Nasze Miśki - Bandyta
Matejko - 16-01-2010, 14:39
rosomak1983 napisał/a: | Ale troszke jeszcze by sie mocy przydało w końcu to 2.5 V-ka a przypada jedynie 65.2 konia na litr. |
no to po to jest vr4
gal objezdza
mietka c klasse 2,0 kompressor 198km - lacznik
mazde rx8 1,3 190km - zawiodl lacznik
bmw 5 2,5 180km(?) - 190 ps jesli e39, masa
lexusa is200 2,0D 180km - jak diesel to 220d, jak benzyna to 250, jak pierwsa generacja to 200 i 155 kuca chyba ze kompresor to 180, jesli byl diesel to do objechania
golfa V Gti - łacznik
sigme 3,0 v6 177km - masa
obstawiam, ze po przesiadce i rx i cklasa bys objechal siebie w galu
Hugo - 17-01-2010, 00:08
Rafal_Szczecin napisał/a: | gal objezdza |
Rafal_Szczecin napisał/a: | mazde rx8 1,3 190km | Rafal_Szczecin napisał/a: | lexusa is200 2,0D 180km | Raczej Lex ma 2.0 benzynę, a poza ty nie wierzę, że je objechałeś. Przyczyna tego może być tylko jedna, a mianowicie tamci kierowcy to były jakieś sieroty.
Rafal_Szczecin - 17-01-2010, 00:25
Hugo napisał/a: | Raczej Lex ma 2.0 benzynę |
fakt moja pomylka to byl 220d rocznik 2008 czy 9
Hugo napisał/a: | a poza ty nie wierzę, że je objechałeś. Przyczyna tego może być tylko jedna, a mianowicie tamci kierowcy to były jakieś sieroty. |
spoko , nie musisz wierzyc, a przyczyny moga byc dwie,baaa nawet trzy
1. kierowcy sieroty
2. stan ich samochodow dalece odbiega od tego jaki powinien byc ( co raczej przy najnowszym lexie odpada )
3. gal to poprostu zapierniczacz, pomimo swojej "niewielkiej" mocy.
4. matejko za jakies 2 tygodnie bedzie mial okazje przejechac sie bandyta to napewno napisze swoje odczucia, wkoncu jezdzi 2,0T
rosomak1983 - 17-01-2010, 00:29
Rafal_Szczecin napisał/a: | gal objezdza
mietka c klasse 2,0 kompressor 198km
mazde rx8 1,3 190km
bmw 5 2,5 180km(?)
lexusa is200 2,0D 180km
golfa V Gti
sigme 3,0 v6 177km
i kazdy z kierownikow powiedzial, ze to nie mozliwe, ze samochod ma 163km
|
Rafał moze warto by schamować bandziora gdyz moze sie okazac ze były jakies modyfikacje robione
Wyniki które osiagnałes sa imponujace. Nie rozwazam przyczyn ale ja byłbym zadowolony hehe
A co do lancera 1.6 DOHC to ciezko znalesc ale z coltem GTi na pewno bedzie okazja, jestem ciekaw wyniku. Najlepiej z czarnuchem Maci bo tam Brow hamował bestie i widomo ze sam miód
Rafal_Szczecin - 17-01-2010, 00:31
rosomak1983 napisał/a: | Rafał moze warto by schamować bandziora gdyz moze sie okazac ze były jakies modyfikacje robione |
jest taki plan,tylko musze uzbierac 12 chetnych ,wtedy cena za hamownie to 70pln, natomiast samemu, to wydatek 150 pln
acz kolwiek watpie, zeby byly robione jakies modyfikacje, wszystko jest ori. ( procz bialych kierunkow z przodu i na blotnikach )
gigant87 - 17-01-2010, 00:34
Rafal_Szczecin napisał/a: |
4. matejko za jakies 2 tygodnie bedzie mial okazje przejechac sie bandyta to napewno napisze swoje odczucia, wkoncu jezdzi 2,0T |
ja też chcę!
mogę porównać do GDI 125KM
Matejko - 17-01-2010, 11:31
Cytat: | jest taki plan,tylko musze uzbierac 12 chetnych ,wtedy cena za hamownie to 70pln |
po tym co napisze to juz na pewno sie przeprowadzisz do kalisza,
u mnie hamownia(jedna z lepszych w polsce - malo kto o niej wie - 4wd obciazeniowa bodajże, przy 2wd os nie napedzana takze sie obraca) koszt 60zl obojetnie czy jedno auto czy 10, sam sie tam wybieram, wiec pewnie jak przyjedziesz to pojedziemy
rosomak1983 - 17-01-2010, 11:43
Matejko napisał/a: | koszt 60zl obojetnie czy jedno auto czy 10, |
hehe za tyle to sam bym schamował misiaka
Matejko - 17-01-2010, 12:18
http://www.goodhope.pl/
Rafal_Szczecin - 17-01-2010, 12:29
Matejko napisał/a: | po tym co napisze to juz na pewno sie przeprowadzisz do kalisza,
u mnie hamownia(jedna z lepszych w polsce - malo kto o niej wie - 4wd obciazeniowa bodajże, przy 2wd os nie napedzana takze sie obraca) koszt 60zl obojetnie czy jedno auto czy 10, sam sie tam wybieram, wiec pewnie jak przyjedziesz to pojedziemy |
tak jak rozmawialismy , wyganiaj psa do piwnicy, mam gdzies to, ze bede sie na mnie gniewala, przywoze swoje graty i bedziemy mieszkac w jednym pokoju
w takim razie, najprawdopodobniej w przeciagu 2 tyg gal wraz z volovina matejki odwiedzi hamownie
atsar - 17-01-2010, 16:44
może i bym się dołączył i rochu pewnie by się wybrał obadać co i jak
to co na kiedy ustawka?
Matejko - 17-01-2010, 16:53
dla mnie nie ma problemu,zapraszac
Rafal_Szczecin - 17-01-2010, 17:39
atsar napisał/a: | może i bym się dołączył i rochu pewnie by się wybrał obadać co i jak
to co na kiedy ustawka? | powinienem byc 28 stycznia (czwartek) poznym wieczorem u mateusza,w piatek z samego rana gazownik, odbior tego samego dnia pod wieczor, wiec mozemy sie wstepnie umowic na sobote (jezeli hamownia pracuje w sobote, tutaj telefonicznie trzeba byloby uzgodnic co i jak i ew zarezerwowac termin na np te 4 auta ) 30.01. tak wiec Łukasz Twoja w tym rola,zebys namowil Piotrka
bo my z mateuszem na bank odwiedzamy hamownie
roch_27 - 17-01-2010, 17:52
Rafal_Szczecin napisał/a: | atsar napisał/a: | może i bym się dołączył i rochu pewnie by się wybrał obadać co i jak
to co na kiedy ustawka? | powinienem byc 28 stycznia (czwartek) poznym wieczorem u mateusza,w piatek z samego rana gazownik, odbior tego samego dnia pod wieczor, wiec mozemy sie wstepnie umowic na sobote (jezeli hamownia pracuje w sobote, tutaj telefonicznie trzeba byloby uzgodnic co i jak i ew zarezerwowac termin na np te 4 auta ) 30.01. tak wiec Łukasz Twoja w tym rola,zebys namowil Piotrka
bo my z mateuszem na bank odwiedzamy hamownie | hmm.. 30stego powiadasz ....
w sumie 30tego mam zaproszenie na pożegnanie kumpla z pracy ... jednak po tym co napisał Matej, że hamują też 4x4 to chyba zmienię palny
Matej sprawdź dokładnie i daj znać czy hamują 4x4 w A/T
Matejko - 17-01-2010, 18:43
Cytat: | Matej sprawdź dokładnie i daj znać czy hamują 4x4 w A/T |
hamuja, jak juz napisalem jest to jedna z najnowszych i najlepszych hamowni w kraju, a gosc to tuner miary mastersa i innych znanych,
Piotr, Łukasz zawsze mozecie przyjechac w pt na maly melanz, hamowanie od rana i wrocisz do poz na pozegnanie kumpla, dom jaki jest wiesz, nie ma najmneijszego problemu i klopotu z noclegiem, jak juz pisalem - zapraszam [zoną powiecie ze w sobote wczesnym rankiem na hamownie musicie i dlatego jedziecie dzien wczesniej]
Rafal_Szczecin napisał/a: | jezeli hamownia pracuje w sobote, tutaj telefonicznie trzeba byloby uzgodnic co i jak i ew zarezerwowac termin na np te 4 auta |
Pracuje tyle ze trzeba by jechac max o 12:00 jak 4 auta do zrobienia bo z przyczepieniem trzeba liczyc ok 45 min na samochod, a jeszcze mnie albo Piotrkowi przyjdzie ochota na strojenie to zabierze to troche wiecej a aut uzbieram wiecej, bo jak zabek t4 odkopie to tez pewnie pojedzie(na letnich gumach ) i szwagier s60,
w tygodniu postaram sie ustalic jakies informacje nt kosztow i czy mozliwa ta sobota
o tej hamowni:
Hamownia 4WD z połączonym napędem rolek z możliwością rozbudowy o hamulec, obciążeniowa 4x4 z systemem mechanicznego spinania osi
jedyna taka w Polsce i to 30km ode mnie na wiosce heheh
|
|
|