[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Wymiana gum stabilizatora - colt cao.
Anonymous - 13-02-2009, 13:41
SlaVkoEg napisał/a: | Mozliwe ze wystarczy dokrecic mocniej laczniki bo w sumie nie dokrecalem ich do oporu, bo nigdy nie wiem jak mocno je przykrecic |
Gwint ma wystawać 22 mm ponad nakrętkę.
P.S.
Cytat za Hubeeert: Wulgarym wykropkowany nadal jest wulgaryzmem.
rosomak1983 - 13-02-2009, 15:17
Panowie ze tak spytam czy mowicie tu o wymianie łaczników stabilizatora z gumami?
gregorbu napisał/a: | Gwint ma wystawać 22 mm ponad nakrętkę. |
czy gumy łacznika i gumy łacznika stabilizatora to to samo?
Wydaje mi sie ze nie ale potwierdzcie... Niedługo bede wymieniał łaczniki i myslałem ze to bajecznie proste...
londolut - 13-02-2009, 17:28
rosomak1983, wymiana łączników stabilizatora to robota na 30minut łącznie z małym piwkiem
Slavko wymieniał gumy na stabilizatorze (zaznaczone kółkami).
Łączniki drążka stabilizatora są zaznaczone na obrazku jako 1.
Anonymous - 13-02-2009, 18:40
gregorbu napisał/a: | P.S.
Cytat za Hubeeert: Wulgarym wykropkowany nadal jest wulgaryzmem. |
glupota, nie zgadzam sie z tym ostzrezeniem ale coz... sila wyzsza
Pozatym to czy te gumy maja lekko wchodzic?? Strasznie sie meczylem z wcisnieciem ich na stabilizator i bez sporej ilosci smaru nie byloby szans zeby je tam wcisnac.
londolut - 13-02-2009, 20:54
SlaVkoEg napisał/a: | Pozatym to czy te gumy maja lekko wchodzic | Jeśli to ma stabilizować jak sama nazwa wskazuje to musi być stabilne czyli nie ruszać się, nie wpadać w wibracje, nie przemieszczać się, nie zmieniać miejsca, nie przesuwać się Kapiszi ?
Anonymous - 13-02-2009, 21:27
wiem ze tam nie ma byc luzow ale jezeli przez pomylke w sklepie dali mi gumy do 1.3 to bedzie wchodzilo jeszcze ciezej niz ten co powinien dlatego sie zapytalem czy ma wchodzic az tak ciezko ze bez smaru sie nie ruszy??
Hugo - 14-02-2009, 00:13
SlaVkoEg gum od 1.3 nie założyłbyś za żadne skarby świata.
Anonymous - 14-02-2009, 00:20
Hugo przeczytalem juz o tym i mialem takie wrazenie z tymi gumami. Srednica otworu gum byla znaczzzzzznie mniejsza od srednicy stabilizatora, no ale moze takie juz te gumy sa. W kazdym badz razie weszly, wszystko zlozylem jak bylo wiec to pewnie sa te gumy
Miroslaw1305 - 14-02-2009, 10:04
koledzy NIGDY nie zakładamy części gumowych za pomocą smarowania smarem .Jest to karygodny błąd ,ponieważ smar prawie każdy ma w swoim składzie komponenty rozpuszczające gumę .ZAMIAST SMARU STOSUJEMY PASTĘ BHP.
Anonymous - 14-02-2009, 13:37
Miroslaw1305, wiem o tym ale nie mialem niczego takiego pod reka wiec posmarowalem troche smarem do lozysk i olejem silnikowym olej tez rozpuszcza gume??
Miroslaw1305 napisał/a: | ZAMIAST SMARU STOSUJEMY PASTĘ BHP |
a co powiesz na plyn hamulcowy?? tez jest tlusty a w sumie nie żre gumy.
Krzyzak - 14-02-2009, 13:45
ja tam smaruje gumy zwyklym mydlem lub specjalna pasta do uszczelek rur kanalizacyjnych
rosomak1983 - 14-02-2009, 14:01
SlaVkoEg napisał/a: | olejem silnikowym olej tez rozpuszcza gume?? |
tak jest szkodliwy dla niej
Hugo - 14-02-2009, 15:18
Krzyzak napisał/a: | ja tam smaruje gumy zwyklym mydlem | Dokładnie. To najlepsze rozwiązanie, które zawsze stosuję w ciasnych połączeniach guma-guma i guma-metal. Miroslaw1305 napisał/a: | koledzy NIGDY nie zakładamy części gumowych za pomocą smarowania smarem .Jest to karygodny błąd ,ponieważ smar prawie każdy ma w swoim składzie komponenty rozpuszczające gumę | A przede wszystkim klei się piach i kurz co powoduje znacznie przyśpieszone zużycie gumy.
Anonymous - 14-02-2009, 22:32
gregorbu napisał/a: | Gwint ma wystawać 22 mm ponad nakrętkę. |
Nie pojdzie tak bo zamiennik jest dluzszy od oryginalu No chyba ze 22mm + roznica pomiedzy zamiennikiem a oryginalem ale problem tkwi w tym ze nie pamietam juz o ile jest dluzszy wiec dokrecilem do oporu
londolut - 15-02-2009, 11:24
SlaVkoEg napisał/a: | Nie pojdzie tak bo zamiennik jest dluzszy od oryginalu | Jeśli jest dłuższy no to SlaVkoEg napisał/a: | 22mm + roznica pomiedzy zamiennikiem a oryginalem | I radzę o to zadbać bo mogą się później dziać różne dziwne rzeczy.
|
|
|