[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - WEJŚCIE AUX - PODŁĄCZANIE MP3 PLAYER
plecho1 - 12-09-2010, 22:41
Apropo tego gubienia fal to nie zdziwił bym się żeby z nowym odbiornikiem nie było podobnie. Na forum natknołem się na kilka tematów głównie wśród posiadaczy Outlanderów, którzy borykali się z tym problemem, gdzie wymiana nie pomagała. Problemem był niewłaściwy montaż anteny, nie miała styku z masą, karoserią auta w miejscu jej zamocowania.
dr2ke - 26-02-2015, 12:38
Witam,
Nie mam wejścia AUX w Lancerku (a niby mam wersję Invite). Opcję AUX na radiu wybrać można, ale brak dwóch złącz RCA. Czy ktoś montował taki kabelek, żeby podpiąć zewnętrzne źródło ? Np. telefon.
Widziałem filmik na youtubie, ale tam pewnie robił profesjonalista i to nie pierwszy raz
A ja mam trochę obawy, że coś pęknie albo że w ogóle nie da się podpiąć pod radio kabelka z dwoma RCA.
Pozdrawiam
Darek
mjsystem - 26-02-2015, 17:16
dr2ke napisał/a: |
Nie mam wejścia AUX w Lancerku | A masz w ogóle tę klapkę/zaślepkę? Być może Twoja wersja nie ma wejścia RCA, ale wtedy nie byłoby opcji wybierania w radio. dziwna sprawa.
dr2ke - 26-02-2015, 17:40
mjsystem napisał/a: | dr2ke napisał/a: |
Nie mam wejścia AUX w Lancerku | A masz w ogóle tę klapkę/zaślepkę? Być może Twoja wersja nie ma wejścia RCA, ale wtedy nie byłoby opcji wybierania w radio. dziwna sprawa. |
Zaślepki też nie mam. No dziwna sprawa ale nie mam też np. zamykania do schowka, który jest tuż przy dźwigni od ręcznego (ten niby na napoje). A z tego co wiem to większość Lancerków ma.
Opcję AUX można bez problemu na radiu wybrać.
Trik - 26-02-2015, 18:52
dr2ke napisał/a: | A z tego co wiem to większość Lancerków ma. |
No ma, po 2009 lub 2010 roku. Pierwsze roczniki nie maiły. Mój też nie miał, a już ma razem z dodatkowym gniazdem zasilania od RA.
tyku - 26-02-2015, 20:04
Trik napisał/a: | Mój też nie miał, a już ma razem z dodatkowym gniazdem zasilania od RA. | Prosimy o fotkę i numer części.
Lucas123w - 27-02-2015, 19:57
Fotki AUX od MY11
Trik - 28-02-2015, 00:08
tyku napisał/a: | Prosimy o fotkę i numer części. |
Trzeba te numery mieć. Chociaż są tu http://www.mitsubishi-mot...sub_group%3D080
Ja zadziałałem na przysłowiowego wariata i za 150pln kupiłem co człowiek miał z RA. Wystarczyło podpiąć do wtyczki. PnP normalnie. 1h roboty dla laika, który czyta rysunki techniczne.
tyku - 28-02-2015, 11:30
Lucas123w, Dzięki za fotki. Mam tak samo zamontowany AUX w MY10.
Trik, Tobie chodzi o to, że masz w podłokietniku zamontowany AUX i zasilanie zapalniczki
Trik - 01-03-2015, 01:54
Mam w podłokietniku gniazdo zasilania AUX nie mam. Akurat w tym modelu RA tego nie było. Z resztą potrzebny mi ten AUX jak dziura w chodniku. Mam radio z OII ze zmieniarką i styka. Wstawię jeszcze, prawdopodobnie, gałkę biegów z ASX bo mi się podoba. Może zastanowię się nad kolorowymi zegarami z jakiegoś benzyniaka.
vampiria200 - 16-02-2016, 11:17 Temat postu: [CY2A 1.5] Przewód AUX Witam.
Ostatnio potrzebowałem dostać się do portu do podłączenia kompa w lancerze. Odruchowo (poprzednie auto Megane II) szukałem go za lewarkiem skrzyni biegów, pod pokrętłami klimy.
Znalazłem tam zaślepkę wyciętą dość równo (ale ręcznie) z plastiku, a pod zaślepką stan jak na zdjęciu. Pominę, że ktoś tam coś powycinał (jeśli ktoś wie o co mogło chodzić proszę o info), ale wisi mi tam jakiś przewód z wtyczką. Mam nadzieję że to AUX (radio moge na AUX nastawić)
Może ktoś pomóc z rozwiązaniem tej zagatki?
lurek - 16-02-2016, 12:42
może ktoś próbował zamontować coś takiego:
wiem że są w lepszej wersji, szwagrowi do hondy znalazłem kiedyś i chwali do dziś. Z tego co wiem do do lancera nie ma dedykowanej stacji.
tokyo - 29-02-2016, 23:19
Witam
Jezeli kostka czarna i beda tam kabelki zielony niebieski czarny ewentualnie rozowy tj aux z radia
vampiria200 - 03-03-2016, 14:28
Już zamontowałem dawno;) to był aux;) plus przewody od kamery cofania. dziwne bo mam radio zwykłe.
No ale AUX działa super.
jahrnecki - 06-02-2017, 22:04 Temat postu: Video AUX a MMCS Witajcie,
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Lancera Sportback, wersja Instyle z MMCS.
Powoli zagłębiam się w tego MMCSa, czytam poradniki itp, itd, ale mam pewien problem.
Chciałem przesyłać obraz z telefonu na MMCSa. ( tak wiem, AUX in motion, trzeba kombinować ze stykami wewnątrz, ale o tym później)
Skonstruowałem sobie następujący układ :
Google Chromecast - podpięty do dokładnie takiego konwertera HDMI to AV (3xRCA) : http://allegro.pl/konwert...2,1&bi_c=233486
Następnie kabelkiem 3xRCA - 3xRCA do wejścia Video AUX które mam pod gałkami od klimatyzacji i nawiewów.
Żaden z elementów nie jest wadliwy, gdyż taka kombinacja odpala się na telewizorze w domu, który ma wejście 3xRCA ( Red, White, Yellow).
Niestety ekran MMCSa po kliknieciu AUX jest czarny - nie ma ani obrazu ani dzwięku.
Czy ktoś z was może wie, czy taka konfiguracja jest wogóle możliwa i powinna działać?
Chciałbym uniknąć rozkręcania i dostawania się do tyłu MMCSa jeśli moje rozumowanie jest błędne i to nie zadziała.
Z góry dziękuje za odpowiedzi i przepraszam, jeśli niezrozumiale napisałem debiutancki post
|
|
|