Nasze Miśki - EA5A z warmii
bieniak - 04-04-2010, 00:31
no troche czasu mi to zajęło:) ale jako że kolega mi dał kilka próbek:):) to sobie zobaczyłem jaki fajnie wygląda:)kolor jest ciekawy bo od zdechłego bordo w ponury dzien przez bardzo ciemny"rudy" ciemna wiśnia w słońcu:) zależy od pogody i jak się spojrzy:):)kolor ma 78% perły:) a nie ukrywam że to pierwszy samochód który cały malowałem i odrazu tak ciężkim kolorem bo ponoć straszne cienie się na nim robią ,że każdy element w innym kolorze:)ale chyba efekt uzyskany dośc dobry:):)no jak masz jakieś ciekawe sugestie co jeszcze można by zrobić to pisz:):)zawsze można coś zmienić:)i będzie jeszcze ciekawiej
robertdg - 04-04-2010, 00:44
Jakby maska byla w kolorze auta to by można było zrobić jakies inne dodatki, wzory, pasy, jednakże teraz pasowąłoby pomyślec nad jakims fajnym design, aby to wszystko się dobrze komponowało z felgami, etc
bieniak - 04-04-2010, 00:50
ogólnie brakuje progów i zderzaka tylniego i już by było o niebo lepiej tylko ciężko coś takiego dostać.no i wydatki trzeba też dzielić:):)no ale chyba coś wymyślę:):)
robertdg - 04-04-2010, 00:58
bieniak, a nie myślałes nad tyma by uzyć dobarwianego bezbarwnego wtedy lakier by sie świecił masakrycznie, no i zyskalby mocniejsza głebie.
bieniak - 04-04-2010, 10:00
właśnie coś takiego zrobiłem na masce i efekt jest bardzo fajny. może całego zmatuje i trysne clearem jeszcze raz:):)ewentualnie w wakacje zmienie kolor jeszcze raz:):)
robertdg - 04-04-2010, 11:17
bieniak napisał/a: | ewentualnie w wakacje zmienie kolor jeszcze raz | no uważaj bo będziesz miał Pancerna powloke i Twoje auto przekroczy DMC swoją drogą odpryski na takich warstwach pieknie wyglądają i sie je świetnie usuwa, widziałem kiedyś auto z austrii, które miało na sobe 22warstwy lakieru, pamiętam jak liczyłem te warstwy, bo auto przyderło słupek, a było własnościa mojego sąsiada
bieniak - 04-04-2010, 13:44
eee tam:):)przekroczy to przekroczy martwić się nie będe mam dokumentację w postaci zdjęć:) że samochód nie był rozbity tylko po prostu własna wizja:)i takie odpryski można zlikwidować:)ma być po prostu coś innego:):)i chyba taki jest jednym się podoba drugim nie trudno. ja miałem taki pomysł to sobie tak zrobiłem:):)a sądzę że źle nie wygląda:)poszukam zdjęć jak go kupiłem jak wyglądał. dodam że wszystko robię sam.uczę się na własnych błędach:)
robertdg - 04-04-2010, 14:03
To może własny warsztat otworzysz
bieniak - 04-04-2010, 16:22
nie no nie przesadzajmy:):)wszystkie swoje samochody robiłem sam:) zresztą i te co są w rodzinie także oraz znajomych:):)ale warsztat to drobna przesada:)
bieniak - 04-04-2010, 23:54
no to teraz to jest ta różnica kolorów od światła:):)a no i jedno zdjęcie jak kupiłem
Wszyc - 05-04-2010, 00:36
na razie taki nie dokończony ale jak wszystko dopieścisz to wierzę że będzie na prawdę jednym z ciekawszych miśków na forum monitoruje temat i jestem ciekaw jak się będzie to wszystko rozwijało trzymam kciuki
bieniak - 05-04-2010, 01:12
no wszystkiego naraz zrobić się nie da:):)le powoli sukcesywnie do przodu:):)dzieki:):)
robertdg - 05-04-2010, 11:21
bieniak, kurcze według mnie te felgi lepiej by wyglądały jakby wnetrze i ten element z pseudo śrubami był czarny, a srebrny albo wypolerowany sam rant
bieniak - 05-04-2010, 12:10
hmmmm no to trzeba będzie przymalować ten element na czarno:D)jeszcze trochę farby mam:):):)więc coś podziałamy:)
bieniak - 05-04-2010, 12:11
tak właśnie wyglądał jak kupiłem:)z tyłu w nadkolu to aż wyżarta dziura była. roboty dużo ale powoli nabiera uroku:)OGÓLNIE to te pseudo śróby jeszcze nie są włożone:):)wszystkie wyciągnięte i pomalowane na czarno:):)na zdj widać tylko dziury po nich:)
|
|
|