[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sportback z homologacją ciężarową
SLK - 30-05-2011, 08:53
olosoft napisał/a: | Co grozi jak się spotka nadgorliwego Pana Władzę z taką przeróbką albo pojedzie na badanie techniczne? |
Wg przepisów musi być stała przegroda od sufitu do podłogi. Jeśli Władza będzie nadgorliwa to jak najbardziej może narobić kłopotu - może np. zabrać dowód rej., powiadomić urząd skarbowy. Mniej chyba problemów jest z badaniami, bo zawsze można pojechać do innej, bardziej przyjaznej stacji obsługi.
Student - 30-05-2011, 14:35
Wg. interpretacji, Policja nic nie może, zabierze DR i tyle, pojedzies zna pzreglad i podbijesz , ja obecnei dostosowuję Outka do szybkiego wyjmowania kratki.
Problem jest tylko z mocowaniem zaczepów pasów bezpieczeństwa na słupkach , ale toczenie śrób tak aby z dwóch stron miały gwint i będzie ok.
Decha i nogi już dawno wyleciały a wleciał 3 - ci rząd siedzeń (dzieciakom się przydaje) .
Odliczyłeś VAT z kratką jednorazowo 6tys., teraz mogą cię w pompkę cmoknąć.
mjsystem - 30-05-2011, 18:15
Od tego roku nic nie mozna zrobić z autem homologowanym typu lancer. Paliwa się nie odliczy a koszty eksploatacji nie maja znaczenia czy jest to auto ciężarowe czy osobowe. Tak właściwie jakie ono jest teraz cięzarowe??? Ja od nowego roku wyrzuciłem kratę(podłokietnika nie pozwoliłem montować) Kilka kontroli w tym roku już miałem i nigdy policjant nie czepiał się kraty, ba nawet więcej, nie zwracał uwagi na typ przeznaczenia auta. Jak juz kiedyś pisałem wystarczy pojechac do stacji kontroli pojazdów, zapłacić 230 zł za zmianę przeznaczenia na osobowe, urząd komunikacji(nie wiem ile kosztuje), nowy dowód na osobówkę i wsjo
A skarbówka? To przecież oni zabrali nam mozliwości. Sprawdzcie tylko po jakim czasie można zdjąc kratę, bo chyba jakis czas musi od zakupu upłynąć
berladi - 31-05-2011, 09:08
Witam.
olosoft, to wypełnienie to nic innego jak zwykła "dykta" obita wykładziną.Po złożeniu oparć siedzeń masz dostęp do wkrętów.Reszta to twoja inwencja twórcza.
piotrektalma - 15-05-2018, 21:22
Witam,
Nabyłem taka "ciężarówkę". I chce zmi3nic homologację na osobową. Mam problem z zaczepem 2/3 kanapy gdyż jest chyba zerwany I aktualnie większą część kanapy trzyma się na kratce. Jak ja wymontuje to kanapa mi opadnie. Wiecie gdzie można dostać tę sprężynę od większej części kanapy ? Może ktoś ma zbędny pas srodkowy I zagłówek? Osobiście podłokietnik mi nie przeszkadza więc to nie wymontuje. Chce tylko przerejestrowac na 5 osobowy A jak już mi kiedyś przyjdzie wozić 3 osoby z tylu to jedna będzie musiała przebolec ten podłokietnik:P
Grzegorz42 - 15-05-2018, 22:19
piotrektalma, może to będzie pasowało:
http://allegro.pl/mitsubi...7333744227.html
piotrektalma - 15-05-2018, 23:04
z nieba mi spadles! akurat mieszkam 25 km od Lublina jadę jutro po pas I zagłówek kanape mu zostawię, przy okazji zobaczę jak to montowane mam nadzieję że mają też linka I sprężynę od opuszczania fotela..
[ Dodano: 04-06-2018, 16:38 ]
No i elegancko, kanapa caluutka kompletna za 100zl zakupiona. Homologacja zmieniona. teraz się tylko cieszyć 5 osobową.
|
|
|