To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - SKOPALI MI MIŚKA !!!!

lukasz12 - 15-11-2009, 21:29

Pożyjemy zobaczymy...dowiem się w tym tygodniu czy faktycznie kierunek jest do dostania. Jak nie to trzeba będzie coś upolować w Australii
sebi629 - 15-11-2009, 21:34

A wlasnie ktoregos dnia mialem pytac czy nie poszukalbys tych kieronkow w australi. Ja probowalem ale mi jakos nie wyszlo. Jakbys mial sciagac z tamtad kierunki to daj znac to wzialbym i Ja. Jezeli moge Cie oczywiscie o to grzecznie prosic???
lukasz12 - 15-11-2009, 21:41

Patrzyłem i na obecną chwilę troche cienko z tym było. Znalazłem jeden pomarańczowy ale akurat był lewy więc mi nie pasował. A tak to nie było nawet ofert na te przeźroczyste które występują cześciej. Zobaczę co dostanę w tym tygodniu. Jeśli to będzie kierunek prawy ten do nowego grilla to sprawę mam z głowy ale nie wiem co dostane...
sebi629 - 15-11-2009, 21:45

No nie mow. Gdzie i za ile go znalazles??? Ja potzrebyje wlasnie lewy do wersji z waskim grilem. Juz kilka miesiecy wstrzymuje wymiane blotnika bo nie mam wlasnie kierunku.
lukasz12 - 15-11-2009, 21:55

Widzę że już go nie ma ale w piątek jeszcze był.
Aukcja sie skońćzyła

http://cgi.ebay.com.au/MI...=item4a9c14a45e

Obecnie jest coś jest ale to jest paskudny zamiennik który wygląda obciachowo choć tani

http://cgi.ebay.com.au/Mi...=item518e11c0b1

Zajc3w - 16-11-2009, 00:06

sebi629 napisał/a:
No nie mow. Gdzie i za ile go znalazles??? Ja potzrebyje wlasnie lewy do wersji z waskim grilem. Juz kilka miesiecy wstrzymuje wymiane blotnika bo nie mam wlasnie kierunku.

To po lifcie się tak mocno mocowanie kierunku zmieniło??
Przed liftem trzyma się na 1 zatrzasku i wymiana trwa 5 sekund, w dodatku niemal beznarzędziowo(długopis wystarczy)

Anonymous - 16-11-2009, 10:52

lukasz12, Sław ma do sprzedania kierunki po lifcie, może będą pasowały aukcja
lukasz12 - 16-11-2009, 11:38

Pasowałby, ale chyba przesadził trochę z cena, tym bardziej że raczej muszę założyć 2 sztuki żeby to jakoś wyglądało.
BartekWu - 16-11-2009, 23:25

Łukasz a cos takiego pasi ?

http://cgi.ebay.com/ebaym...sQ5fAccessories

lukasz12 - 17-11-2009, 00:06

Właśnie nie bardzo. To są amerykańskie lampy. Nie wiem ale na pewno są na inne żarówki i prawdopodobnie tez inaczej świecą. Niestety jeśli chodzi o lampy to albo ratuje mnie założenie całego kompletu od modeli 94 i starszych. Jutro się okaże czy dostałem właściwy migacz.

[ Dodano: 17-11-2009, 18:53 ]
Zajc3w napisał/a:
sebi629 napisał/a:

To po lifcie się tak mocno mocowanie kierunku zmieniło??
Przed liftem trzyma się na 1 zatrzasku i wymiana trwa 5 sekund, w dodatku niemal beznarzędziowo(długopis wystarczy)

Tak, niestety sprawdziłem to osobiście dzisiaj i mocowanie jest zupełnie inne, jest tylko 1 zatrzask i jest krótszy a na dodatek te bolce wchodzące w błotnik są znacznie krótsze i grubsze w tych wersjach przedliftowych. No cóż taka jest cena unikalności.

Anonymous - 17-11-2009, 21:20

Bez komentarza...... VirMan, weź drugi aspekt sprawy bo tego nie cofniesz, jak zrobisz będzie błysk, a wartości jakiejkolwiek nie straci Diamante przecież.
Zdrowiej :wink:

Piotr Z - 21-11-2009, 18:04

VirMan soć dla ciebie, może pomóc http://www.spryciarze.pl/...-karoserii-auta
lukasz12 - 24-11-2009, 21:09

Tutaj efekt dzisiejszych zmagań mojego blacharza. Nawet jestem miło zaskoczony. W piątek powinno być już pomalowane wtedy zrobię lepsze fotki. Wydaje mi się że zrobił to całkiem sensownie

VirMan - 10-12-2009, 16:43

Udało mi sięprzywrócić miśka trochę do starej świetności , i włąściwie ciężko wogóle dojrzeć że był powginany w kilku miejscach , nie zrbiłem kilkiu trudnych miejsc , ale poza tym jest ok :) - rysy zostały wiadomo , i jescze czeka mnie rozbieranie drzwi do prostowania , ale błotniki są już w miarę. Lakiernika odwiedzę jak będzie już ciepło , bo teraz mam czarnego do odpicowania , a zielony pójdzie potem na warsztacik. Szczerze , to myślałem ,że te blachy moje z szarego są tandetne , ale ktoś na tym czarnym masakrycznie spaprał robote , i nadają sietylko na wymianę , nie licząc pół centymetrowych pokładów szpachli - ale przynajmniej mechanicznie jest w doskonałym stanie.