[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY8A 2.0DID] Lancer 2.0 DID
Anonymous - 02-01-2010, 19:49
Ale zaraz zaraz.
Czy ja dobrze rozumiem, że kupiłeś samochód nawet się podobnym nie przejechawszy ?
JCH - 02-01-2010, 20:37
Mr.U napisał/a: | mkm, domyślam się że na takich testach ostro dają w palnik, aż dziurę w podłodze zrobią. Do tego pewnie dobre oponki, prosty tor, jakaś F1 mieszanka w baku. Można wtedy rekordy bić i te 9,6s do setki wydusić. Ja mam dopiero 100km na liczniku i nie chcę go aż tak męczyć. | Jak zrobisz taki test rozgrzanym samochodem to nic mu nie będzie. Może nie dawaj w palnik na 100%, zostaw jakiś sobie jakiś zapas. Będzie to jakiś wyznacznik czy rzeczywiście Twój Lancer to muł, czy po prostu Twoje odczucia są zbyt subiektywne. Trzeba też oczywiście wziąć poprawkę na błąd wskazań licznika, błąd pomiaru, itp.
Lestat - 04-01-2010, 07:53
Mr.U, cos jest nie tak moim zdaniem. Moj 2.0 DiD rusza sie na prawde zwawo i czuc ta moc na kazdym biegu i sorry ale w Megance nie masz 6 biegu a tutaj jest duza rozkosz majac 150 na blacie i 2700 obortow...na pewno jest cos nie tak...oczywiscie moment samochod lapie po przekroczeniu 2000 oborotow - 1 i 2 sa faktycznie krotkie ale wlasnie przez to samochod jest moim zdaniem bardziej dynamiczny - szybkie przelozenia w odpowiednim momencie powoduja ze auto na prawde sie zrywa...
Mr.U napisał/a: | Jeśli tak się nazywa brak przyśpieszenia w przedziale 2-3,5 tys obr to ja mam gigantyczną czarną turbo dziurę... | wlasnie w tym przedziale powinien krecic silnik bardzo dobrze...
Mr.U, jezdziles juz kiedys turbodieslem??
Powiem tak faktycznie jesli delikatnie operujesz gazem to samochodzik sobie jedzie = 0 wrazen, ale jak mu depniesz to czuc ta moc taka jest moja opinia...nie wiem co moze byc przyczyna podejzewam jakies problemy z turbo, intercoolerem albo cos w tym stylu...
kaeres napisał/a: | Ale zaraz zaraz.
Czy ja dobrze rozumiem, że kupiłeś samochód nawet się podobnym nie przejechawszy ? |
Hmmm ja tez nie jechalem nawet podobnym bo szans nie bylo na to zeby stal jakis diesel w salonie Mitsu a isc do Seata albo Audi, wzglednie VW...mozna tylko po co... Mr.U i tak jest lepszy bo ja nawet nie przejechalem sie tym 1.8 hehe
Trik - 04-01-2010, 08:02
ulrik napisał/a: | szans nie bylo na to zeby stal jakis diesel w salonie Mitsu |
Outlandera nawet nie było? To "flagowiec" MMC w dieslu, każden jeden salon winien go posiadać na jazdach.
Lestat - 04-01-2010, 08:35
I co by to dalo jak tam masz naped 4x4 i jest ciezszy tudno ocenic czy ewentualny zryw bedzie efektem przerzucenia napedu na wszystkie 4 lapy czy samego silniczka
Trik - 04-01-2010, 09:37
Tryb 2WD też w nim jest i mimo ciążaru ocena ciągu może dać jakieś ogólne pojecie o efektywnym działamiu silnika, skoro lancer 2 DID ma przyspieszać w 9,6s, a outlander w 10,8s. Ale i tak dużo lepiej wyrywał Lancer z boxem na 170KM którym to miałem okazję sie przejechać.
Mr.U - 04-01-2010, 11:03
Trik, z tym boxem to owszem, wyrywa, ale krótko żyje głowica
ulrik, dzięki uprzejmości kolegi miałem przyjemność przejechać się jego sedanem. Posprawdzaliśmy przyśpieszenie w obu i jest różnica. Sedan znacznie raźniej zasuwa do przodu. U mnie trzeba wbić pedał w podłogę, na trójce skoczy do przodu ale sedana w życiu nie dogoni. Coś jest nie tak z gazem, jest "wszystko albo nic", muszę depnąć na maxa i wtedy rusza. Przy wciśnięciu gazu na 1/3 albo 1/2, czy nawet 2/3 reaguje słabiutko. I tak się wybieram do serwisu więc zobaczymy co powiedzą i czy da się ten gaz wyregulować.
Lestat - 04-01-2010, 11:57
No to na 100% jest cosik nie tak...
Realista - 04-01-2010, 21:41
Cytat: | ............U mnie trzeba wbić pedał w podłogę, na trójce skoczy do przodu ale sedana w życiu nie dogoni. Coś jest nie tak z gazem, jest "wszystko albo nic", muszę depnąć na maxa i wtedy rusza. ................. |
U mnie w pierwszym okresie jak oszczędzałem pojazd to faktycznie wydawał się mułowaty. Po kilku tysiącach i pierwszym przeglądzie zacząłem traktować gaz bardziej ostro i z początku reagował słabo. Na szczęście potem było już dużo lepiej. Jeżeli masz taką dziurę w gazie to musi byc coś nie tak. Potwierdzam zdanie kolegi ulrika.
W moim SB 2.0 DID jest czym pogonić jak trzeba to mu siły do wyprzedzania nie brakuje.
Lestat - 05-01-2010, 07:27
Ciekawe jest to ze faktycznie mozna jechac na pierwszych biegach (1-3) tak jakby z turbo i bez turbo
Mr.U - 18-01-2010, 10:19
ulrik, Realista, czy my mamy ten sam silnik co tam http://vwszrot.pl/ ??
jaca71 - 18-01-2010, 10:24
Toczka w toczkę
Radassss - 18-01-2010, 10:55
haha legendarna, niemiecka precyzja... do tego stopnia precyzyjnie ze dokladnie wiedza kiedy sie silnik rozleci (swoja droga dosyc szybko wg tych wyliczen ) i zarobia kolejna duza kase
Lestat - 18-01-2010, 15:03
Dobrze ze ja przewiduje sprzedac auto przed 100000 km mam nadzieje ze do tego czasu Mitsu wypuisci swojego diesla - slyszalemz e jakos w kwietniu tego roku
Radassss - 18-01-2010, 15:25
... akurat tego nie wiem, ale moze mitsubishi samo sklada te silniki na licencji... wtedy jest mozliwosc ze np glowice montuja swoja, bardziej solidnie wykonana , moze ktos ma szersza wiedze na ten temat??
Ulrik mam pytanko
skoro palnujesz sprzedac auto przed 100k to jaki byl Twoj cel kupowania diesla, przeciez przez ten okres Ci sie roznica w cenie miedzy DiD a 1,8 ni jak nie zwroci
bo ja do tej pory bylem przekonany ze jak ktos kupuje diesla to ze wzgledu na ekonomie
|
|
|