Nasze Miśki - Galant 2,5 V6 1999 by KaCzKa
Matejko - 04-03-2010, 16:02
KaWu napisał/a: | Matejko, przy jakim cisnieniu reduktora Ile spada ciśnienie |
nie mam zielonego pojecia
Marcino - 11-03-2010, 15:37
U mnie na czerwonych Valtekach ciagnie do konca i łądnie odcina, na PB przełącza tylko wtedy gdy mam mało LPG w zbiorniku.
Jak sie oporzadze w nowym domku, to sie wezmę za samochód gdzieś w maju:)
Jak zregeneruje moje Valteki bo obenie mam 64kkm to chętnie sie wybiorę na hamownie dla porównania wyników PB-LPG.
Kaczka, a gdzie ty hamowałeś swojego w Gdańsku?
MarcusXXL - 18-03-2010, 23:10
Co do przełączana na gaz przed odcinką to słyszałem że nie tylko chodzi o słaba ciśnienie gazu. Ja ma w Hondzie STAGa 300 z wydajniejszym reduktorem i listwą MAGIC JET i przed odcinką przełącza na benzynę i jak spada z obrotów to załącza gaz. Na gazowni powiedzieli mi że nie chodzi o ciśnienie gazu lecz o żywotność silnika. Przy wysokich obrotach temperatura spalania gazu jest większa niż benzyny przez co wypalają się gniazda zaworowe, dlatego na wysokich obrotach przełącza na benzynę żeby temperatura w komorze spalania nie była tak wysoka.
KaCzKa - 01-04-2010, 15:46
możliwe że tak jest jak piszesz Marcus. Marcino, auto hamowałem w www.strefatuningu.pl
Co do mojego gracika to w sobotę założyłem letnie obuwie dostał też nowy filterek i zrobiony został przegląd klimy.
w między czasie zaczęło cos skrzeczeć w zawieszeniu ... wiadomo o co chodzi
przykre dzwięki dochodziły z lewej strony po wymianie wachacza sworzeń miał luz góra/dół około 5 mm ... masakra
W wolnej chwili wymienię też prawy bo po przeczytaniu tematu na forum nie chcę się denerwować.
KaCzKa - 30-09-2013, 15:50
Witajcie,
rozstałem się z moim Galem i temat można zamknąć. Nowemu nabywcy życzę bezawaryjności
Przy okazji chciałbym też wam podziękować za wiedzę, którą tu zdobyłem na temat tego modelu.
Do zobaczenia
ps. może kiedyś kupię moje wymarzone EVO i do was wrócę
mkm - 30-09-2013, 20:08
KaCzKa, zawsze możesz zawitać do działu "Nasze NieMiśki"
|
|
|