To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant 2,5 V6 1999 by KaCzKa

Matejko - 04-03-2010, 16:02

KaWu napisał/a:
Matejko, przy jakim cisnieniu reduktora :?: Ile spada ciśnienie :?:

nie mam zielonego pojecia

Marcino - 11-03-2010, 15:37

U mnie na czerwonych Valtekach ciagnie do konca i łądnie odcina, na PB przełącza tylko wtedy gdy mam mało LPG w zbiorniku.
Jak sie oporzadze w nowym domku, to sie wezmę za samochód gdzieś w maju:)

Jak zregeneruje moje Valteki bo obenie mam 64kkm to chętnie sie wybiorę na hamownie dla porównania wyników PB-LPG.

Kaczka, a gdzie ty hamowałeś swojego w Gdańsku?

MarcusXXL - 18-03-2010, 23:10

Co do przełączana na gaz przed odcinką to słyszałem że nie tylko chodzi o słaba ciśnienie gazu. Ja ma w Hondzie STAGa 300 z wydajniejszym reduktorem i listwą MAGIC JET i przed odcinką przełącza na benzynę i jak spada z obrotów to załącza gaz. Na gazowni powiedzieli mi że nie chodzi o ciśnienie gazu lecz o żywotność silnika. Przy wysokich obrotach temperatura spalania gazu jest większa niż benzyny przez co wypalają się gniazda zaworowe, dlatego na wysokich obrotach przełącza na benzynę żeby temperatura w komorze spalania nie była tak wysoka.
KaCzKa - 01-04-2010, 15:46

możliwe że tak jest jak piszesz Marcus. Marcino, auto hamowałem w www.strefatuningu.pl

Co do mojego gracika to w sobotę założyłem letnie obuwie dostał też nowy filterek i zrobiony został przegląd klimy.

w między czasie zaczęło cos skrzeczeć w zawieszeniu ... wiadomo o co chodzi

przykre dzwięki dochodziły z lewej strony po wymianie wachacza sworzeń miał luz góra/dół około 5 mm ... masakra :roll:

W wolnej chwili wymienię też prawy bo po przeczytaniu tematu na forum nie chcę się denerwować.

KaCzKa - 30-09-2013, 15:50

Witajcie,

rozstałem się z moim Galem i temat można zamknąć. Nowemu nabywcy życzę bezawaryjności ;)

Przy okazji chciałbym też wam podziękować za wiedzę, którą tu zdobyłem na temat tego modelu.

Do zobaczenia

ps. może kiedyś kupię moje wymarzone EVO i do was wrócę :biggrin:

mkm - 30-09-2013, 20:08

KaCzKa, zawsze możesz zawitać do działu "Nasze NieMiśki" :wink: