To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Osłona zabezpieczająca pod silnik.

Trik - 02-12-2009, 15:52

:shock:
ulrik napisał/a:
Rozumiem ze plyta ma byc z kwasówki?

a po co taki kloc. Alu była by wystarczająca, z perspektywy mego "playstyka" :mrgreen: :wink:

Hubeeert - 02-12-2009, 16:34

A ja proponowałbym plastikową bo na cholerę nam taki kloc pod spodem? To nie EVO WRC
Uwex - 02-12-2009, 22:07

Hubeeert - jak najbardziej plastik ! Lancer już dosyć waży . No i cena z pewnością będzie niższa - prawda ?
Lestat - 03-12-2009, 07:04

Aaa w sumie racja...chodzi przeciez o to zeby sie brud tak do komory silnikia nie dostawal i zeby zwierzaki mialy trudniej :-) o czyms zapomnialem ? ;-)
mkrawcz1 - 03-12-2009, 08:29

Żeby pływalność poprawić ;-)
Kicek - 10-12-2009, 21:17

To jak? Dzieje sie cos w temacie?;-)
jaru23 - 26-12-2009, 21:19

Pewnie temat padnie, ja generalnie będę zakładał w przyszłym roku tą z katalogu, w ASO cena około 720 zł w tym zestaw montażowy.
macior - 27-12-2009, 12:47

jaru23 napisał/a:
w ASO cena około 720 zł w tym zestaw montażowy

co do rozwiązania alternatywnego - na popularnych aukcjach (andante, arpeggio czy jakoś tak) jest sporo osłon silników nieco bardziej popularnych modeli niz nasze Miśki
w dużo niższych cenach; gdybyśmy wszyscy zainteresowani tematem zapuscili jakiegoś monita do producentów wyżej wspomnianych wytłoczek to może jakaś większa grupka potencjalnych klientów zachęciłaby do ich sfabrykowania za przystępne pieniądze ?

jaca71 - 27-12-2009, 13:11

Też się na pomysł alternatywnej płyty napaliłem, ale z czasem przyszło otrzeźwienie.
Po co to montować? Jest jakieś głębsze uzasadnienie poza brudnym silnkiem?

Anonymous - 27-12-2009, 13:41

jaca71 napisał/a:
Jest jakieś głębsze uzasadnienie poza brudnym silnkiem?

ulrik napisał/a:
zeby sie brud tak do komory silnikia nie dostawal i zeby zwierzaki mialy trudniej
i np po to by oslonic kola pasowe i paski wieloklinowe/klinowe co by sie wolniej zuzywaly...

jesli ma ktos orginal takiej plyty moglbym skontaktowac sie z producentem u ktorego dorabialem od wzoru plyte do Galanta EA w serwisie koszt 600zl a nam po zamowieniu ok 50szt na poczatek wyszlo po setce zlociszy na glowe :!:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=27447

mkm - 27-12-2009, 13:47

jaca71 napisał/a:
Jest jakieś głębsze uzasadnienie poza brudnym silnkiem?

To jest wystarczające uzasadnienie.
Pomysl, ze cala chemia, razem z woda, piachem, blotem wali spod kol po Twoich paskach, wtyczkach, kabelkach, czujnikach czy co tam jeszcze Lancer ma pod spodem.

Oprocz tego mija już miesiąc, jak ktos miał zrobic fotki „pogladowe” tej plyty....
Zdjecie spodu silnika bez plyty tez byloby pomocne. widac by było, co „się brudzi” i które elementy sa najbardziej narazone na „syf”…

macior - 27-12-2009, 16:50

cuuube napisał/a:
nam po zamowieniu ok 50szt na poczatek wyszlo po setce zlociszy na glowe

to ja się wpisuję na listę oczekujących, czyli parafrazując tytuł teleturnieju "jeden z pięćdziesięciu" (mam nadzieję, że uzbiera się quorum)

mkrawcz1 - 27-12-2009, 17:17

jaca71 napisał/a:
Też się na pomysł alternatywnej płyty napaliłem, ale z czasem przyszło otrzeźwienie.
Po co to montować? Jest jakieś głębsze uzasadnienie poza brudnym silnkiem?

Choćby po to, żeby po przejechaniu głębokiej kałuży z prędkością "rozsądną" układ zapłonowy miał lżej :)

gzesiolek - 27-12-2009, 17:23

Na styczniowym malopolskim spocie na 90% bede wiec jak ktos z Kraka jest zainteresowany (jaca, macior)to bedzie mogl rzucic okiem na plyte ktora w standardzie dawali do 1,5...
jaca71 - 27-12-2009, 19:27

mkrawcz1 napisał/a:
Choćby po to, żeby po przejechaniu głębokiej kałuży z prędkością "rozsądną" układ zapłonowy miał lżej :)

Układ zapłonowy jest położony na głowicy - ma gdzieś wilgoć. Ale na płytę za ~100zł dla pięćdziesięciu gniewnych wstępnie się piszę. tylko cały czas a raczej ostatnio się zastanawiam czy jest mi do szczęścia potrzebna.

gzesiolek,
Aż z ciekawości popatrzę i porównamy stopień ufajdania silnika :P