Nasze Miśki - Lancer CB4A mój drugi japończyk
idas - 13-12-2009, 20:28
Jeszcze jedno pytanko, jak bym miał za ubogą mieszankę to spalanie powinno chyba spaść prawda? A u mnie nawet lekki wzrost spalania z racji niskich temperatur, więc tym bardziej zastanawiają mnie te świece..
robertdg - 13-12-2009, 22:10
idas napisał/a: | Jeszcze jedno pytanko, jak bym miał za ubogą mieszankę to spalanie powinno chyba spaść prawda? | Dokładnie, ponadto auto miałoby mniej mocy, oraz wiele innych czynników.
idas - 15-12-2009, 15:21
Przyszedł w końcu czas aby za namową kolegów z forum zamontować emblematy tylne.
W tym miejscu dziękuję KartomaniakowiGTi za dostarczenie materiału:) Mam tylko znaczki mitsubishi i lancer dlatego zastanawiam się jak to zamontować i proszę Was drodzy forumowicze o poradę.
Czy zostawić lancer w oryginalnym miejscu:
czy też przesunąć go nieco do prawej strony ( by był symetrycznie z napisem Mitsubishi)
Auto nie moje:P pierwsze lepsze zdjęcie tyłu miśka z mobile.de
Jeszcze jedno pytanie. Wszyscy na forum polecają klejenie emblematów na taśmę dwustronnie klejącą. Mam taką bardzo mocną, grubą taśmę ale się zastanawiam czy przez np. mycie auta, długie stanie na deszczu itp. nie odklei się to?
Lechfan - 15-12-2009, 15:27
Zdecydowanie przesunięty w prawo.
mkm - 15-12-2009, 15:38
Jak sam "Lancer" to przesuniety.
rosomak1983 - 15-12-2009, 19:22
sam lanser to przesuniety, ale dokup od karta GTi
idas - 15-12-2009, 19:52
Cytat: | sam lanser to przesuniety, ale dokup od karta GTi |
taaaa i będę musiał się zmagać na światłach z dresami w dreswagenach GTi
a tak nigdy nie będą pewni co tam pod maską siedzi
Poza tym właśnie mi się przypomniało, że kartomaniak nie miał emblematu GTi:P ale za to miał ABS
idas - 16-12-2009, 23:09
Koledzy czy to normalne, że na mrozie trochę trzeszczy moje auto? Wydaje mi się jakby buda trzeszczała, albo zawieszenie. Czy amortyzatory mogą tak trzeszczeć jak są zimne?Mam się bać? Druga sprawa czy mój poprzednik zmontował tu jakieś druciarstwo czy mi się tylko wydaje:
Nie powinno tu być jednej nakrętki? Zamierzam w weekend założyć sprężyny od Rosomaka (dzięki!:D) i chciałem się dowiedzieć czy zostawić to później tak jak jest czy kupić nakrętkę samozabezpieczającą (jak tak to poproszę o info jaka to ma być-dzięki!)
harpagan - 16-12-2009, 23:13
idas napisał/a: | Koledzy czy to normalne, że na mrozie trochę trzeszczy moje auto? Wydaje mi się jakby buda trzeszczała, albo zawieszenie. Czy amortyzatory mogą tak trzeszczeć jak są zimne?Mam się bać? |
I wcześniejszy i obecny colt mi trzeszczy w tych warunkach pogodowych grrr.
Zima sie kończy to i trzeszczenie ustaje
idas napisał/a: | Nie powinno tu być jednej nakrętki? Zamierzam w weekend założyć sprężyny od Rosomaka (dzięki!:D) i chciałem się dowiedzieć czy zostawić to później tak jak jest czy kupić nakrętkę samozabezpieczającą (jak tak to poproszę o info jaka to ma być-dzięki!) |
Powinna być jedna i do tego samokontrująca
kartomaniak gti - 16-12-2009, 23:14
powinna byc jedna samokontrująca
idas - 16-12-2009, 23:17
Tak mi się właśnie wydawało...A czy nie jest to przypadkiem metoda na skrócenie skoku amora? Plus podcięcie sprężyn (tak podejrzewam bo ta gleba nie jest normalna) to by się zgadzało, że ktoś przede mną miał niezłą fantazję:-) Ta górna w sumie wygląda jak by była samokontrująca (ma taką gumową uszczelkę wewnątrz) dolna widocznie robi za dystans
Harpagan dzięki za uspokojenie odnośnie skrzypienia:) Bałem się dzisiaj jechać normalnie:)
tresorex - 16-12-2009, 23:49
idas napisał/a: | Jeszcze jedno pytanie. Wszyscy na forum polecają klejenie emblematów na taśmę dwustronnie klejącą. Mam taką bardzo mocną, grubą taśmę ale się zastanawiam czy przez np. mycie auta, długie stanie na deszczu itp. nie odklei się to? |
ja mam przedni znaczek na taką taśmę i odlepić nie idzie więc spokojnie nic nie odleci
PS. Ładny Lancer
robertdg - 17-12-2009, 13:06
idas napisał/a: | Tak mi się właśnie wydawało...A czy nie jest to przypadkiem metoda na skrócenie skoku amora? Plus podcięcie sprężyn (tak podejrzewam bo ta gleba nie jest normalna) to by się zgadzało, że ktoś przede mną miał niezłą fantazję:-) Ta górna w sumie wygląda jak by była samokontrująca (ma taką gumową uszczelkę wewnątrz) dolna widocznie robi za dystans
Harpagan dzięki za uspokojenie odnośnie skrzypienia:) Bałem się dzisiaj jechać normalnie:) |
Nic z tych rzeczy gosciu poprostu zakontrował druga nakretka bo widocznie nie mial nakretki samokontrujacej, albo mu wypadla z raczki i nie potrafil znalezc, te nakretki nie maja nic wspolnego z gleba.
j-rules - 17-12-2009, 13:23
co do napisu - przyklej na srodku samo lancer
idas - 17-12-2009, 13:45
Dzięki Robert:) Jak zwykle moja fantazja mnie nieco zmyliła:) Wiecie może na jaki gwint ta nakrętka ma być, kupiłbym od razu zamiast powielać pomysły poprzednika.
Cytat: | przyklej na srodku samo lancer |
A'La Galant Nie no jak już się dałem namówić na znakowanie to niech będzie "ori":)
|
|
|