To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

simon172 - 23-11-2009, 14:17

te musisz podłączyć do prądu i masy, to zasilanie anteny
mitsu00 - 23-11-2009, 14:33

Hmm, a prąd to skąd można by pociągnąć?

Pozdr.

simon172 - 23-11-2009, 14:38

No to zależy od tego gdzie umieściłeś antenę.. Masę można wyciągnąć praktycznie z każdego metalowego punktu w samochodzie, a zasilanie z np. żarówki która świeci się cały czas, bądz zasilania jakiegoś urządzenia.. To zależy gdzie masz bliżej. Wiem , że w prawym tylnym nadkolu jest puste gniazdo do podłączenia przyczepki i z tego co wiem to jest tam właśnie +12v więc można z tamtąd. Powodzenia w szukaniu.
rezon - 23-11-2009, 16:54

mitsu00 napisał/a:
czarny i czerwony bez końcówek. Co się z nimi robi?
nie wiem jak w tej konkretnej, ale zazwyczaj to kolory kabli zasilających - czerwony + czarny -
mitsu00 - 23-11-2009, 18:50

Dzięki za pomoc. Zrobiłem i wszystko śmiga pięknie. TV i DVD odbiera w trakcie jazdy bez żadnych zakłóceń z pełną konfiguracją dźwięku Rockforda. W tle równolegle gada Automapa jak jest jakiś komunikat :D Jeśli chodzi o TV to dostroilem jeszcze POLSAT, TVN24 i Polonię. W sumie 6 kanałów. Została mi jeszcze kamera cofania do instalacji. Zrobię to chyba w weekend. W sumie instalując wszystko samemu zaoszczędziłem pewnie jakieś 600-700 zł na kosztach instalacji w jakimś punkcie Car Audio.

Pozdr.

niezawodny - 23-11-2009, 21:46

mitsu00 napisał/a:
W tle równolegle gada Automapa jak jest jakiś komunikat :D

A co się dzieje gdy masz włączoną Automapę i radio i w tym samym czasie dzwoni telefon sparowany ze stacją? Rozumiem że AM milknie? Czy też dalej nawija i to się nakłada na rozmowę? I co pokazuje wtedy monitor; mapę czy połączenie przychodzące? [/quote]

mitsu00 napisał/a:

Jeśli chodzi o TV to dostroilem jeszcze POLSAT, TVN24 i Polonię.

Czegoś tu nie rozumiem :shock: Przecież TVN24 i TV Polonia dostępne są tylko przez satelitę lub kablówkę... Odbierasz na tym sygnał satelitarny? BTW, TVN24 dostępne jest tylko na płatnych platformach...

mitsu00 - 23-11-2009, 21:57

Też się zdziwilem ale uzyskałem sygnał aczkolwiek słaby i z szumamii słabąjakością obrazu. Idealnie odbiera TV1, TV2 i TVN. Sprawdzę jutro czy tuner jest na równocześnie analogowy i cyfrowy bo na wyświetlaczu jest ikonka DVB-T.

Co do kwestii rozmowy przychodzącej to jest to bardzo ciekawe. Nie testowałem wiec nie wiem. Może system przycisza dźwięk nawigacji i innych źródeł. Można też wszystko zciszyć MUTEM.

Pozdr.

[ Dodano: 23-11-2009, 21:59 ]
Tak czy inaczej mozna sluchać np radia czy oglądać DVD czy TV i w tle sluczać nawigacji jeśli jest wączona. Mozna tez ja wyłączyci wtedy mamy tylko jedno źródło dźwięku na raz.

rezon - 23-11-2009, 22:33

niezawodny napisał/a:
Przecież TVN24 i TV Polonia dostępne są tylko przez satelitę lub kablówkę... Odbierasz na tym sygnał satelitarny? BTW, TVN24 dostępne jest tylko na płatnych platformach...
mitsu00, jest z W-wy moga testować już cyfrowy nadajnik skoro miał ikonkę DVB-T
mitsu00 - 23-11-2009, 23:00

Nie wiem, nie znam się. Sygnał jednak jako taki uzyskałem. BTW, teraz jazda w korkach nie jest już tak uciążliwa jak leci np. Lejdis czy 07 Zgłoś się :D Wbrew powszechnej opinii nie czuję się rozpraszany obrazem w trakcie jazdy.

Pozdr.

zalesik - 24-11-2009, 02:58

niezawodny napisał/a:
rezon napisał/a:
niezawodny napisał/a:
O ile kojarzę to oryginalny zestaw Mitsubishi też nie ma importu książki telefonicznej
ale jak się coś wymienia, to sensownie jest wymieniać na lepsze, a nie na urządzenie posiadające takie same wady.

Zgadzam się całkowicie. I jestem bardzo zdziwiony że oryginalna stacja Mitsubishi nie ma tej funkcji - to był dla mnie główny powód dla którego zrezygnowałem z jej zakupu.
Żeby ta funkcja działała BT musi posiadać profil/protokół PBAP i jest to wyłącznie kwestia odpowiedniego oprogramowania (a nie samego sprzętu), tyle że nie da się tego (póki co) zrobić samemu bo producent BT musi najpierw dostarczyć odpowiednie sterowniki a tych właśnie brakuje.

Koledzy, Jeżeli posiadacie telefon Nokia, zainstalujcie w nim tą Aplikację , uruchomcie ją i książka powinna pojawić się w samochodzie. Przetestowałem w służbowej Cytrynie C4. Działa :mrgreen:

Anonymous - 24-11-2009, 12:00

Serdecznie witam wszystkich Mitsumaniaków. Od wczoraj stałem się szcześliwym posiadaczem systemu DVD/GPS/TV poleconego przez kolegę simon172 - Serdeczne dzięki.

Przyznam się, że poszukałem trochę głębiej w internecie jak, gdzie i za ile można to cacko zdobyć.
I doszedłem do producenta...

www.rofaudio.com

Dzięki uprzejmości chłopaków z jednej z krakowskich firm montujących systemy multimedialne do samochodów dostałem namiar na osobę mogacą przesłać ten towar do polski - pod warunkiem zamontowanie tego u nich (koszt 400).

Cena jaką poniosłem (to trochę stresu bo musiałem zrobić przelew za pomocą Western Union przed wysłaniem towaru z Chin do Polski)
A rzeczywisty koszt to :
580 USD - Stacja multimedialna ( http://www.rofaudio.com/product_detail.asp?id=133 )
19 USD kamera cofania dedykowana do outlandera (http://www.rofaudio.com/product_detail.asp?id=152)
8 USD antena telewizyjna.
100 USD DHL wysyłka
razem koszt 707 USD

Na prośbę można otrzymać fakturę sformułowaną w taki sposób, że nie płacimy ani cła ani VAT - płacimy tylko 122PLN wystawienie dokumentu SAD.
:rolleyes:
Jeśli jesteście zainteresowani szczegółami i kontaktem w Shenzhen to zapraszam na priv.

PS: Zestawik hula niesamowicie i jest idealnie dopasowany do Outka. :mrgreen:

Seranum - 24-11-2009, 13:31

Hej,

Pytanie do użytkowników:

Mitsu00 i Simon 172,

Dzisiaj otrzymałem zestaw i byłem na montażu. Okazało się że ze względu na fakt iż mam amerykańską wersję system nie działa prawidłowo. Przy włączeniu głośność jest na poziomie 15 i nie można jej wyregulować (ani zgłośnić ani zciszyć). Można jedynie włączyć MUTE co rzecz jasna dyskfalifikuje zestaw.

Podobno w wersjach europejskich Outlandera wszystko gra. Stąd pytanie do was jakie wersje Outka macie ?

Jeżeli potwierdzicie ten fakt, to będę miał system do odsprzedania.

Jacyś chętni ? Sprzedam po kosztach. Jestem z Warszawy...

Krzysiek_slask - 24-11-2009, 14:07

SlaweK napisał/a:

razem koszt 707 USD

Na prośbę można otrzymać fakturę sformułowaną w taki sposób, że nie płacimy ani cła ani VAT - płacimy tylko 122PLN wystawienie dokumentu SAD.

Biorac pod uwage dzisiejszy kurs $ to zusammen daje nam to niecale 2100,00. Prawie dwukrotna roznica, w porownaniu do tego, co ktos wczesniej napisal na forum :

Cytat:
Kupiłem przez internet. Koszt razem z opłatami celnymi to około 3700 PLN łącznie z kamerą cofania i anteną TV

:twisted: :twisted: :twisted:
Czasami jak widac - lepiej poczekac i glebiej poszukac :D

SlaweK napisał/a:

Jeśli jesteście zainteresowani szczegółami i kontaktem w Shenzhen to zapraszam na priv.

Ja bylbym. Prosze o info na pw

mitsu00 - 24-11-2009, 14:12

Jak to nie dziala ci skoro simon172 tez ma amerykańca i mu działa?

Pozdr.

Seranum - 24-11-2009, 14:18

No właśnie nie wiem. Czekam na info od Simona jak jemu to poszło, może chłopaki z Mitsu coś pomijają.... Reszta wszytko działa igła, kwestia tylko tego braku regulacji głośności.