To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant 2.5 V6 // Kaucz

p_bladek - 16-04-2010, 21:51

Tu jest klonik http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=51477 pozdrawiam.
jkrzysztof80 - 21-04-2010, 19:00

Podoba mi się ta fotka w wodzie jest zajefajna :mrgreen:
Kaucz - 06-05-2010, 10:29

Wczoraj zostały zamontowane nowe tarcze i klocki :)

Kaucz - 19-08-2010, 03:27

To najpierw taka fotka:

lokalny zlot, okrzyknięty potem przez lokalne brukowce spędem lansiarzy, pseudościgantów itp. cóż miało być przyjemnie i kameralnie, ale wyszło jak zawsze :P

Jak widać ruda wyłazi ostro na tym nadkolu. Myślę jak to zabezpieczyć, żeby przez zimę się nie powiększyło i na wiosnę to zrobić. Prócz tego tyłek moim zdaniem chyba za bardzo siada - to jednak planuje zrobić na październik jak i przegląd całej zawiechy. Z innych dolegliwości: kończy się łożysko lub przegub z lewej ( raczej łożysko, ale nie mam pewności ) oraz chyba sprzęgło delikatnie zaczyna mi się ślizgać.

Myślę powoli nad przyszłym sezonem letnim tj. troszkę zmian wizualnych. Może pakiecik SE się na nim znajdzie, dokładka zderzaka tył z Avance'a, lampki na tył inne, z przodu wstawiłbym najchętniej te z EC5A, ale bez przeróbek chyba przeglądu nie przejdzie ( może ktoś coś podpowiedzieć ? ), prócz tego chcę wywalic chromowany grill i wstawić taki jaki był ( czyli czarny/szary mat )
Wszystko zależy od tego iloma PLNami będę dysponował ;)

Galant zrobił ze mną już 16 000km i ciągle kręcimy następne :twisted: Prócz tego upolował dwa koty i lisa, czego efektem jest uszkodzona podkładka pod tablicę ( cuuube - uśmiechnę się po nową na spocie :P )

I to chyba póki co tyle :P

Rafal_Szczecin - 19-08-2010, 08:18

no ladny ladny, co do lamp ,to trzeba przerabiac :)
Anonymous - 19-08-2010, 16:40

Kaucz napisał/a:
lampki na tył inne, z przodu wstawiłbym najchętniej te z EC5A, ale bez przeróbek chyba przeglądu nie przejdzie ( może ktoś coś podpowiedzieć ? ),

lampy na tył trzeba polutować kostki inaczej bo różnią się wejściami nowe od starych tzn kostki są te same ale w innych miejscach, a przód od ec5a to kwestia wymiany luster w lampach Bartek czy Roch jakoś zdobyli te właściwe...

costa brawa - 19-08-2010, 21:19

Avance z tylu nie ma dokladki tylko zderzak jest caly inny :)
Kaucz - 19-08-2010, 21:30

A to już gorzej ^^". Jednak jak pisałem wizualnie dopieszczę jak mechanicznie ogarnę ważniejsze kwestie :) . Głównie zawieszenie :P .
Kaucz - 06-09-2010, 16:53

O ile pln się wykłócać jak Agent przyjdzie ? Brac gotówkę czy kazać im zrobić ? Co zrobić abym mógł się autem normalnie poruszać, tak aby mi dowodu nie zabrali ? Taśma klejąca przezroczysta przejdzie ?

tak to wygląda:

Stłuczka parkingowa na Malcie z winy kierującego drugim pojazdem.

Juiceman - 06-09-2010, 17:20

Zadzwoń do ASO spytaj się ile te części kosztują i na pewno się kłóć. Jak zalepisz przezroczystą taśmą możesz jeździć, przepisy chyba nic nie mówią jaka obudowa światła w tym wypadku kierunku ma być : )
stary alfer - 06-09-2010, 17:39

Jak na moje fachowe oko to dostaniesz lekko ponad tysiąc złotych ;)

Na razie się nie kłóć, poczekaj na rzeczoznawcę i wycenę. Jeśli Twoim zdaniem będzie zbyt ubogo, weź pieniądze i się odwołaj.

rosomak1983 - 06-09-2010, 17:44

ja bym chciał za to min 1500 dwa elementy plus kierunek moze tez mocowania lampy...
Kaucz - 06-09-2010, 17:57

Czyli mówicie brać kasę i robić na własną rękę ?

Dzwoniłem do ASO. Zderzak: 2135, Błotnik 1143, kierunek 366 - z tym, że podał mi cenę dla żółtego bo taki powinien być wg VIN.

fck - 06-09-2010, 18:05

galancik bardzo fajnie wyglada na tej feldze z avance'a, która ogólnie niezbyt mi się podoba. Ach ta ruda, mi też wyskoczył ostatnio bąbel - na kielichu :(
Psikus - 06-09-2010, 18:13

Agent spisze co uszkodzone, wycene robi likwidator. Od Ciebie zalezy jak sie dogadasz z agentem, ja przy stłuczce citroenem miałem takiego ziomka który w zasadzie słuchał co do wymiany a co do naprawy, sam raczej nie dyskutował. Kolejna sprawą jest wiek samochodu - tego samochodu już raczej na oryginałach nie wycenią, a na zamiennikach.Jeśli zderzak ma całe zaczepy to kwalifikuje się do naprawy, nie wymiany. Możesz żądać dodatkowych oględzin po pierwszych oględzinach i rozebraniu samochodu bo w obecnej chwili nie stwierdzisz stanu uchwytów ani belki podzderzakowej, i na podstawie dodatkowych można zrobić ponowna kalkulację. powodzenia życzę ;)