To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Silver - VenO

tresorex - 18-04-2013, 21:05

D1VenO napisał/a:
A71D / dzięki za info cenna wiedza ;P

Tak myślałem bo mam ten sam i na zdjęciach wygląda identycznie jak mój :) (gdybyś się pozbywał pakietu avance to daj znać ;) )

Gdzie można kupić te klaksony? W colcie miałem trąby z kompresorem ale w galancie trudno będzie je upchnąć. Możesz zrobić dokładną fotkę jak je masz zamontowane?

danino88 - 18-04-2013, 21:07

Panowie, Vkę da się zmodować, jak każdy inny silnik, tylko po co jeśli nie jest to opłacalne ?
Kupując 6A13TT jest pewna moc, przy odpowiedniej konstrukcji. Zadbać o taki silnik i przy ośce i manualu zrobi niezłą robotę :)

Cytat:
to się okaże , bo ja mam wiedzę w hondach ale w galach nie. danino88 i kochaś na pewno mi podpowiedzą :D

a mi się wydawało że coś mieliśmy robić, tylko do końca nie pamiętam czy vkę czy vrkę, hmmm... przypomnisz ? 8)

Tomek - 18-04-2013, 21:19

Cytat:

Panowie, Vkę da się zmodować, jak każdy inny silnik, tylko po co jeśli nie jest to opłacalne ?

od tego się rozmowa zaczęła

D1VenO - 18-04-2013, 21:35

Tylko po co sie klucicie ? Tyle negatywnej emocji hehe

Panowie jesli bym mial takie podejscie ze po co jak sie nie oplaca to po kiego grzyba cokolwiek robic. Tuning nigdy nie byl oplacalny i nigdy sie nie zwraca. Chodzi o satysfakcje z dobrze wykonanej roboty. Przykladowo ten gwint czy glupie klaksony. Mam 1 w polsce i mam rogala na twarzy.

Przestancie patrzyc przez portwel :) pieniadze szczescia nie daja dopiero zakupy :)

Jak nie znacie sposobow tjuningu to trzeba obadac hamburgerow. Oni na bank maja jakies patenty.

Vr4 nie wsadze bo mam model 99 i budy spawac i ciac nie bede. Kupowac vr4 nie chce bo mam tego w dobrym stanie. Jak bym mial cos kupowac to na bank kupil bym dodga magnum srt z hemi 5,7l i wtedy nic nie trzeba modowac i nie ma fanu :)

Nie jest wykluczone ze zapakuje v6 i nie wystawie auta na sprzedaz wlasnie zeby kupic takoe magnum. Nieznane sa wyroki pana :)

Torp12 - 18-04-2013, 23:27

D1VenO napisał/a:

Tuning nigdy nie byl oplacalny i nigdy sie nie zwraca. Chodzi o satysfakcje z dobrze wykonanej roboty.

Mistrzowska płenta :)

D1VenO - 26-04-2013, 10:06

hardcorowo musi być a nie jakas tam pitupitu

chyba faktycznie nie ma miejsca na dokładkę :rolleyes:

Fragu - 26-04-2013, 10:29

To teraz jeszcze jakieś nowe google maps powinni dla Ciebie zrobić - z zaznaczonymi drogami po których dasz radę przejechac :twisted:

kozak!

Tomek - 26-04-2013, 10:43

D1VenO, to jest najniższa gleba na tym gwincie? (ile to daje minus mm względem serii ?)
mógłbyś zrobić fotkę na jakiejś równej nawierzchni, z przodu i boku?
dzienx

D1VenO - 26-04-2013, 11:10

hehe chłopaki, specjalnie wjechałem w dołki, mniej więcej średniej wielkości śpiący policjant. Na razie nic nie spuszczałem. Co do gwintu to ja zjechałem tylko 5 obrotów a zapas jest jeszcze spory. Amortyzatory ustawiłem na starcie 10cm krócej niż poprzedni amor. pamiętajmy że na aucie sprężyny się ściskają. Ten z racji twardości mniej się ściska. Bez ruszania sprężyny auto siadło na 2 palce między kołem a nadkolem. teraz przód wpada do środka. tył jest wyżej, ale na dniach zmieniam łączniki staba bo uszkodziłem przy zdejmowaniu jeden i puka i wtedy podniosę przód o 1 obrocik, żeby życie było łatwiejsze hehe ;P

a na raceism jadę w dół

fotki chce zrobić jakieś ładne to wkleję.

D1VenO - 13-06-2013, 20:50

Jeszcze zwykle lecz niezwykłe V6

umyte oczyszczone odmalowane VHT do silników.

a tu mały Teaser

Fragu - 13-06-2013, 21:17

kochajj - 13-06-2013, 22:14

niech zgadnę - 6g13 Sohc TT
Ciekawe kto Ci takie pomysły podrzuca... przecież się nie da :mrgreen:

D1VenO - 13-06-2013, 22:43

Jakie turbo ? To przecie jest stara pompa od hydroforu. Posiadam takie 2szt.

Lepiej niech ten co glupoty opowiada zalatwi tego słonia do relokacji filtra oleju bo bez tego nie rusze hydroforów ;)

danino88 - 13-06-2013, 22:47

no właśnie, bo ja nie mam 8)
D1VenO - 13-06-2013, 22:51

Jak nie masz ? Chyba wyprzedzasz fakty ja dobiero ci wykrece go jak vr bedzie umnie na wakacjach :)