To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Nissan 200sx s14

karol220588 - 06-11-2009, 09:05

ja Chce tez takie autko .....

odrazu sie w oczy na ulicy rzuca

maklakus - 19-11-2009, 21:06

Audycja radiowa "Radio Lublin" Dźwięk moja nysa :) i kilka słów ode mnie + foty i jeden projekt body kitu dla firmy autoR mojego skromnego autorstwa :)

Błagam nie śmiejcie się jak gadam ;) całe szczęście kolega Jacek pięknie opowiedział " co to jest drifting" i uratował sytuację ;)

http://www.youtube.com/watch?v=joiD37PuJ0U

:)

Anonymous - 19-11-2009, 21:14

maklakus, daj cynk kiedy sezon na wiosne rozpoczynasz , ja tankuje krowe i jadeee :D .przynajmniej pokibicowac w miare mozliwosci.Gratki - od czegos trzeba zaczac nie? :) 3m sie Stary
rosomak1983 - 20-11-2009, 01:22

Bardzo ciekawe slowa kolegi Jacka. Powiedziane w sposób ze nie sposob tego nie kupić (uwierzyć ze tak jest... )

PS A 4x4 maja jakies szanse w drifcie?

londolut - 20-11-2009, 01:30

rosomak1983 napisał/a:
A 4x4 maja jakies szanse w drifcie?
Nijak. AWD nie idą takim poślizgiem jak chcą drifterzy.
rosomak1983 - 20-11-2009, 01:33

Mitsu produkował cos z napedem na tylne buty????
londolut - 20-11-2009, 02:02

Tak ale dawno. O ile mnie nie myli pamięć (a może tak być) to Celestyna, Sapporo i coś jeszcze chyba.
karolgt - 20-11-2009, 02:33

Tutaj masz podobny wątek :)

No to Nissan widać szykuje się do profi jazdy :)

a masz jakieś drugie auto do jazdy na codzień? bo jednak po takim full przystosowaniu do driftu to ciężko wyjechać na ulice, jeszcze lato - sucho na drodze - ok, ale w zimie albo na mokrym to troche ciężko.

maklakus - 20-11-2009, 10:20

karolgt napisał/a:
a masz jakieś drugie auto do jazdy na codzień? bo jednak po takim full przystosowaniu do driftu to ciężko wyjechać na ulice, jeszcze lato - sucho na drodze - ok, ale w zimie albo na mokrym to troche ciężko.

jeszcze nie... ale na wiosnę szykuję się suzuki swift lub colta nowego :)

... bo faktycznie bardzo ciężko tym na co dzień śmiga.... mokrego asfaltu boję się jak ognia nie wspominając o sniegu ;)

Jacek który mówił w audycji na co dzień wykłada na uczelni... tak więc potrafi pięknie przemawia do ludu ;0

Anonymous - 20-11-2009, 10:30

maklakus napisał/a:
Jacek który mówił w audycji na co dzień wykłada na uczelni... tak więc potrafi pięknie przemawia do ludu ;0

haha a to dobre ,a Wariat sam smiga łyczywami, ładny to przykład dla podopiecznych :>?

TommiCrazy - 20-11-2009, 11:07

jazda poslizgami oraz driftowanie to nie zawsze dokonca to samo.... w drifcie chodzi o to by poslizg byl jak najdluzszy a w rajdowej jezdzie czteronapedowka poslizg jest dalej nastawiony na jak najszybsze pokonanie zakretu i wyjscie na prosta z maxymalnie duza szybkoscia.... osobiscie wole patrzec jak bokiem idzie w nawrotkach 4x4 , wystarczy ogladnac Rally Legends i bedzie wiadomo oco mi chodzi. jednakze drifterskie auta tez maja swoj urok i napewno ladnie wyglada pokonywanie przez nie dlugich zakretow i nie powiem zeby to bylo latwe.

mitsubishi produkowalo dwa auta tylko napedowe ktore nadawaly sie do driftu tak jak szly z fabryki... z koncem lat 80 byly to starion i lancer ex2000.... oczywiscie pod warunkiem ze wzielo sie opcje z LSD

Schakal - 22-11-2009, 14:07

Jestem pod wrażeniem. Autko prezentuje się świetnie no i te osiągi :wink:
Paweł_BB - 22-11-2009, 16:06

Bardzo fajne autko, gratuluję :wink:

Czy sprawdzałeś może masę auta? Chyba nie jest ciężki więc te 5,7 do setki trochę za dużo mi się wydaje.

maklakus - 22-11-2009, 16:36

Paweł_BB napisał/a:
Bardzo fajne autko, gratuluję :wink:

Czy sprawdzałeś może masę auta? Chyba nie jest ciężki więc te 5,7 do setki trochę za dużo mi się wydaje.

1300 kg ... warzy

a osiągi ...? tak są leprze ... ale zanim dokładnie nie zmierzę wolałem napisać więcej ;) (to tak ze skromności ) hehehhe ;) ... niestety pomiar zrobię dopiero na wiosnę ... niestety nie pozwala na złapanie trakcji :(

macia - 24-11-2009, 08:33

Misiek, nic się nie przejmuj radiowym debiutem, bo wyszło naprawdę fajnie. Twój kolega naprawdę potrafi zarazić pasją :lol:
Aha g=ż :P