Space Star Ogólne - [MSS 1.6] światła jazdy dziennej.
jarekg - 12-04-2011, 08:26
Ja chyba jednak wolałbym światła do jazdy dziennej.
Mam fabrycznie zamontowane halogeny i nie uzyłem ich jeszcze ani raz.
RaVciO - 12-04-2011, 20:26
jarekg napisał/a: | Ja chyba jednak wolałbym światła do jazdy dziennej.
Mam fabrycznie zamontowane halogeny i nie uzyłem ich jeszcze ani raz. |
Jeśli masz Spjesa po lifcie i zdecydujesz się na światła do jazdy dziennej, chętnie odkupię te halogeny
jarekg - 13-04-2011, 08:51
RaVciO napisał/a: | Jeśli masz Spjesa po lifcie ... |
Gdybym miał wybierać wolałbym do jazdy dziennej - jednak nie chce mi sie w to bawić, tym bardziej że coraz częściej myślę o sprzedaży misia.
pzdr
BarteX01 - 23-04-2011, 19:33
mam takie pytanie do oswietlenia w prawdzie wnetrza ale zawsze. mam mss family z 2001. czy mogę zamontowac ten zestaw? http://allegro.pl/mitsubi...1533594750.html szczególnie chodzi mi o te lampke do mapy(ta po lewej?) chciałpym zrobić otwór w podsufitce z przodu i podpiąć kabel do światła po środku. bedzie działało??
JCH - 23-04-2011, 19:40
BarteX01 napisał/a: | szczególnie chodzi mi o te lampke do mapy(ta po lewej?) | O ile dobrze widzę to po lewej na w/w aukcji to lampki wraz ze sterowaniem szyberdachu. Ty musiałbyś kupić te lampki po prawej. Na logikę powinni działać jak podepniesz się pod główną lampkę.
szkuba - 31-07-2011, 18:33
w końcu się zebrałem żeby wrzucić fotki:
Świtała to okrągłe lampki firmy Wesem model DZ2 na żarówkę P21W. Montaż wymagał demolki zderzaka i z bliska nie wygląda zbyt dobrze dlatego się nie pochwalę zbliżeniem
Przepraszam za słaby schemat ale nie mam lepszego. Napięcia sterujące były zbierane ze skrzynki bezpieczników. Światła zasilane bezpośrednio z aku przez 15A bezpiecznik. Dwuobwodowy przełąznik w kabinie pozwala na wyłączenie świateł lub dołączenie tylnych pozycji w czasie np. deszczu.
cns80 - 01-08-2011, 09:15
szkuba napisał/a: | Świtała to okrągłe lampki firmy Wesem model DZ2 na żarówkę P21W | A jaki masz nabity nr homologacji ?
I zdaje się są za nisko, bo według przepisów powinny być 250 mm od ziemi.
szkuba napisał/a: | Dwuobwodowy przełąznik w kabinie pozwala na wyłączenie świateł lub dołączenie tylnych pozycji w czasie np. deszczu. | Rozumiem że wymaganej przepisami automatyki nie masz ?
szkuba - 01-08-2011, 20:16
Po kolei:
- numerów homologacji teraz nie pomnę jak przestanie padać to zajrzę, wg producenta jasność świecenia to 470 kandeli
- dolna krawędź powierzchni świecącej jest 26,5 cm na ziemią
- automatyka jest oczywiście, przełącznik jest tylko po to żeby przełączać tryby pracy czyli
I-zapalają się przednie światła po przekręceniu kluczyka w pozycji ACC a gasną po włączeniu normalnych pozycyjnych
0-nie działają w ogóle
II-zapalają się przednie i tylne światła po przekręceniu kluczyka w pozycji ACC a gasną po włączeniu normalnych pozycyjnych
Można mignąć długimi i dzienne nie gasną.
bonnie77 - 12-08-2011, 19:13
Witam wszystkich
Mam pytanie czy ktoś montował światła dzienne w miśku po lifcie 2003r, konkretnie widziałem fajne miejsce w grillu i podejrzewam że będzie spełniało parametry montażu, tylko zastanawiam się do czego je przykręcić ( grillowany zderzak raczej odpada, szukał bym raczej czegoś bardziej stabilnego ), pytam bo jeszcze nie kupiłem a tak bez sensu dla samego obejrzenia nie bardzo mi się chce demontować zderzak
Może macie jakieś foty to wrzućcie.
Zamieściłem jakiś czas ten temat w technicznych, ale... jakoś nikt niczego nie wrzucił.
Pozdrawiam
Paweł
bogdan54 - 14-08-2011, 18:15
Ja będę montował , tak jak na foto z prawej strony samochodu .Tylko nie wiem kiedy . Mocowanie najprawdopodobniej na "klej" taki jak do szyb .
[img] [/img]
bonnie77 - 15-08-2011, 09:41
Może to jest i pomysł , nie wiem dlaczego nie brałem kleju pod uwagę i szukałem opcji na twarde przykręcenie gdzieś do karoserii
SiMa - 15-08-2011, 10:29
bogdan54,
Mam do Ciebie pytanie poza tematem:
Skąd wziąłeś ten "siatkowaty" grill (atrapę chłodnicy)??
Mój jest popękany i musiałbym go wymienić
bogdan54 - 15-08-2011, 11:44
Zrobiłem...... z koszyka rowerowego
bonnie77 - 15-08-2011, 18:20
Panowie i Panie pytanie
Kto z was reflektowałby na zakup świateł dziennych ( w rozsądnych cenach max do 180 zł ), ale w dobrej jakości ( najmocniejsze diody, wszystkie atesty i kraj pochodzenia np Niemcy lub inne kraje europejskie )
Pytam ponieważ przy większej ilości sztuk można coś lepszego wynegocjować ( w pierwszej kolejności wrzucam do siebie prezentując wygląd i działanie także ryzyko biorę na siebie )
Wymiary idealnie w grill, ale nie będę się rozpisywał.
Jeśli są chętni proszę się wpisać a ja zobaczę co mogę zorganizować, w jakiej cenie i czasie ( możliwość wystawienia faktury VAT wchodzi w grę )
Pozdrawiam
szkuba - 24-08-2011, 22:50
cns80 napisał/a: | A jaki masz nabity nr homologacji ? |
E13 0001
bonnie77 napisał/a: | najmocniejsze diody, | osobiście nie brałbym tych najmocniejszych ale właśnie najsłabsze z tych naprawdę homologowanych. Wg przepisów moc świateł dziennych może się zawierać między 400 a 1200 kandeli, prawdę powiedziawszy te o mocy świecenia z górnej granicy (np fabryczne diody z Opla Insygnia) potrafią być irytująco oślepiające nawet w słoneczny dzień. A nie chodzi chyba o to żeby kogoś irytować tylko zaznaczyć swoją pozycję?
Widziałem te diody zamontowane na żywo i muszę powiedzieć że były zauważalne natomiast nie oślepiały, polski producent i cena przystępna:
Fristom
|
|
|