To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - "Spy-photo" Nowe Mitsubishi Crossover

michalp - 27-11-2009, 09:26

Tylko żeby poszli śladem np. Audi i dali jakieś ciekawe silniki...
Bo np. dla mnie największą wadą Outlandera jest brak jakiegoś fajnego 2.0T w benzynie czy 3.0 w dieslu.

Paweł_BB - 27-11-2009, 17:33

michalp napisał/a:
Tylko żeby poszli śladem np. Audi i dali jakieś ciekawe silniki...
Bo np. dla mnie największą wadą Outlandera jest brak jakiegoś fajnego 2.0T w benzynie

No właśnie, jeśli chodzi o tego Baby Outlandera to benzynka 130-150 KM mi styknie choć jeśli będzie w ofercie jakiś mocniejszy silnik to chętnie wezmę, może chociaż ten 1.5 turbo z Colta CZT/Ralliarta będzie - zawsze to 150 KM z turbiną i zawsze można go troszkę podkręcić a moment obrotowy i tak będzie duży 8)
Ale w Outlanderze faktycznie bardzo brakuje dużego silnika, miał być zdaje się 3.0 V6 benzyna ale chyba zrezygnowali z niego.

Trik - 27-11-2009, 23:14

Nooo, jeżeli taki zostanie jak na foto to wymieniam swego Lancera. Tylko żeby kofer był większy, a wnętrze porównywalne z Lancerem. No i motur ze 2 lytry w benzynie :wink:
Paweł_BB - 28-11-2009, 07:26

Trik napisał/a:
No i motur ze 2 lytry w benzynie :wink:

Moim zdaniem nierealne choć oczywiście bym chciał, jednak konkurencja też nie daje takich dużych silników, np. Suzuki SX4 miał 1.6 107 KM (teraz po lifcie ma 120 KM) i diesla 1.9 120 KM.
2.0 w benzynie dają dopiero do małych SUVów typu Vitara, Rav4, Qashqai (Koleos ma nawet 2,5 w benzynie o mocy 170 KM) o długości 4,5-4,6 m, ten nowy Misiek chyba nie przekroczy 4,1 m.

Trik - 28-11-2009, 22:11

jeśli idzie o końkuręcję to raczej Qashqay. SX4 to mikrus :lol:
Co do długości to może byc w okolicach 4,4m, na Bolka oko oczywiście, Qashqay-a 1.6 ma mój szwager i z lekka mu zazdraszcam, ale mniętki jakiś i kiepa po zakrętach lata. Zatem jest delemat i wszystko rozwieje pierwsza jazda. :wink: Podobno 2 lytry diesel od Mitsu będzie w połowie 2010, ale z zamknietym, tym no DPF-em, czy jakoś tak. Zostaje benzina z czterama gałkanami kręconymi. Inaczej być niie może. :finga:

Hubeeert - 29-11-2009, 06:30

Nowy diesel Mitsu będzie miał pojemność 1.8 litra i moc 150KM :D
Paweł_BB - 29-11-2009, 07:16

Trik napisał/a:
jeśli idzie o końkuręcję to raczej Qashqay. SX4 to mikrus :lol:
Co do długości to może byc w okolicach 4,4m

SX4 ma 4150 cm, jest to w sumie autko miejskie i jak sądzę w ten deseń Mitsu będzie celować, Outlander ma 4665 cm i moim zdaniem Mitsu nie będzie robiło nowego modelu mniejszego tylko o 20 cm, cena wtedy też musiałaby być pewnie pod 90-100 tysięcy a np. max wypasiony SX4 kosztuje 65-70 tysięcy i w swojej klasie nie ma konkurencji, u mnie w Bielsku jeździ masa SX4 (większość 4x4).
Qashqai ma 4315 cm i jego ceny zaczynają się dopiero od ok. 70 tysięcy, jego wersje 4x4 dopiero od ok. 90 tysięcy :shock: w takiej cenie to już większe Outlandery chodziły... Tak więc moim zdaniem Mitsu będzie celować w konkurencję SX4 o wielkości 4,1-4,2 i cenach (mówię o 4x4) rzędu 60-80 tysięcy.

Robson86 - 04-12-2009, 11:26

Kompaktowy SUV będzie oferowany z zupełnie nowym silnikiem benzynowym 1.8 MIVEC, chociaz jest niemal pewne, że Mitsubishi doda wariant diesla na niektórych rynkach w niedalekiej przyszłości.
Pozdroo

tomekrvf - 04-12-2009, 12:47

Robson86 napisał/a:
będzie oferowany z zupełnie nowym silnikiem benzynowym 1.8 MIVEC

Powinno być "z zupełnie nowym silnikiem diesla 1.8MIVEC"

Paweł_BB - 04-12-2009, 19:47

Ten wygląd bardzo mi się podoba :wink:
Trik - 06-12-2009, 11:06

No mam zagwostkę :) Zmianiać Lancera czy nie. Żep nie długość maski (zdjęcie 1) to wyglądałby z profilu jak Suzuki Gr. Vitara :biggrin:
http://motoryzacja.interi...rvr,1406181,415
No i będzie miał 4,30m długości. Prawda leżała po środku. :)

Anonymous - 06-12-2009, 21:52

Trik, pewnie, że zamieniać - przecież z autem nie masz ślubu.
Trik - 06-12-2009, 22:36

jaceksu25 napisał/a:
Trik, pewnie, że zamieniać - przecież z autem nie masz ślubu.

A wieźmiesz mojego? :P Za jakieś 8 m-cy.

kordiank2 - 07-12-2009, 10:43

oto oficjalny text jaki otrzymałem z Japonii - krótka notka dla prasy w moim nieudolnym tłumaczeniu:

Mitsubishi Motors Corporation
Zupełnie nowy kompaktowy crossover bedzie nazywać się w Japonii "RVR"
- pojazd do sprzedaży w Japonii wiosną przyszłego roku -

Tokio, Japonia, 3 grudnia 2009 - Mitsubishi Motors Corporation (MMC) podjęła decyzję dotyczącą produkcji i nazwy zupełnie nowego kompaktowego crossovera - RVR.

Produkcja tego całkowicie nowego auta planowana jest na cały świat. W Japonii pojazd pojawi się już na wiosnę przyszłego roku.
RVR charakteryzuje się kompaktową bryłą zapewniając jednocześnie dużą funkcjonalną przestrzeń, ma przy tym być autem przyjaznym dla środowiska.

RVR będzie wyposażony w całkowicie nowy silnik benzynowy 1.8L MIVEC. Długość całkowita samochodu wyniesie około 4,3 m. Dzięki nowej konstrukcji jednostki napędowej i zwartej bryle nadwozia, projektanci osiągnęli w nowym crossoverze wysoką wydajność przy stosunkowo niskim zużyciu paliwa.
RVR uzupełnia gamę "terenówek" mitsubishi, w której znajduje się już dużych rozmiarów Pajero i średni Outlander.
Ten nowy kompaktowy crossover ukaże się na całym świecie: w Ameryce Północnej, Europie, wszystkich regionach Azji, w tym także w Chinach.

do tego dołączono oficjalne fotki (takie jak ten "błękitek" powyżej, więc nie powielam)

saphire - 07-12-2009, 12:35

IMHO nowy Outlander jest paskudny - nie ten "pysk" nie ten tył nie do tego auta - psuje całą bryłę a już dużo ładniej wygląda obecny outek - natomiast nowy RVR jest IMHO bardzo zgrabny, ładny i proporcjonalny - mi się bardzo podoba :-)