Nasze Miśki - Ja_good & CB5A
Ja_good - 16-02-2010, 22:31
Kleju napisał/a: | Może przez kable/świece palił na 3 gary. Wilgoć robi swoje... Miałem kiedyś taki przypadek, odpalał na 3 garach, za chwile gasł. Wymiana świecy i kabli pomogła. |
tak mi tez leszek powiedzial. ze moze mi cos kable pogryzło z nocy-w sumie u mnie mozna by sie tego spodziewac. ale dlaczego przez ten kawalek jechal dobrze?a teraz juz mu sie kompletnie odwidzialo?sprawdzalem ten odcinki co wystaja z pod pokrywy i nie zauwalylem uszkodzen. kurde chyba musze jutro wytargac te kable calkiem i sprawdzic czy wszystko z nimi ok...
A i jeszcze jedno.pare razy wczesniej(w tygodniu poprzedzajacym) czulem takie pojedyncze jakby szarpniecia w czasie jazdy podczas normalnego-plynnego dodawania gazu.....czyzby to faktycznie byl juz kres przewodów ??
Kleju - 16-02-2010, 22:36
Ja_good napisał/a: | ...ale dlaczego przez tten kawalek jechal dobrze?a teraz ju mu sie kompletnie odwidzialo?... |
Ja miałem podobnie. Raz zrobiłem 5km bez przeszkód, a raz nawet z parkingu nie wyjechałem... Nie była to systematyczna "awaria".
Możesz jeszcze sprawdzić jakie duże masz przerwy w iskrowniku świecy. Często po jakimś czasie przerwy robią się bardzo małe.
mkm - 16-02-2010, 23:26
Ja_good napisał/a: |
i pytanie drugie-do czego powinien byc przymocowany przewod dł. ok.20cm zakonczony z obu stron kabeloczkiem.przytwierdzony do lapy od poduszki silnika od strony rozrzadu ? ewidentnie widac ze do czegos byl przykrecony po to "luzne" kabeloczko ma ślady po srubce.
|
Foto byloby pomocne...
Ja_good - 16-02-2010, 23:36
mkm napisał/a: | Ja_good napisał/a: |
i pytanie drugie-do czego powinien byc przymocowany przewod dł. ok.20cm zakonczony z obu stron kabeloczkiem.przytwierdzony do lapy od poduszki silnika od strony rozrzadu ? ewidentnie widac ze do czegos byl przykrecony po to "luzne" kabeloczko ma ślady po srubce.
|
Foto byloby pomocne... |
zaraz z rana jak wstane to podejde pstryknac
Ja_good - 17-02-2010, 10:34
Byłem sprawdzic jak misiek.dzis juz dobrze na minusie-wsiadam do auta przekrecam kluczyk i gorzej jak wczoraj-wtedy chociaz odpalil na chwile a teraz juz nic.Kaszlnie pare razy i gasnie
Nie wiem co mu moze byc.
A tu foto tego przewodu-gdzie i czy wogole powinien on byc przymocowany
idas - 17-02-2010, 10:56
Wygląda jak jakiś przewód masowy... Może to masa silnika i Ci przez to nie chce palić. Spróbuj to dokręcić do jakiejś masy przy budzie.
Edit: sorry dopiero zauważyłem, że on jest podłączony do budy, więc musisz gdzieś znaleźć masę silnika (pewnie przy kolektorze dolotowym). Spróbuj, na pewno nie zaszkodzi.
Ja_good - 17-02-2010, 12:30
idas napisał/a: | Wygląda jak jakiś przewód masowy |
tez mi sie tak wydawalo-szegolnie ze przymocowany jest do budy a kabel oczko ma widoczne slady ze gdzies bylo przykrecone.ale machalem w kazda strone tym kablem by po dlugosci sprobowac znalezc gdzie mozna by go przymocowac np do silnika.ale nic nie znalzlem
mkm - 17-02-2010, 12:55
U mnie przykrecony jest tu:
Ja_good - 17-02-2010, 12:57
mkm, lece sprawdzic
EDIT: Sprawdzlem,dokrecilem ale to nadal nie to
Dzis nie moge wogole odpalic a i z kreceniem ma problemy
Ja_good - 01-03-2010, 18:18
Dzis w poludnie auto zaholowane do Dr.Leszka.
po paru godzinach i podladowaniu aku bo zdechl bidny diagnoza Dr. była jasna.
modol zapłonowy-tak sie zlozylo ze p.leszek mial na stanie u siebie i auto bylo gotowe do odbioru.
teraz jakby "lżej" odpala i delikatniej pracuje oraz aksamitniej wkreca sie na obroty-ogolnie jestem haapy
kolejny raz "pomógł" dla naszego Dr.
EDIT:
Czy jest jakakolwiek szansa na to by kupic pomaranczowe przednie kierunki do CB? Czy pozostaje mi folia/spray
kartomaniak gti - 01-03-2010, 18:22
robisz JDM białe są superaśne zostaw jak jest
Ja_good - 01-03-2010, 18:35
akurat ambery to bardziej USDM
ale kurde jakos bardziej mi sie podobaja pomaranczowe
Tu juz wygladaja calkiem fajnie http://memimage.cardomain...70037_large.jpg
a w polaczeniu ze smoked lights jest wg mnie super
http://memimage.cardomain...70047_large.jpg
potem tylko maska z Evo i jest cyc malina
pawela - 01-03-2010, 18:38
Ja_good napisał/a: | Czy jest jakakolwiek szansa na to by kupic pomaranczowe przednie kierunki do CB? |
Na ebay.com tak. W Polsce nie
nie polecamwzględnie polecam
Najlepsza farba do witraży
Ja_good - 14-03-2010, 16:06
wypierdzialo mi lacznik elastyczny na wydechu i od 3 tys jest myśliwiec
jaka srednice musze kupic wyczytalem ze dlugosc to 250 ale srdnice rozne,od 50-55.
Jaki lacznik do GTi powinienem kupic ?
kartomaniak gti - 15-03-2010, 17:15
50X200 polecam wzmocniony peszlem
|
|
|