To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Zimowy stan dróg w Polsce

krzychu - 20-02-2010, 22:29

A ja na 15-steczkach przelatuje 70-90 :P

Dobrze że Lancer dobrze uniki robi bo kratery warto omijać :finga:

Ale fakt jak sobie przypomnę 16-stki tamtej wiosny to też nie będę się spieszył z wymianą.

A tak w ogóle dzisiaj była paranoja 2 hamowania do zera na śliskiej luźniej nawierzchni na 2 pasmówce mnie laweta nie zauważył i chciała się wbić na mój pas..... A potem BMW 5 wymusiło mi pięknie wycofując z posesji. W sumie zauważyłem że jak widzisz BMW które ma zamiar wjechać (lub go nie ma) załóż że zachowa się tak jak by chciało ustąpić (chwila zawahania) ale jednak wjedzie prosto przed maskę (sprawdzone 3 razy). Po trąbieniu i włączeniu długich nigdy nie przeprosi awaryjnymi..

robertdg - 20-02-2010, 22:58

Z wymianą kół trzeba czekać do przełomu Kwiecień - Maj, kiedy to pozaklejają troche tych dziur, bynajmneij mam nadzieje ze wieksza polowe, a pamietam tak niedawno bo około 3 miesiace temu kleili dziury niedaleko mojej okolicy, a teraz procz tych poklejonych ktore zostały ofkors wyrwane, sa obok nich nowe.
czarnuch23 - 20-02-2010, 23:52

Jak juz wezme miska to niestety zadna mi roznica czy zimowe czy letnie kola bo oba komplety sa 195/50/15" i na obu strace plomby na warszwaskich drogach.
Teraz asfalt wyglada jak po bombardowaniu, wiecej jest ubytkow niz samej nawierzchni czasami nawet slalom nic nie daje bo dziury wychodza naprzeciw wymaganiom felg i sa w poprzek drogi na calej jej szerokosci .....

costa brawa - 21-02-2010, 00:02

w mielcu to samo o ile przelot tranobrzeg-debica jest ok w miare to w strone tarnowa ( jezdze codziennie bo mieszkam przy tej drodze ) i rzeszowa jesli nic nie jedzie z przeciwka to idzie ominac dziury a jesli trzeba sie wyminac to nie ma sily zeby sie nie wewalic w jakas dziure
a ze tak jest co roku - choc w tym jest o wiele wiecej niz normalnie- to wiem ze dopiero jak kilka samochodow pourywa kola/zawieszenia to dopiero zakleja :/ wczesniej nie ma co liczyc na to

j-rules - 21-02-2010, 00:07

costa brawa, cale okolice tarnowa wygladaja jak po bombardowaniu. Nawet nowe nawierzchnie juz maja swoje "zeby czasu". Cetrum - masakra, wszystkie wyloty w fatalnym stanie, osiedlowe drozki sa jak odcinki specjalne na Dakarze, nie wiem jak obwodnica bo dawno nie jechalem, ale jesli na kilku miesiecznej nawierzchni cos sie pojawilo to byloby to po prostu badziewnie smieszne i smutne jednoczesnie.
Tarnow ma ogromne tyly jesli chodzi o drogi. :(

costa brawa - 21-02-2010, 23:16

j-rules, a to wiem . bo regularnie do tarnowa towar zawoze przynajmniej raz w tygodniu i faktycznie potwierdzam ze w tarnowie znalesc ulice bez dziur to wyczyn w mielcu az tak zle nie jest ale to raczej dzieki temu ze w wakacje remontowali sporo ulic - obwodnica jest ok czesto sobie wlasnie nia wracam i przez Ładna na skroty do lisiej gory bo tamtedy jest lepsza droga niz glowna przez miasto :D

a i dzis ( wykrakalem) pierwsza ofiara (ktora widzialem) dziur w mojej miejscowosci- przed chwila gosc uwalil cos w nowiutkim audi A6 i stoi na poboczu trojkat w dziurze postawil nie zatrzymywalem sie pytac co i jak ale podejrzewam ze guma poszla ...

Bart007 - 22-02-2010, 20:56

Wybrałem się dziś na zakupy do Tesco na Stalowej w Warszawie - boczna ulica, ale rozjeżdżana przez autobusy (zajezdnia) i klientów hipermarketu. Po roztopach dziury masakryczne, dobrze, że tam się człowiek nie rozpędza, ale po ciemku strach się bać. Wczoraj pokazywali w lokalnej TV jak na koleinie w Trasie Łazienkowskiej ludzie seryjnie łapali gumy. Serwisy opon i zawieszenia sobie w tym roku dorobią :roll:
Robson86 - 22-02-2010, 21:23

HouseM napisał/a:
Jak wyglądają drogi w miejscowościach/miastach gdzie mieszkacie ?

dramat, katastrofa, szał, masakra to tak w skrocie :D
Pozdroo

prosty81 - 23-02-2010, 12:20

Po ostatnich mrozach stan dróg strasznie się pogorszył. Przez centrum pabianic nie da się przejechac żeby nie wjechać w jakąś dziurę, asfalt przy torowisku - tragiczny
hermeth - 23-02-2010, 13:40

Ta zima była straszna. Dawno tyle śniegu nie nasypało. Od jadącego przede mną tira wypadła bryła lodu z nadkola i tak w nią przywaliłem, że dokładka pękła. Nadkola zmasakrowane i do wymiany, a do tego lakier zrysowany od częstego odśnieżania szczotką, jakieś smary, sól i inne syfy na karoserii... będzie co robić na wiosnę. Stan dróg w Rzeszowie: obwodnica w bdb stanie, ale niektóre boczne uliczki wyglądają jak szwajcarski ser. Tylko zacisnąć zęby i słuchać bezradnie jak podwozie trze o lód i podskakuje na dziurach. Jeżeli tak maja wyglądać kolejne zimy to chyba bez jakiegoś 4x4 będzie ciężko...
drtymf - 23-02-2010, 14:04

Widzę że nie tylko w Ostrowcu jest problem z dziurami. Ale powiem wam ciekawostkę : najbardziej podziurawione są te kawałki dróg które były remontowane dopiero - od końca wakacji do października - i to nie były remontowane na zasadzie - frezowanie+trochę asfaltu na górę ale znacznie głębiej. Ja to już nie wiem .... nikt tych robót nie odbiera jakościowo czy jak ?
sebekColt97 - 26-03-2010, 13:51
Temat postu: DK1 we Włocławku,jaki stan?
Witam i mam pytanie, szczególnie do osób często korzystających z DK1. Za kilka dni wybieram w trasę i będe min. pokonywał odcinek Toruń - Włocławek, chodzi mi o wjazd do Włocławka i te dziury które były tam w grudniu, czy nadal droga jest w fatalnym stanie przy tych zakładach? Nie mam wyjścia jadąc z Gdańska na południe, tamtędy musze jechać ale aż strach o zawieszenie :(
j-rules - 26-03-2010, 16:00

Jak ostatnio tam jechalem (ze 3 mieisace temu) to bylo fatalnie jak zawsze. Moze ma ktos siwezsze dane?
Paweł_BB - 26-03-2010, 16:57

A we Włocławku dalej taka rzeźnia z DK1 czy już coś poprawili? co roku tam jadę i się dziwię, ze przez tyle lat nic nie robią z asfaltem :evil:
sebekColt97 - 27-03-2010, 15:18

Czyli nikt nie napisał optymistycznie że coś sie zmieniło na plus we Włocławku na DK1 i trzeba liczyć z dziurami jak w serze :(