To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Zlot 2010 -poważne i mniej poważne rozmowy na temat

Marcin-Krak - 04-09-2009, 00:56

londolut napisał/a:
My też płaciliśmy i wymagaliśmy i co? Źle było ;) ?

Nie. W związku z tym macie niepowtarzalną szansę na powtórkę z rozrywki.
Poza tym macie niezaprzeczalny atut - doświadczenie :mrgreen:
I koszulki będą ;)

A co marudzenia to trawa na Fregacie była nieskoszona i krawężniki urządzały polowania na samochody :P :mrgreen: :mrgreen:

cns80 - 04-09-2009, 07:49

londolut napisał/a:
Jeśli będzie to organizowała firma to nie będzie to już taki Zlot jak pozostałe :(
Może być nawet lepszy. Zależy od formy jaką wybierzesz. Byłem na imprezach gdzie pracownicy tych firm ograniczali się tylko do przygotowywania sprzętu (gokarty, łuki, wspinaczka, itp.) Prowadzącymi byli wyznaczeni ludzie z ekipy bawiącej się i było bardzo fajnie. Dodatkowo organizatorzy też się mogli bawić, bo mieli mniej obowiązków.
Proszę obecnych organizatorów o przedstawienie rozliczeń ile to wszystko kosztowało (w celu oceny na co się ew. porywamy) i jakie były atrakcje oraz dla ilu osób i przez ile godzin. Podobne zapytanie zadam kilku firmom z którymi przez to że będę polecony przez szefów marketingu bardzo dużych firm będę mógł łatwiej ponegocjować i zobaczymy co nam zaproponują. Oczywiście rozliczenie może być na PW :)

placet - 04-09-2009, 10:57

Ja mam takie pytanko troszkę OT ale dążąc do tych sponsorów, dlaczego MM nie są stowarzyszeniem?
Organizacji, klubowi, jest łatwiej pozyskać sponsorów posiadając osobowość prawną, wtedy firmy mają możliwość legalnego zaksięgowania wydatków i lepiej patrzą na taką sprawę,

Japan Motors - 07-09-2009, 23:12

placet napisał/a:
Ja mam takie pytanko troszkę OT ale dążąc do tych sponsorów, dlaczego MM nie są stowarzyszeniem?
Organizacji, klubowi, jest łatwiej pozyskać sponsorów posiadając osobowość prawną, wtedy firmy mają możliwość legalnego zaksięgowania wydatków i lepiej patrzą na taką sprawę,

Drodzy MM popieram zdecydowanie :!: Spotykając się z OS-em niejednokrotnie ten temat nam wyniknął. Osobowość prawna to ogromne ułatwienie w pozyskiwaniu finansowania zlotów i działalności klubu. Myślę, że jeszcze przed zlotem 2010 powinniście się o to zatroszczyć.

Co do naszego sponsoringu - czekamy na wybór Organizatorów i lokalizacji i wtedy będziemy w kontakcie 8) :biggrin:

halbog - 09-09-2009, 13:33

W kwestii lokalizacji pomyślałem o Opolu, a konkretnie nad Jeziorem Turawskim. Kiedyś pracowałem w Opolu, ze dwa razy byłem na jeziorem, ale co do szczegółów, to władni tu byli wypowiedzieć się koledzy i koleżanki z opolszczyzny :wink:
Pozdrawiam
Bogdan

londolut - 09-09-2009, 13:40

halbog, teraz Turawa jest zarośnięta choć i tak już zeszły brunatnice. Ośrodków na Turawie jest sporo tylko są:
1) zbyt małe aby w max 3 ośrodkach pomieścić 500 osób
2) standard jest bardzo niski...

Uwex - 09-09-2009, 14:00

halbog - byłem tam na zlocie Klubu Citroena - tak jak pisze londolut - nie ma szans na zakwaterowanie tylu osób w stosunkowo bliskiej odległości ! Nie mówiąc już o parkingach .
krzypolo - 10-09-2009, 21:56

BUBU napisał/a:
Adaho_krak napisał/a:
Wszystko się zgadza i tak było do tej pory, ale sam wiesz z dnia na dzień jest coraz więcej ludzików

I tu Adaś utrafiłeś w sedno , jest coraz mniej ośrodków które są w stanie przyjąć taką kupę luda , a będzie nas coraz więcej .
Za chwilę problem nie będzie polegał na organizacji , tylko na znalezieniu miejscówki :twisted:

Pozdrav

tak macie racje ... ja na następny przyjadę dwoma miskami........

Krzyzak - 11-09-2009, 09:30

a moze Borsk? - wiem, ze sporo klubow tam organizuje Zloty:

http://www.eholiday.pl/no...poczynkowy.html

kilka osrodkow po 200-250 miejsc noclegowych

halbog - 11-09-2009, 13:29

londolut, Uwex, Ostatnio na Turawie byłem w ubiegłym stuleciu :wink: tj. w 1996 roku, było fajnie, ludzie szaleli na wodzie itp. Wierzę, że nie jest to dobra lokalizacja..
Pozdrawiam
Bogdan

Marti - 11-09-2009, 22:31

Turawa odpada ze względu na coroczne zakwitanie sinic w dużym jeziorze (małe jest za małe ;) ) INFO TU , poza tym baza noclegowa praktycznie nie istnieje. To tyle na temat tych jezior.....
cns80 - 12-09-2009, 22:29

Ja proponuję nie szukać miejsca, bo to problem mniejszy niż znalezienie organizatorów. Będą organizatorzy to znajdą miejsce.
Adaho_krak - 13-09-2009, 12:34

cns80 napisał/a:
Ja proponuję nie szukać miejsca, bo to problem mniejszy niż znalezienie organizatorów. Będą organizatorzy to znajdą miejsce.

Święte słowa. :mrgreen:

margaret - 13-09-2009, 17:37

a zna ktoś ten ośrodek ?
http://www.owkrakus.pl/index.php?id=1

Morfi - 13-09-2009, 17:59

Smuci to, że nie ma chętnych :(