaja jak na schemacie poniżej

2 dolne elementy idą w dywanik, 2 górne w wykładzinę podłogową - odwrotnie niż na powyższym rysunku :rolleyes:

Ja mam czarne w szarych dywanikach ale w katalogu Cz w nowym C5 występuje kolor nazwany "szary poranny" - kosztuje 1/3 ceny czarnego, ale trzeba było by zamówić, żeby zobaczyć co to w ogóle jest. Jutro wkleje fotki jak to wygląda.

jkrzysztof80 - 14-10-2010, 13:55

Psikus napisał/a:
-no i najważniejszy/najkosztowniejszy wydatek - instalacja sekwencyjna LPG - jak do tej pory ~3000km bez komplikacji, a ulga dla portfela - :D

Jaką wcisnąłeś butlę?

Psikus - 14-10-2010, 19:17

butla stako 42l bez cięcia schowków

zdjęcia stoperków

jkrzysztof80 - 15-10-2010, 09:22

Psikus, a ile wchodzi ci na maxa?

A co do stoperków to w VRce mam taki haczyk (fabrycznie mocowany) trzymający dywanik ale tylko od kierowcy

luckyluck - 15-10-2010, 10:08

jkrzysztof80 napisał/a:
A co do stoperków to w VRce mam taki haczyk (fabrycznie mocowany) trzymający dywanik ale tylko od kierowcy

Identycznie mam w swoim Avance. :roll:

pitbu77 - 15-10-2010, 10:16

Psikus napisał/a:
butla stako 42l bez cięcia schowków

Ja też mam taką butlę, wchodzi max 39 litrów i też nie ciąłem schowka podłogowego.
Irytuje mnie tylko tankowanie co 250 km :doubt:
Na trasie do Chorwacji nie przejechałem nawet całej Austrii...

Psikus - 15-10-2010, 11:29

Ja taki haczyk też mam w swoim i tylko od strony kierowcy, i mnie by on wystarczył bo mnie sie dywanik nie przesuwał, chodziło bardziej o dywaniki pasażerów którzy raczej nie zwracają uwagi na to gdzie się buty kładzie ani na to, że ktoś ma w samochodzie czysto i wypadało by aby taki stan rzeczy pozostał :evil:
co do butli wchodzi mi ok 40 litrów, chociaż ostatnio weszło 38, a tankuję cały czas na jednej stacji. Butla wystarcza mi srednio na 300 km mojej raczej normalnej jazdy głownie na odcinkach dom-praca

buhhu - 15-10-2010, 13:07

Imponujący Galant, kozak "kapcie" Gratulacje ! :)