To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Bandyta

Matejko - 16-01-2010, 14:39

rosomak1983 napisał/a:
Ale troszke jeszcze by sie mocy przydało w końcu to 2.5 V-ka a przypada jedynie 65.2 konia na litr.

no to po to jest vr4

gal objezdza
mietka c klasse 2,0 kompressor 198km - lacznik
mazde rx8 1,3 190km - zawiodl lacznik
bmw 5 2,5 180km(?) - 190 ps jesli e39, masa
lexusa is200 2,0D 180km - jak diesel to 220d, jak benzyna to 250, jak pierwsa generacja to 200 i 155 kuca chyba ze kompresor to 180, jesli byl diesel to do objechania
golfa V Gti - łacznik
sigme 3,0 v6 177km - masa

obstawiam, ze po przesiadce i rx i cklasa bys objechal siebie w galu

Hugo - 17-01-2010, 00:08

Rafal_Szczecin napisał/a:
gal objezdza
mazde rx8 1,3 190km
lexusa is200 2,0D 180km
Raczej Lex ma 2.0 benzynę, a poza ty nie wierzę, że je objechałeś. Przyczyna tego może być tylko jedna, a mianowicie tamci kierowcy to były jakieś sieroty.
Rafal_Szczecin - 17-01-2010, 00:25

Hugo napisał/a:
Raczej Lex ma 2.0 benzynę

fakt moja pomylka to byl 220d rocznik 2008 czy 9

Hugo napisał/a:
a poza ty nie wierzę, że je objechałeś. Przyczyna tego może być tylko jedna, a mianowicie tamci kierowcy to były jakieś sieroty.

spoko , nie musisz wierzyc, a przyczyny moga byc dwie,baaa nawet trzy

1. kierowcy sieroty
2. stan ich samochodow dalece odbiega od tego jaki powinien byc ( co raczej przy najnowszym lexie odpada )
3. gal to poprostu zapierniczacz, pomimo swojej "niewielkiej" mocy.

4. matejko za jakies 2 tygodnie bedzie mial okazje przejechac sie bandyta to napewno napisze swoje odczucia, wkoncu jezdzi 2,0T

rosomak1983 - 17-01-2010, 00:29

gal objezdza
mietka c klasse 2,0 kompressor 198km
mazde rx8 1,3 190km
bmw 5 2,5 180km(?)
lexusa is200 2,0D 180km
golfa V Gti
sigme 3,0 v6 177km

i kazdy z kierownikow powiedzial, ze to nie mozliwe, ze samochod ma 163km

Rafał moze warto by schamować bandziora gdyz moze sie okazac ze były jakies modyfikacje robione :D :D :D

Wyniki które osiagnałes sa imponujace. Nie rozwazam przyczyn ale ja byłbym zadowolony hehe 8)
A co do lancera 1.6 DOHC to ciezko znalesc ale z coltem GTi na pewno bedzie okazja, jestem ciekaw wyniku. Najlepiej z czarnuchem Maci bo tam Brow hamował bestie i widomo ze sam miód :wink:

Rafal_Szczecin - 17-01-2010, 00:31

rosomak1983 napisał/a:
Rafał moze warto by schamować bandziora gdyz moze sie okazac ze były jakies modyfikacje robione

jest taki plan,tylko musze uzbierac 12 chetnych ,wtedy cena za hamownie to 70pln, natomiast samemu, to wydatek 150 pln
acz kolwiek watpie, zeby byly robione jakies modyfikacje, wszystko jest ori. ( procz bialych kierunkow z przodu i na blotnikach )

gigant87 - 17-01-2010, 00:34

4. matejko za jakies 2 tygodnie bedzie mial okazje przejechac sie bandyta to napewno napisze swoje odczucia, wkoncu jezdzi 2,0T

ja też chcę! :D
mogę porównać do GDI 125KM :D

Matejko - 17-01-2010, 11:31

Cytat:
jest taki plan,tylko musze uzbierac 12 chetnych ,wtedy cena za hamownie to 70pln

po tym co napisze to juz na pewno sie przeprowadzisz do kalisza,

u mnie hamownia(jedna z lepszych w polsce - malo kto o niej wie - 4wd obciazeniowa bodajże, przy 2wd os nie napedzana takze sie obraca) koszt 60zl obojetnie czy jedno auto czy 10, sam sie tam wybieram, wiec pewnie jak przyjedziesz to pojedziemy :biggrin:

rosomak1983 - 17-01-2010, 11:43

Matejko napisał/a:
koszt 60zl obojetnie czy jedno auto czy 10,

hehe za tyle to sam bym schamował misiaka :wink:

Matejko - 17-01-2010, 12:18

http://www.goodhope.pl/
Rafal_Szczecin - 17-01-2010, 12:29

Matejko napisał/a:
po tym co napisze to juz na pewno sie przeprowadzisz do kalisza,

u mnie hamownia(jedna z lepszych w polsce - malo kto o niej wie - 4wd obciazeniowa bodajże, przy 2wd os nie napedzana takze sie obraca) koszt 60zl obojetnie czy jedno auto czy 10, sam sie tam wybieram, wiec pewnie jak przyjedziesz to pojedziemy :biggrin:

tak jak rozmawialismy , wyganiaj psa do piwnicy, mam gdzies to, ze bede sie na mnie gniewala, przywoze swoje graty i bedziemy mieszkac w jednym pokoju ;)

w takim razie, najprawdopodobniej w przeciagu 2 tyg gal wraz z volovina matejki odwiedzi hamownie :D

atsar - 17-01-2010, 16:44

może i bym się dołączył :D i rochu pewnie by się wybrał obadać co i jak :twisted:
to co na kiedy ustawka? :P

Matejko - 17-01-2010, 16:53

dla mnie nie ma problemu,zapraszac :)
Rafal_Szczecin - 17-01-2010, 17:39

atsar napisał/a:
może i bym się dołączył :D i rochu pewnie by się wybrał obadać co i jak :twisted:
powinienem byc 28 stycznia (czwartek) poznym wieczorem u mateusza,w piatek z samego rana gazownik, odbior tego samego dnia pod wieczor, wiec mozemy sie wstepnie umowic na sobote (jezeli hamownia pracuje w sobote, tutaj telefonicznie trzeba byloby uzgodnic co i jak i ew zarezerwowac termin na np te 4 auta ) 30.01. tak wiec Łukasz Twoja w tym rola,zebys namowil Piotrka :)
bo my z mateuszem na bank odwiedzamy hamownie

roch_27 - 17-01-2010, 17:52

atsar napisał/a:
powinienem byc 28 stycznia (czwartek) poznym wieczorem u mateusza,w piatek z samego rana gazownik, odbior tego samego dnia pod wieczor, wiec mozemy sie wstepnie umowic na sobote (jezeli hamownia pracuje w sobote, tutaj telefonicznie trzeba byloby uzgodnic co i jak i ew zarezerwowac termin na np te 4 auta ) 30.01. tak wiec Łukasz Twoja w tym rola,zebys namowil Piotrka :)
bo my z mateuszem na bank odwiedzamy hamownie
hmm.. 30stego powiadasz ....
w sumie 30tego mam zaproszenie na pożegnanie kumpla z pracy ... jednak po tym co napisał Matej, że hamują też 4x4 to chyba zmienię palny :D

Matej sprawdź dokładnie i daj znać czy hamują 4x4 w A/T ;)

Matejko - 17-01-2010, 18:43

Cytat:
Matej sprawdź dokładnie i daj znać czy hamują 4x4 w A/T ;)

hamuja, jak juz napisalem jest to jedna z najnowszych i najlepszych hamowni w kraju, a gosc to tuner miary mastersa i innych znanych,

Piotr, Łukasz zawsze mozecie przyjechac w pt na maly melanz, hamowanie od rana i wrocisz do poz na pozegnanie kumpla, dom jaki jest wiesz, nie ma najmneijszego problemu i klopotu z noclegiem, jak juz pisalem - zapraszam :) [zoną powiecie ze w sobote wczesnym rankiem na hamownie musicie i dlatego jedziecie dzien wczesniej]

jezeli hamownia pracuje w sobote, tutaj telefonicznie trzeba byloby uzgodnic co i jak i ew zarezerwowac termin na np te 4 auta

Pracuje tyle ze trzeba by jechac max o 12:00 jak 4 auta do zrobienia bo z przyczepieniem trzeba liczyc ok 45 min na samochod, a jeszcze mnie albo Piotrkowi przyjdzie ochota na strojenie to zabierze to troche wiecej :) a aut uzbieram wiecej, bo jak zabek t4 odkopie to tez pewnie pojedzie(na letnich gumach :twisted: ) i szwagier s60,

w tygodniu postaram sie ustalic jakies informacje nt kosztow i czy mozliwa ta sobota

o tej hamowni:
Hamownia 4WD z połączonym napędem rolek z możliwością rozbudowy o hamulec, obciążeniowa 4x4 z systemem mechanicznego spinania osi

jedyna taka w Polsce i to 30km ode mnie na wiosce heheh :finga: