Nasze Miśki - Black Beauty by robertdg
super bizon - 04-11-2009, 14:35
Witam. Tak na moje to bardzo ładny Galant. Choć po przeczytaniu i zobaczeniu wszystkich postów to napisze co mi się podoba a co nie. A więc tak podobają mi się felgi, migacze w lusterkach ,kolor, itd. A jeżeli chcesz zmienić wydech to zmień na jakiś cichy bo inaczej głowa ci pęknie szczególnie jak będziesz gdzieś sypał na autostradzie przy dużych prędkościach i długiej jeździe to by było nie do wytrzymania. Druga propozycja to jak najszybciej zrobił bym coś z tą rdzą na nadkolach bo później będzie problem. To tylko moje małe sugestie.Ale ogólnie podoba mi się, a w przyszłości jak będę zmieniał auto to na gala lub carisme po lifcie.POZDRO.
robertdg - 04-11-2009, 16:42
super bizon, Dzieki za ocene, nadkola bedą zrobione w jak najblizszym i najszybszym czasie, a z wydechem to nie jest łatwo, zeby wygladal ladnie i nie wyl za glosno to trzebabyloby zainwestowac mnostwo kasy, za komplet MagnaFlow, uslyszalem cene 3000zł, dla mnie to troche za duzo, tymbardziej ze moj wydech jest w bdb stanie a wolalbym zmienic ewentualnie sam koncowy, oczywiscie z nierdzewki, gdyz w swoim Galu taki mam i jest leciutki jak piorko;-)
jkrzysztof80 - 04-11-2009, 22:01
robertdg napisał/a: | osobiscie marze o Galu TwinTurbo ale w sedanie |
polecam możesz zajrzeć do swinks_uk ma takiego, ale koszty utrzymania wzrastają kilka razy . Tutaj aż tak nie odczuwam tego ale w Polsce mógłbym pracować na samochód tylko. Chociaż po założeniu gazu trochę odciążyłem kieszeń bo zamiast 20l paliwa leje 20 l gazu, a gaz 2 i troszkę raza tańszy niż paliwo
robertdg - 04-11-2009, 22:48
jkrzysztof80, zycie jest po to aby z niego korzystac, po co sie przejmowac na zapas, a pozniej zalowac czegos czego sie nie zrobilo, poki mozlwosci phaja sie drzwiami i oknami trzeba z nich korzystac bo nie wiadomo kiedy nastanie sadny dzien, a po wszystkim pozostana mile wspomnienia, ogladalem fure swinksa, elegancka, kozacka , oczywiscie tez bym wolal gaz, wkoncu ekologiczniejsze paliwo szkoda tylko ze za jazde w polsce na ekologicznym paliwie nie ma znizek do Insurance, etc.,
jkrzysztof80 - 04-11-2009, 22:56
robertdg, w Polsce wszystko odwrotnie jak zwykle
Frendzel76 - 08-11-2009, 09:11
witaj bardzo ladne wiele pracy wniego wlorzyles zycze ci beawaryjnej jazdy
banan - 09-11-2009, 11:09
Hej, wg mnie wyglad zmienil sie juz czesciowo na plus, zgadzam sie chyba w wiekszosci z Hugo:) zawsze najlepsze pakiety to te seryjne z najmocniejszych modeli,wiec nie ma co sie brac za upiekszanie, skoro zrobili to juz najlepsi profesjonalisci, kiedys te felgi mi sie strasznie podobaly, teraz maly progres (choc na zime bym je zostawil:) - wole rzeczywiscie do tego auta 5 cienkich ramion,wygladaja swietnie w kazdym kolerze(srebrne,czarne..)). Po jakims czasie doszedlem do wniosku, ze tak wieloramienne felgi pasuja do malych aut, w przypadku Mitsu to np Colt, tam beda efektownie wygladac(wg mnie)! Brewki, czy jak to sie nazywa, to juz wymysl podmiejskich dekoratorow, znow wg mnie, nie wytrzymalbym z nimi;) Co do wydechu, wole dobrą muzykę, lub czasem po prostu porozmawiać z pasazerami, efektowny wydech zarowno, jak i spojler jest znacznie potrzebniejszy w Evo lub Subaru, moim zdaniem nie w Galantach,zawsze jezeli jest zbedny spojler ( nie dociska,chyba, ze masz juz 2,5 zamiast 2,0 pjemnosci i startujesz w torowych bitwach,choc nie wiem,czy i tam by sie tak bardzo przydal),generalnie galant na + choc szkoda, ze nie 2,5 bo prawdopodnie spalał by niewiele wiecej, kto ma to pewnie powie, ze 2litry na 100km, a za to ile otrzymujesz,pozdrowienia i powodzenia w dazeniu do idealu!
robertdg - 09-11-2009, 21:10
banan, coz za tresciwa i zwiezla wypowiedz podoba mi sie DZIEKI. Tez jestem zwolennikiem wydechu cicho brzmiacego jednak obecna koncowka niebardzo pasuje do tego auta
mkm - 09-11-2009, 23:41
robertdg napisał/a: | obecna koncowka niebardzo pasuje do tego auta |
Nic nie stoi na przeszkodzie, zeby ja uciac, skorzystac z promocji z tego tematu: http://forum.mitsumaniaki...highlight=ulter
przyspawac i cieszyc sie nowym wygladem.
robertdg - 11-11-2009, 13:33
mkm, to o czym piszesz to dla mnie najmniejszy problem, ale nie chcilem naruszac oryginalnej budowy wydechu, tymbardziej ze wyech jest z nierdzewki.
Wojtas24 - 11-11-2009, 15:11
Niom Niom Furencja Niczego Sobie:):):) też chciałem kupic sobie Galancika ale ta pojemność 2.0 mnie przeraza dokladnie mowiąc opłaty :)
Piękny Samochodzik
Pozdrawiam
SHARK1979 - 11-11-2009, 16:58
robertdg napisał/a: | nasadki na lampy (brewki, okulary) |
Junior ma identyczne a autko spox
NadiR - 11-11-2009, 17:36
robertdg napisał/a: | tucci, Ja wciaz czekam na propozycje uzytkowników odnośnie tłumika, choć moje ukierunkowania ida na Apexi Style Burn |
Repliki tłumiki z allegro będa tylko darły japę.
Poza tym sam tłumik Ci nic nie da, jak wydechu od kolekotra nie zmienisz na przelot.
Poleć na grubo i zrób pełen przelot na kwasie 2,5" na 2 przelotowych tłumikach- N1 A-spec RS Type 2,5 cala, w ost. można zawsze włożyc silenecer co by go wyciyszć podczas odwożenia dzieci do przedszkola czy trasę
Napisz do firmy M-tech lub El-tec Wawa. Robią robotę!
Ogólnie plastyk na reflektorach do wy..... rzucenia
Zostaw go OEM Mitsu w surowym japońskim JDMie! bez żadnych festyniarskich akcentów, co to zderzaki tylne na 1 poście, to nie Golf
ps.
A z tym artykulem o oleju to niezły ... go napisał.
Po co wym. olej do smażenia frytek, lepiej smażyć na jednym 20 lat:D ile siana zostanie
Co do fel mogą być:, chociaż może lepiej takie JDM kólko:
Nie uzywamy wulgaryzmow nawet wykrzaczkowanych.
robertdg - 11-11-2009, 19:07
Wojtas24 napisał/a: | też chciałem kupic sobie Galancika ale ta pojemność 2.0 mnie przeraza dokladnie mowiąc opłaty |
Opłaty, jezeli chodzi o akcyze to najnizsza granica, cos koło 3%,
za ubezpieczenie płace niecały 1000zł OC i NW (30%znizek), zobacze ile zapłace teraz za niecale 2 tyg konczy mi sie ubezpieczenie, a w czawrtek przegląd
NadiR napisał/a: | Co do fel |
Ja osobiscie myslalem o 8' DBV z szerokim polerowanym rantem i czarnymi ramionami, mialem je nawet na aucie ale zrezygnowalem, za szerokie lacie i chyba co roku musialbym malowac blotniki bo kamienie wyrzucane spod opony by mi obdzieraly cale ranty
takie jak te ale czarne ramiona
robertdg - 12-11-2009, 16:48
No a dzisiaj Misiu był na przeglądzie, miły Pan trzepał auto z każdej strony przez prawie godzine, już mnie kręgosłup zacząl boleć od stania i czekania, na poczatku jak podpiał analizator spalin, myślał ze silnik nie chodzi, bo pomiary coś ledwo drgnęly, kazal mi uruchomic silnik, na to ja do niego ze silnik pracuje, po czym gosc tak ze zdziwieniem kiwnal glowa, ogólnie przegladajac samochod nie odezwal sie ani slowem, po wszystkim kazal mi odstawic auto na parking i przyjsc do biura, wystawil kwitek, nabil pieczatke, no to sie go pytam czy nie zauwazyl jakichs defektow w aucie, na to on odpowiedział "jedynym defektem sa te ramki na przednich lampach, ale oglnie samochod we wzorowym stanie" po czym podał grabe i zaprosil za rok jak usluszalem te slowa to normalnie czulem sie jak skowronek
|
|
|