To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarny diabeł GTI - czyli colt CA5A

Anonymous - 14-01-2010, 17:00

odwracasz kota ogonem jak zwykle Ros to ty podchodzisz osobiscie popatrz na sens twojej wypowiedzi
rosomak1983 napisał/a:
Nie rozumiem dlaczego Ci głupio pytac o takie rzeczy ale nie licz ze z tego powodu bedzie mi glupio
, jestes wścibski i zbyt naciskasz na Macka , takich spraw sie po prostu nie pisze na forum o to mi chodzi

nie vr to E88A nieistotne.

macia - 14-01-2010, 21:48

Spoko pany, ani mnie to nie ubodło, ani nie jest to tajemnica. Nie lubię natomiast jak ktoś na podstawie ceny wyciąga błędne wnioski. Tak to już jest, że ludzie kupują ceny, a nie samochody - szukają zwykle byle czego bo "mam tyle i tyle". A jak coś droższe, to nawet nie spojrzą. A potem dokładać trzeba. Rosomak - kupiłem białasa ponad rok temu znając jego prawie wszystkie niedociągnięcia. Kosztował dwa razy tyle co przeciętny E33 na allegro i wiedziałem, że jeśli chcę mieć kozaka, to dołożę. Liczyłem się z tym i koniec. A że przy okazji wyszły inne rzeczy, to już inna bajka. Dla mnie i tak auto za niecałe 4000 (tyle mnie wyszło nie licząc ubezpieczenia i przeglądu, które musiałem zaraz zrobić) było wtedy bardzo tanie. Przy tym uważam, że auta są dziś mocno przecenione, bo pomyślcie - co to 3 tysiące? To na częściach więcej by się zarobiło, gdyby chcieć to sprzedawać. Opony i rozrząd to już 33% wartości - a gdzie reszta??? Dlatego nie żal mi dać więcej za auto jeśli akurat chcę je mieć i uważam, że jest naprawdę w dobrym stanie.
macia - 22-01-2010, 22:06

Ok, no to komputer fotela opanowany i oparcie wraca teraz do moich pleców jak trzeba :lol: Nieprzyjemnie natomiast jest jeśli chodzi o temperaturę. Pisałem już w innym temacie więc tu tylko powtórzę - w środku zimno po rozgrzaniu silniczka :x Dopiero jak jadę dłużej i szybciej, to ciepłe ledwo leci... Jakieś pomysły?
londolut - 23-01-2010, 00:03

macia napisał/a:
Jakieś pomysły?
99% termostat. Miałem to samo.
Anonymous - 23-01-2010, 01:55

A to bialas czy Czarnuch? Bo memorka wiadomo w jakim:) chyba ze w białym jest tez taka opcja?
macia - 23-01-2010, 22:05

Czarnuch, czarnuch :lol: Czyli jednak termostat do wymianki? No cóż, trzeba to trzeba 8)
pyjte - 24-01-2010, 10:47

Cytat:
99% termostat. Miałem to samo.
Lutek jesteś pewien ?
termosat owtierai zamyka obieg wody. Jakby byl termostat to by mu się silnik nie rozgrzewał ? NIe będzie miał tak jak tresorex zapchana nagrzewnice :>?

londolut - 24-01-2010, 15:30

pyjte napisał/a:
Lutek jesteś pewien ?
Tak, silnik się rozgrzewał, wskazówka wędrowała do połowy skali, włączałem nadmuch leciało średnio pomiędzy zimnym a bardzo letnim i wskazówka spadała na ryja ;)
mkm - 24-01-2010, 16:26

Tylko, ze macia nigdzie nie napisal, ze mu temperatura spada.
Ja bym profilaktycznie dokladnie odpowietrzyl układ, a potem szukal.

harpagan - 24-01-2010, 16:28

mkm napisał/a:
Tylko, ze macia nigdzie nie napisal, ze mu temperatura spada.

Dokladnie
Nie wiem czemu, ale tez bym zostawil termostat w spokoju
Jak odpalasz silnik to slyszysz bulgotanie przy pierwszym wcisnieciu gazu ?

macia - 24-01-2010, 20:19

Nie ma bulgotu, wskazówka normalnie się zachowuje, nie opada. Po prostu w środku zima...
Na domiar złego dziś zatrzymano mi dowód za szyby i kierę...

mkm - 24-01-2010, 20:21

Za szyby to rozumiem... ale za kierownice?
macia - 24-01-2010, 20:23

Średnica 30cm... do normy brakuje całych 5cm :lol:
Swoją drogą zastanawiam się, czy swojej nie sprzedać i nie wsadzić takiej jak ma harpagan w swoim maluchu. Gdzie takie cacko nabyć i za ile, ew. może macie jakieś inne fajne propozycje?

pyjte - 24-01-2010, 20:37

Cytat:
Średnica 30cm... do normy brakuje całych 5cm

to co oni miarką to mierzyli :D ?

macia - 24-01-2010, 20:52

Heh, właśnie tak. Chłop wyjął miarkę budowlaną i zmierzył średnicę. Nie wiem, może ma remont w chałupie i gadżet mu się zaplątał w firmowe fatałaszki? :lol: